İyi akşamlar. Motorumun ufak tefek sıkıntıları vardı servisine gitmek yerine sanayide arkadaşımın tanıdıgı motorcuya gittim. iyikide gitmişim.
Arka frenden ses geliyordu frene basınca ve fren tutmuyordu. benim servis pislik var diyip temizle yolladı. o yüzden çok güzel bir şekilde ön freni kullanmayı ögrendim
.
Neyse sanayideki motorcu ustanın yaptıklarını anlatıyım.
Arka fren balatası deyişti. : Fren taş gibi tutar oldu. o ses geliyor diye arka frene basmayordum . :D şuan gayet iyi
Olaya bakın :O Benim zincir deli gibi sallanıyordu arkasında mil yokmuş. önce bilye dagılmış sanırım dedi bakalım diye açtı parçası yokmuş onu taktı taş gibi oldu zincir.
Zinciri yagladı zincir yagı ile.
Ön Dreskyonda boşluk vardı ilk aldıgım zamandan beri servis sıkıyordu bi süre sonra gene frene basınca tak tak tak diye boşluga gidiyordu on teker meyersem ordada parça yokmuş adam gözümün önünde yaptı herşeyi.
rolanti ayarlarını yükseltti.
Tebreyaj teli gevşemiş onu ayarlardı.
Ve toplam: 40 tl verdim ama gerçekten deydi.
Belki saçma gelebilir ama. Bu motoru aldıgım ilk günden bu yana bu yana böyle rahat süremedim çok güzel oldu.
Servisin üstüne bir çizgi daha çektim 20 tl fazla veririm ama ne yaptıgından emin olurum.