Eheh.. 42.000km dir üstündeyim motorun. iyice profesyonelleştim artık. Benim flaşörde şase yaptığından bir ayağını bağlayamadık. Bağlayınca sigortası atıyor motorun. Ama 2 ayak bağlıykende sinyal çalışıyor. 1 ayak iptal yani. İdare ediyorum şimdilik.
Nette zor. Servise bakman lazım. Oda dünya parası ister. Benim km teli gene koptu. kmde 38.000kmde kaldı. Umrumda değil değiştirmeyeceğim. Her ay yağını değişirim olur biter. Km sizde oluyormuş.
Cbf inkini takıyorlar hocam. Adil abi takmıştı. Çokda güzel duruyordu. Senin becerin var yaparsın.
Adil abi hayırlı olsun motorun
salcano wolf: 0 km (05.01.2013)...->....45.000km (13.01.2016) !...
bajaj boxer: 0 km (13.01.2016)...->.... ?
Selam arkadaslar. Bir iki aydir bi sorunum var. Motorla dipgaz giderken birden debriyaji cektigimde motor stop ediyordu ve marsa basinca calismiyor debriyaji giderken birakip vurdurarak calistirabiliyordum. Ayrica son gaz giderken motor 110 dan sonra teklemeye gaz yememeye basliyodu. Gittim bi tamirciye. Dedim dayi bole bole. Tamam dedi yapariz. Biraktim anahtari dondum geldim eve. Adam 3-4 saat sonra aradi gel al oldu diye. Gittim aldim motoru. Ne o gaz yememeler ne stop etmeler hicbiri yoktu. Sahil yolunda son gaz gittim bir tekleme olmadi. ertesi gun cesmeye gidecektim. Sabah kalktim motor birkac mars basişta anca calisti. Gaz yemiyo rolantide falan. Isittim motoru duzeldi. Sonra bastim gittim cesmeye. Tek bir tekleme gaz yememe yoktu. Debriyaji cekince stop etmiyordu. Ama cesmeye varinca rolanti ayarini yukselttim biraz. 1100 devirden 1500 devire. Gene cesmeden donuste hicbir tekleme yoktu dipgazda debriyaji cekince stop etmiyordu hatta 121km ye kadar ciktim teklemedi bile. ama son gaz giderken debriyaji cekip gaz verince rolantide calisan motor stop ediyor. Bir de sabah calistiginda rolantide isinana kadar gaz yemiyor. Gaz verince stop ediyor isinmadiysa. Uzun oldu ama benim problemim ne arkadaslar bilgisi olan var midir?
"Ne Mutlu Türküm Diyene" M.Kemal ATATÜRK
Salcano Wolf 125 28.03.2014 - 02.05.2016 (11.800 km)
Bajaj Pulsar NS 200 Trafiğe Çıkış: 09.05.2016 (46.500 km)
Arkadaşlar havalar aşırı ısındığından hava ayarı bozulabiliyor. Rolanti tutmama ve tekleme gibi şeyler olabilir. Tavsiyem motorunuzun ayarlarını değiştirtmeyin. Aşırı sıcaklar gidince düzelir. Hava ayarınıda her usta yapamıyor. Bikere bozuldumu çok zor istediğiniz ayarı tutturmanız
Km saatini değiştim sonunda. Ybr nin km saati uyuyor ancak onda da vites göstergesi yok. Swrvisten orjinal wolf 2015 inkini aldım. 100 tl idi. Kendim taktım. Ancak benim km saatinden az farklıydı kafa grenajında küçük bir operasyon yapmam gerekti. Şimdi sorunsuz.
Valla kar yağınca bende binemiyorum. Bide aşırı yağmurda çekilmiyor. Ama öteki zamanlarda affetmem.
Ben mesela. Bi kurcaladım ayarı şimdi jikle çekince stop ediyor. Bende ellemedim bidaha bozuk bozuk kaldı öyle. Jiklesizde oluyormuş. Yıllardır kullanmaya kullanmaya yerini unuttum jiklenin valla
Bayaa pahalı imiş. Eski ybrninki uyuyorsa onuda takabilirdin. Ucuzdurda ybrnin parçaları.
Arkadaşlar benim motor yokuş aşağı bile giderken 115 e gelince hız kesici devreye giriyor . Yazılımla açtırmayı bilen var mı nasıl yaparız :D:D
Salcano wolf ten bahsediyorsun dimi.. yeni motor almadın?
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:17 ----------
Bu arada görselini hiç sevmesem de lazım olduğu için bir topcase alayım diyorum var mı tavsiyeniz.
Seçeneklerim şunlar;
Kappa 28 lt, 85 TL
maxem 32 lt, 50 TL
cox 32 lt 45 TL
tavsiyelere açığım.. Denediğiniz bildiğiniz başka markalarda olabilir.. küçük, sağlam ve uygun fiyat olması tercih kriterim.
Espirisini diyorumhala wolf devam diğer bütün model forumlarında adamlar yazmış hep yazılım hız kesici filan dedim bizim neyimiz eksik :DD
Topcase konusunda kesinlikle yanyana 2 kaskın sığabileceği boyutta almanı tavsiye ederim 3 yıldır kullanıyorum her işe yarıyo yazları bagajda mangal takımıyla geziyom bazen :D
arkaçanta sevmiyorum ama ufak tefek şeyleri koymak içinde yer sıkıntısı çekiyorum. Büyük modellerinin görseli beni öldürüyor. motosiklet çok büyük değil zaten, arkaya takacağım kocaman çanta çok abes kaçar şimdi.. yada sevmediğim için bana öyle görünüyor da olabilir.
İşlevselliğine birşey dediğim yok 45 LT herşeyi içine alır ama.. ah o görüntüsü yok mu, beni motosikletten soğutuyor..
Bende 32lt maxem var. Çok kahrımı çekti. Halende çekiyor. Eğrilsede büğrülsede kırılmıyor. Süper bişey. Xxl kaskı alıyor. Bide eldiven alır. Bana fazla fazla yetiyor.
Kappa bilemiyorum salih. Cox esnemiyomuş. Kırılgan dediler. Almadım. Maxem aldım. İyikide maxem almışım.
topcase kesinlikle şart motora.
32lt güzel tek kask sığar başka malzeme koyamazsın. Maxeme xl ls2 kask sığdıramayıp değiştirmiştim
46lt candır canlı gördünmü bilmiyorum ama bizim motorda abes görüntü yok diye düşünüyorum. Hatta uzun cam demir vs varsa daha da heybetli oluyo motor
2kask sığar, tek kask+1mont+eldiven+ufak bikaç malzeme sığar, market alışverişi yaparsın sığarmı derdin de olmaz
facebook.com/SalcanoMotosiklet
maxemin esnek oluşu bana da mantıklı geldi ama satıcı plastiği ince kappa al plastiği kaliteli çık üstüne kırılmaz diye aklımı çeliyor.. kappa birde kaliteli marka olduğu için 28 lt olsun kappa olsun daha iyi olur gibi bir düşünce oluştu bende.. ama sen maxem kullandım iyi diyorsan tekrar değerlendireceğim.. Söylediğin gibi tek sıkıntısı eğrilme falan oluyormuş..
Bu arada benim kask "s" 28 lt kappaya rahat sığıyor.. eldiven, boyunluk hatta bir kaç evrakta sıkıştırırım o derece yani..
Büyük çanta elbette daha işlevsel ve ihtiyacı karşılar ama görüntüsü konusunda kararsızım.. En güzeli gidip motosikletin üstüne koyarak, tek tek görmek. Belki de 45 olmaz 35 lt civarı bir çantada alabilirim..
Benim s ebattaki ls2 32 litrelik maxeme yan olarak sığıyor.. 28 lt kappaya ise dik olarak koyabiliyorsun. Kaskım küçük olduğu için avantajlıyım o konuda..
Not: Bu arada benim kafada biraz küçük mü ne.. siz xl/xxl yazarken Benim kask S ebatta demeye utandım yahuu..
maxem den bende var çok sağlamdır kendisi kırabileceğinizi sanmıyorum, öyleki benim artçı onun üstüne oturuyordu giderken o derece..
bende maxem var litresini bilmem (5 lt pet şişeyi alıyor, çene açılır kaskımı alıyor)motoru aldığımda taktırmıştım 4 yıldır kullanıyorum memnunum
Şu an bu konu içerisinde 12 kullanıcı var. (0 üye ve 12 misafir)