@Salih bey deponun yanlarına yapıştırdığınız pedin yerine kaput koruma filmi yaptırsanız çok daha şık olur bence, düşündünüz mü?
@Salih bey deponun yanlarına yapıştırdığınız pedin yerine kaput koruma filmi yaptırsanız çok daha şık olur bence, düşündünüz mü?
Kaput koruma öncesi ped işi kolay diye bir denedim.. işlevselliği çok güzel ama görüntü felakete dönüştü, bende farkındayım.. O yüzden kaput koruma filmi işine girmek lazım gibi görünüyor... yada görseli güzel bu iş için yapılmış pedlerden edinmek gerek.. Benim taktıklarım, oto aksesuarı olarak geçen telefon kaydırmaz silikonlardan...
"Ne Mutlu Türküm Diyene" M.Kemal ATATÜRK
Salcano Wolf 125 28.03.2014 - 02.05.2016 (11.800 km)
Bajaj Pulsar NS 200 Trafiğe Çıkış: 09.05.2016 (46.500 km)
En iyisi şeffaf film, uğraşmayın bence işçiliği güzel bi usta belli etmeden kaplar. Benimde düşündüklerimden birisi.Tabi motor bulabilirsek
selam arkadaşlar iki gündür motosikletimden bir çatırtı geliyor. vitesi bire alıp kavramayı tamamlayıp gaz verince çatırt çuturt sesler geliyor. vitesi boşa aldığımda bu sesler gelmiyor. ama birinci veya ikinci viteste düşük hızda düz yolda veya yokuşta gaz verince motor çatırdamaya başlıyor. bu basit bir problem midir yoksa şanzımanı elime falan mı aldım?
Benim aklıma hiçbişey gelmedi zero
Video falan atamazmısın?
salcano wolf: 0 km (05.01.2013)...->....45.000km (13.01.2016) !...
bajaj boxer: 0 km (13.01.2016)...->.... ?
vurma sesi değil. bildiğin çatırdama. hani ağaç dalını ortadan ikiye kırarken gelen çatırdama sesi olur ya hah işte onun daha yüksek seslisi. video çekmeye çalışacam. fakat şöyle bi sorun var ki bu çatırdama birinci veya ikinci viteste 20 km hızın altında motor kompresyona girdiğinde birden gaz verince geliyor. onun dışında hiç gelmiyor. (rampada durup kalkmaya çalışırken de aynı çatırdama sesi geliyor) her fren yaptığımda motor frenini de kullanıyorum. bunun sonucu olan bi problem olmasın?
Abi acikcasi ben de zincirden supheleniyorum. Cunku arka tekeri son gittigim motorcu cok sıkmış. Bu yuzden coook onceden yapmak istedigim ve yapmaya calistigim zincir gerginligini yapamadim su arka tekeri gevsetemedigimden. Usengecligimden gidip bi tane kombine anahtar da alamadim. Muhtemelen yarin yibaya gidip 21 numaralı anahtardan bi tane alip zincir gerginligini yapacam. duzelmezse video ceker atarim. Tavsiyen icin simdiden tesekkurler.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:28 ----------
selam arkadaşlar. bugün koçtaşa gidip 21mm kombine anahtar alayım dedim fakat bir de ne göreyim en ucuz 20-22mm anahtar 22-23 lira. dedim aga ben bu parayı buna vermem. hemen nete baktım bari netten sipariş vereyim gelsin diye ama nette ararken tekzende 10 liraya buldum aradığım anahtarı. hemen gordion avm'den çıkıp yakınlarda olan mesa plaza avm diye bir yerdeki tekzene gidip aldım anahtarı.(dandik sandım ama gayet de sağlam birşeye benziyor fiyatına göre)dedim hiç motora binmeden avm'nin otorpakında şunun zincir gerginlik ayarını yapayım ama kombine anahtarla bile açamadım. mcdonaldsın kuryelerinden biri gelip çantayı tutup(topcase) ayağınla bas dedi. dediğini yapıp açtım sonunda o berbat somunu. teşekkür de etmeyi ihmal etmedim tabi. boşuna dememişler motorcu motorcunun dostudur diye. neyse yaptım gerginlik ayarını ve o çatırtı geliyor mu diye baktım. yarı yarıya kesilmişti o iğrenç çatırtı. durum böyle. bir de bu wolflerin yağ süzgecini ve benzin filtresini kaç km'de bir temizlemeliyım veya değiştirmeliyim?
Okan;
Yağ süzgeci işi bizde ancak motor açılınca şöyle bir temizlenip yeniden takılır.. Filtre değilde süzgeç olduğu için değişime gerek yok diye biliyorum.. Benzin filtreside öyle kirlenip tıkanacak birşey değil.. Zaten Ankara'da yakıtlar kaliteli onuda dert etmene gerek yok..Ben kış için motoru depoya çektiğimde açtım baktım.. pırıl pırıldı.. temizleyecek bişey bulamadım..
yağ ve benzin filtresi değişmez ybr cbf türü motorlarda. yağ filtresi yok zaten.yağ süzgeç var. sadece debriyaj değişim zamanı temizlenip yerine takılır.
bak ben sen sorduğum zaman sana ne demişim dostum
sen o somunu elle sıktıysan 3 günde gevşer yolda feleğeni şaşırtır. boruyla sıkıp boruyla sökmen lazım.
boruyla sıkıp sökmem gerektiğimi biliyorum abi söylemiştin ama yarın lastik değişimi için gideceğimden hemen idareten işimi halledeyim dedim çünkü çatırtı ve zincirin anormal bolluğu beni korkutuyordu
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:22 ----------
benim motor biraz fazla yakıyor ondan acaba bir yerlerde temizlenmesi veya değştirilmesi gereken birşey mi var diye düşünüyorum. 15 liralık benzinle 100 km zor yapıyorum
Tahsin abi, ben de ayakla söküp el ile sıkmıştım. Hafta sonu 280 km (50-60 km'si stabilize yolda) kullandım.
Herhangi bir gevşeme görmedim. Sen öyle söyleyince tırstım biraz. Müsait olunca iyice kontrol edeyim bari.
Merhaba millet amortisörden yana sıkıntı yaşayan oldumu? benim sağ amortisör yağ kaçırıyor, keçe değişmesi gerek galiba. Afsalt dışı yollarda artçılı çok kulanıyorum yazın, yaylalara gidiyodum ondan belkide
Sıkıntı yaparmı bu bana acele edeyimmi değiştirmek için. Bir de km redüktörü ses yapmaya başladı ona da el atmam lazım.
Ayrıca yan çanta düşünenler için Salcano Motosiklet facebook sayfasında bi arkadaştan rica etmiştim, nası yaptınız diye burada da paylaşayım birinin işine yarar belki. Ybr demiri alıp, 17cm sacı 10-7 olarak katlayıp kaynatıyoruz.Çanta demiri bağanan yere vidalıyoruz, tamamdır.
facebook.com/SalcanoMotosiklet
Enes benimde sol amortisör patlak. Keçeyi değiştirttim. Gene patladı. Artık değiştirmiyorum. Böyle yağ aka aka gidecek sanırım.
Km redüktörü benimde bozuk. Km işlemiyor. Scooter larınki uyuyomuş.
Bu arada benim patlak amortisörün akan yağı redüktörü yağladığından ötme yapmıyodu
ahaha oda iyiymiş abi
Peki patlak amortisör bi tarafa çekme, frene basınca çekme veya titreme vs yapıyomu??
Evet bu değer bizim motosikletler için biraz fazla.. Tahminim biraz fazla sıkıştırıyor olabilirsin.. Sakin bi kullanımda dene..
Bu arada zincir gerginliği/temizliği, hava filtresi de yakıtta etkili faktörler..
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:23 ----------
Enes Teşekkür ettim bilgi ve fotoğraflar için..
Benimde yan çanta düşüncem vardı, demir işi nasıl halledilebilir diye düşünüyordum. Cevabı araştırmama bile gerek kalmadan aldım..
Şu an bu konu içerisinde 29 kullanıcı var. (0 üye ve 29 misafir)