bu motoru ALmayı planlıyorum tavsiye edermisiniz
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:43 ----------
???????????????
bu motoru ALmayı planlıyorum tavsiye edermisiniz
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:43 ----------
???????????????
"Ne Mutlu Türküm Diyene" M.Kemal ATATÜRK
Salcano Wolf 125 28.03.2014 - 02.05.2016 (11.800 km)
Bajaj Pulsar NS 200 Trafiğe Çıkış: 09.05.2016 (46.500 km)
Tavsiyen için sağol bu motrun ikinci elinimi almalıyım sence ikinci elni 2500 liradan alabilirim sizin fiyat öneriniz nedir ?
İlk akla gelen ön teker bilyaların göbek dağıtmış olabilir,anlamak çok kolay motoru orta sehpaya al ön tekeri yavaş yavaş çevir çevirirken ön tekerlekte titreme, hafif takılmalar ve oynama varsa göbek bilyaları dağıtmıştır.Ayrıca gidon bilyalarını fren disk ve balatalarını kontrol et gevşeme varmı,kolay gelsin.
@Salih Kask çok güzel olmuş eline sağlık ,bende bulabilirsem beyazını alıyım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:17 ----------
Temiz bir wolf(alındığında sorun çıkarmayacak) fiyatı 2.400-2.800 civarı fakat görünüme önem vermiyorsanız 2-3 ay sonra büyütürüm satarım derseniz daha ucuzada bulabilirsiniz.
MOTORUN ÖN KORKULUĞUNDA ACAYİP BİR TİTREME VAR
BU MOTORLARDA NORMALDE VARMI BÖYLE TİTREŞİM.
Korkuluk neresi? Koruma demirimi? Hayır hiç bir yerinde titreşim yok.
Evet ön koruma demirinden acayip şekilde bir titreme ve zarıltı var hala çözemedik.. birde motorun ön disk balatasından frene dokunduğum anda ses geliyor sanki disk yamuk gibi ama üstünde hiç bir cizik yok balata diske sürtüyor gibi sizdede varmı..
Adil Abinin de ifade ettiği gibi elimize açık ağız olur, kurbağacık olur, lokma olur bi anahtar alıp güzelce sıkmamız lazım...
Sorun hallolacaktır...
Bu arada Arkadaşlar Motorun tamir ve bakımından teknik olarak da anlamak ve ilerisi için gerekli donanıma sahip olmak adına gerekli eğitimleri almak üzere Belediye ve Gazi üniversitesinin ortak projesine kaydı yaptırdım.. programın adı "Temel motorculuk ve motor ayarları" 3 ay süreli 108 saatlik ücretsiz kurs.. sadece kayıt için 10 TL alıyorlar, %70 devam zorunluluğu var, devam etmezseniz 50 TL ceza ödüyorsunuz.. Burada bahsi geçen araba motorları ama olsun, imkan olursa hocalardan motosikletle ilgili detaylarıda öğrenmeye çalışıcam.
Evet ilk alındığında yok ilerleyen zamanlarda ortaya çıkıyor.Bendede yeni aldığımda yoktu,yeni başladı hafif hafif sürtüyor fazla değil sebebi diskin atması.(Ön korumadaki zarıltı titreme adım gibi eminim ön korumanın vida,civatalarında gevşeme var,civatalarını sıkın ne ses kalır ne zırıltı)
@Salih helal olsun 4/4 lük motorcu olucan
valla benim ön frenle başım hep dertteydi. taktığım balata hemen öterdi.10 kez balata değiştim hep aynı. fren tutmazdı bide.
dayanamadım komple kaliper değiştirttim sonunda. honda titan es kaliperi taktırdım. 50tl verdim ama cillop gibi oldu. 8000km dir kullanıyorum. balatası daha bitmedi. ötmede yok. frende iyi tutuyor.
bu arada motorun devamlı gaz-fren yaptığını belirteyim.
koruma demirinde titreşim olabilir. sana kadar gelmez o titreşim. şayet ayağını demire koymuyorsan
salcano wolf: 0 km (05.01.2013)...->....45.000km (13.01.2016) !...
bajaj boxer: 0 km (13.01.2016)...->.... ?
Bu arada bir adet boyun bağı aldım.. Boyun bağı olmayınca, boyuna gelen rüzgar sağlığı oldukça etkiliyor.. Malum boyun bağı olarak hanımın 1,5 m ye 40 cm ebatındaki şalını katlayıp boynuma dolayarak kullanıyordum. Pek pratik değildi rengide kiremit rengi gibi bişeydi.
Aldığım ürün Loco active marka..siyah renk.. farklı renkler vardı ama beğenemedim.. klasik siyah renk aldım.. Fiyat 15 TL, ben 12,5 TL ye aldım. Aslında aynı ölçülerde kendim yapacaktım, 5 TL ye mal oluyordu ama hazır olanın özellikleri alınmasını cazip hale getirdi..
1-microfiber kumaş
2-uzunlamasına esnemiyor ama enlemesine esneyebilen bir yapısı var..
3-dikişsiz (ben yapsam dikişli olacaktı)
http://www.feyizoglu.com/Boyun-Bagi-...-_45779.html#0
Bunlar da örnek kullanım şeilleri; Ben genelde "Fular" olarak kullanıyorum..Kask takacağım zamanda "balaklava" formatında kullanmayı tercih ediyorum.. Böylece kaskın ter kokmaması içinde çözüm oluyor.. Ben çok sevdim test ettim onayladım hanım şal kadar sıcak tutmasada tavsiye ederim.. Bir de bunların polarlısı var soğuk havalar içinde ondan bir tane alıcam..
@ Her motorcuya lazım.Güle güle kullan Salih
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:12 ----------
Tahsin sürtmenin sebebebi kalipermiymiş?Ben diskten kaynaklandığını zannediyordum,iyi oldu buraya yazdığın.Benim şimdilik sorun teşkil etmiyor,etmiye başladığında bende değişirim.
Arkadaşlar koruma demiri almak istiyorum. Yamaha YBR 125 modellerine uygun olan demirler bu motora uyar mı. Bir de internette şöyle bir fotoğraf gördüm. Bu demirin aynısından nasıl bulabilirim. Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
Eski kasa ybr koruma demiri uyabilir. Yeni kasaları bilmem.
yagmur yagınca motor stop ediyor neden yapar bilgisi olan varsa bana bir yardım edin
Şu an bu konu içerisinde 16 kullanıcı var. (0 üye ve 16 misafir)