Ülkemizdeki zihniyet (ekonomik olarak vergiler benzin v.s) motosiklete bu kadar karşıyken 125 cc bile çok bize
Ülkemizdeki zihniyet (ekonomik olarak vergiler benzin v.s) motosiklete bu kadar karşıyken 125 cc bile çok bize
ahmet abi bak mesela canlı örnek. 9217 euroya türkiyeye giren motor vergiden sonra 14.900 euraya çıkıyor
devlet motor fiyatının %60 ı kadar vergi alıyor. inanılmaz birşey..
http://www.bmw-motorrad.com.tr/tr/tr...esi/index.html
salcano wolf: 0 km (05.01.2013)...->....45.000km (13.01.2016) !...
bajaj boxer: 0 km (13.01.2016)...->.... ?
Evet Tahsin %37 ÖTV bunun üzerine %18 KDV hoooppp oluyo sana 14.900 EURO yersen
Aynı durum benzin içinde geçerli Bulgaristana 1.67 TL /Lt den satıyor hükümetimiz benzini fakat iç piyasaya yani bize 5.0 bilmem kaç lira /Lt
Merhaba arkadaşlar.Uzun bir aradan sonra gene ben.
10 gün önce okul dolayısı ile işten ayrıldım.Elazığa gittik geldik önümüzde 10 gün süre var her motorcu gibi vurdum kendimi yollara.Önce focaya gittim tatile oradanda memleketim salihliye geçtim.Şifayı kapınca gezmeyi yarıda bırakıp geri manisaya döndüm.Bildiğiniz üzere pek resim çekmeyi sevmiyorum ama renk gelsin diye elimde olan resimleri atayim ;)
Eski ve yeni düldülüm.Eski motorum yolda benimle dalga geçsede (zamanında benim ahmet abi ve fatihe yaptığım gibi ) wolfü seviyorum
Şu ara motoru satma durumum var forumdan isteyen varsa verek ilana yazdım 15 ine kadar diye.Satıldı satıldı yoksa elazığa götürcek ahmet abi.
Vay benim karakızıma bu sene (karadeniz hariç) tüm denizleri gördü Karadenizide sen yaparsın diyordum okul işin çıktı neyse nasip
Yapacaktım aga da durumları sen benden iyi biliyorsun.Taaaa elazığa gidecez.Evi döşüyem bi düzeni kuram fetih edeceğim oraları tüm doğuyu dolaşacam allahın izini ile.15 ine kadar ilan aktif.Satıldı satıldı satılmadı alternetiflere yönelip motoru götürcez
Hakkında en hayırlısı ne ise o olsun Meriçcim
H.b abim. İym allaha şkür. İyi gezmşn abim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:58 ----------
Bu arada ne okulu abim?
Univ. kardeşim.Geçen sene bırakımıştım ben okulu.Tekrar hazırlanıcam bir hedefim var diye.Allahta yardımcımız oldu herşey planladığımız gibi oldu.Kazandık tekrardan
Hayrlı uğurlu olsun abim bölümün neydi? Büyüynce ne olacn? :D :D :D nefret ettğm br sorudur. Yanlş anlama abim. Maksadm grgır şamata.
Wala elektriğe kafam basyo hem meslekte okudum hemde her yaz elektrk işyle uğraştm. Bnimde ygs-lys 'ye iknci grişm oldu. Elk. Mühendslği istyodum. Olmadı. Bu yıl 2 yllık elektrk teknikerlğine kayt yaptm. Snra dgs ile mühndislğe geçerm allahn iznyle.
ygs-lys ile kazanamadıysan dgs ile geçerim diye boşuna ümitlenme Dost acı söyler.Dgs ile geçiş zor.
Abi araştrdm. Brtek türkçe ve mat 1 snawı war. Mat1 de çk iym. Ama türkçe ye çalşmam lazm. Zatn ikinci snfta dgs içn dershaneye gdcem. Brde dgs de ünideki her bölmden %3 alm war. 100 kşiden 3 kşi alyolar. Bn kendi memleketmdeki üniye gdeceğm içn ünidekilern (benimle aynı yıl grecekler içn knuşuyorm.) buradaki meslek lse çkşlı oldğunu blyorm. Snawsz geçş ile geldler. Halleri hçte içler açıcı değl. Braz gayretle 4 yllğa ykseltecek olanlardan bride bn olurum dye dşünyorm.
Allah razı olsun. Cmlemzin inş. Bu arada abim motorunun km si kaç binde? Brde kaç akçe istyon motor içn? :D
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)