püf noktası önce rodaj, sonra kullanım tarzı. Püf noktası bu. İnce detaylara girmeyelim. Alınca görecez bakalım kaç basıyomuş?
püf noktası önce rodaj, sonra kullanım tarzı. Püf noktası bu. İnce detaylara girmeyelim. Alınca görecez bakalım kaç basıyomuş?
adil abi bu msj ı bu gece veya sabah okursan benimn tele bı mesaj at.motorla ılgılı bı sorum olacak hatırlarsanız nısan ayında halaogluna gönenden bı salco almıstık ona ufak bı ayar cekıcem sabah ınternetım yok yanı laptop tamırde salı gunu alcam o yuzden nete gıremıyorum numaram 0 532 491 91 70.
KISMETTE NE VARSA;KAŞIKTA O ÇIKAR
@Murat 48/30
murat abi ledleri taktın mı aksesuarcıda görünce aklıma geldi en ufak modelini aldım ben de 20 liraya. Yarın mudurnu işi olmazsa takmayı düşünüyorum
facebook.com/SalcanoMotosiklet
Cümleten günaydın,
Dün castrol power1 aldım öneriler üzerine 25 tl ye.Yarın herhangi bir değişiklik olmaz ise Adem ağa ile beraberiz.Enes benim led ufacık birşet çıktı bilmiyorum ne yapacağız İşler yine çorba oldu giremiyorum siteye.
CB 125E(6000 km), Salcano Wolf 11(Gümüş Atmaca)
Özgürlük çoğu kişilerce çok bilinmeyenli bir denklem iken, biz motorcuların ilk marşla birlikte hissetmeye başladığımız hazdır.(Murat KANAT 17.01.13 )
Bu gün işyerine motorsiklet ile geldim. Yani benim esd aküsüz çalışıyor.
Tabi dikkat etmek gereken birkaç nokta var. Far, yakıt göstergesi, devir saati, hatta ve hatta sinyaller bile çalışmıyor.
Hepsi tamam da sinyallerin çalışmaması çok tehlikeli.
salcano wolf: 0 km (05.01.2013)...->....45.000km (13.01.2016) !...
bajaj boxer: 0 km (13.01.2016)...->.... ?
Wolfü iri gösteren depo ve koltuğu bence en iyisi ESD yi aldıktan sonra Wolf koltuğu ve Wolf deposu taktırcan
yani. ben ybr ye binince de "abi motor içine kaçmış gibi" diyorlar
benim saldırganoyu almamdaki en büyük neden boyutlarıydı. cbf ile aynı kalıpta. ybr nin selesi falan cidden daha çıtı pıtı bir motor. bana gelmez..
boy 1.90 kilo 115
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:48 ----------
ahmet abi bu meriçin cevap yazacağı yok.
senin eski wolfun arızası kesin olarak neyden di ? konjektör mü kesin ?
yarın motorcuya gideceğim. neyse onuda değiştireyim ?
Evet konjektörmüş Tahsin kaç kmde senin motor Farında akünün şarjında kısaca elektirik aksamında bi sorunun varmı?
Öyle durduk yere değiştirilcek bir parça değildir konjektör muhakkak kendini belli eder değişmesi gerektiği zaman
abi pimpirikli adamım ben biraz. 13.800km de motorum. motora dışarıdan ilgi göstermesemde. motor aksamına ve yürüyenine çok dikkat ediyorum. malum ticari kullanıyorum. göz göre göre yolda kalmak istemem. o yüzden birisinde arıza olduğumu hemen benim motordada değişiyorum. çıkanlarıda yedeğe atıyorum. kafam rahat olsun.
konjektör arızası ybr dede çok sık meydana gelen bir arıza. yenisini takıp eskisinide uzun yol çantama koyayım ki kafam rahat olsun
örneğin arka teker rulmanlarımda sağlam. ama ramazan ve mutlu abide arka rulman dağılmıştı hatırlarsan. ben dede dağılması yakındır. dağılmadan değiştiriyorum.
abi yanlız genelde konjektör akü zayıflığındanda bozulabiliyor muş ?
akü zayıf olunca elektrik yetiştiremediğin aşırı ısınıp yanabiliyor muş ?
benim akü sağlam aslında. senin sabahları marş nasıl basıyordu. akün sağlammıydı.
Benim akü iyiydi Tahsin halen daha iyi benim birden meydana geldi bu sorun Ramazanın 15inden sonra bir gece gezerken aniden motor stop etti marşa davrandım basmadı sonrada farlar git gide zayıflamaya ölü gözü gibi yanmaya başladı
15 dişliyi denedim bugün.Aslında yolum hız denemek için uygun değil,dar ve virajlı yol düz yol en fazla 2---2,5 km var(düz yol demem virajlar kesiyor yolu tam devir alacak viraj hız kes) daha önceki motorlarım Mz 151 etz ile 100km/s Mondial 151rs ile(ibre fazla gösteriyor)100km/s gördüm bu gün salcanoyla 4.vites 80km/s gördüm.Burası yazlık olduğundan yolun düz kısımlarının 2---2,5 km olması dar olması trafiğin yoğun olması denememi engelliyor en iyi denemeyi otobanda yapıcam en kısa zamanda...(Bu arada 15 dişliyi kontrol edicem bi anormallik varmı aşırı oynama sallantı yaptığım pullar deforme oldumu bakalım)
Bende daha ybr ile 80 km hızı geçemedim.
Adil abi düzde 100-105 yaparsa tam performansı yakalamış demektir. Benimki anca o kadar gidiyor muratınkide. Diğer top spedler rampa aşa hani 130 lar falan.
Murat geldi 17 gibi. Debriyaj teli getirmiş ama ucuna kilit getirmemiş. Bende vardı ama teli ezen cinsten. Debriyaj telini orjinaliyle iç-dış değiştirmeyi önerdim daha sağlıklı. Zaten dış tel eskimiş. Çatlaklar var. Debriyaj teli değiştirmedik yani. Benim debriyaj teli orjinal, 40 binde. Bi sorunda yok. Muratın motor daha 15 binde. Daha gider. Orjinal tel iç-dış alırsa bi ara yenileriz. Muratın motor yağını, hava filtresini ve bujiyi yeniledik. 2 ad. Ngk iridyum buji almıştık. Birer tane taktık. Geri dönüşüm kutusundan hava filtresine giden bi hortum var. Muratınki parça parça olmuş. Fıtı fıtı ses yapıyor. O hortumdan olmadığı için yenileyemedik. Murat bulursa takarız. Sevgiler.
adil abi 15 dişli ile motor hızlı gitmez düzde 14 ile aynı gider yada belki az bile yapabilir 15 dişli inişte işe yarıyor orjinal 14 e göre biraz daha hızlı iniyor inişte birde yakıt az yakması için takıyorum ben uzun yolda bunu niye dedim 15 takınca motordan hız bekleme ekstra demek için
adem abi nasılsın maşallah motorlarınıza bakım yapıyorsunuz bende bugün silindiri söktüm tekrar ses için ve sesi kesitim sonunda orjinal pistonda boşluk yapmış etek vuruyordu büyük ihtimal bende 56,5 mm lik pistonlu silindiri tekrar taktım ayar çekip şuan ses flan kalmadı motorda çok şükür tın tın oldu sessiz baya bir korkmuştum kranktan flan
Adem en iyisini yapmışın komple değiştir teli daha başını ağrıtmaz,hortuma gelince koca bodrumda hortum yokmuayrıca iridyum bujinin motordaki etkileri yazarsan memnun oluruz,bendende sevgiler
@ Fatih kardeşim ne yalan söyliyeyim ben 15 dişliyle hızlı gider biliyordum ve bu güne kadar hiçbir motorumda dişli değişmemiştim fakat doğru söylüyorsun bu gün hızda fark göremedim hatta hiçbir değişiklik yok 1-2 vites 14 dişlide nasılsa 15dişlidede aynı acaba 16 dişlimi taksamşaka, cevapların için teşekkürlerAyrıca motorunda arıza çıkmamasına sevindim...
Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)