abi sürerken ben de Allah ne verdiyse basıyom ama üstünde toz bırakmam,masraftan kaçınmam huyum kurusun
abi sürerken ben de Allah ne verdiyse basıyom ama üstünde toz bırakmam,masraftan kaçınmam huyum kurusun
[QUOTE=tahsins;3123422]mutlu abi senin bi ara arka göbek dağıldı demiştin.
kaprin lastikleri varmış göbekte. onlarmı dağılmış ? yada ne bozulmuş ? ayrıntılı anlatırmısın ? bende yolda bırakmadan değiştireyim benimkini..[COLOR="Silver tahsin.kaprın lastıgı fılan degıl bıldıgın rulman.uzerınde numarası yazıyo ama benım ustam motorcularda satılan rulmanların uzun omurlu olmadıgını soyledı.3 tl ıdı.bende aynı numaradan sanayıden almıstım kalıte bı rulman 9 tl ye.o sekılde degıstırdık.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:35 ----------
bu arada toyotanın satısını bugun verdım.bakalım nasıpte ne var.
KISMETTE NE VARSA;KAŞIKTA O ÇIKAR
salcano wolf: 0 km (05.01.2013)...->....45.000km (13.01.2016) !...
bajaj boxer: 0 km (13.01.2016)...->.... ?
tahsın kantara en son ne ara cıktın....motordan bahsedıyoruz...
Ben full sentetik castrol power 1 racing 10/50 kullanıyorum ilkini 6000 kmde değiştirdim ikincini 5000 km de değiştirdim şu an içinde 3. castrol yağ var koyalı 1500 km oldu artık Meriç ne zaman değiştirirse
Enes motorun çok tatlı duruyor maşallah Allah nazardan kazadan beladan esirgesin
Bu gün Karakızı çıkardım sanayiye bizim ustaya götürdüm şarjını ölçtük canavar gibi şarj ediyo maşallah usta aküye baktı imal tarihinimi ne okudu 3 yıllık aküymüş ömrü tükenmiştir normal dedi Farları sordum açınca stop ediyo die akü zayıf ya ondan dedi dedim usta bu motor aküsüzde çalışmıyormu ne alakası var dedim olurmu öyle şey akü olmadan düzenli çalışmaz bunlar dedi Ne kadar doğru bilmiyorum ama ESD YBR lerle bizim motorlar (ikiside aynı tipmiş bu arada) akü takılı değilken düzensiz çalışırmış kötüde olsa üzerinde muhakkak bi akünün olması devreyi tamamlaması lazımmış Bu açıklamasına ben pek kavil olmayınca aküyü söktü üzerinden dedi bas bakalım 8-10 sefer bastım ayak marşına zorrrrrr zahmet çalıştı lakin gazı verince stop ediyo stop etmese bile gaz yemiyo patır patır patırdıyo akünün + - kablosunu aküye değirir değirmez düzeliyo motor şaşırdım kaldım valla
Birde kutup başları gevşekmiş sanırım benim akünün boşalması bundanda olabilir şarjı tam geçirmeyebilir istasyona kadar bir sür eğer marşın basarsa akünde de bir şey yoktur zamanla toplayacaktır dedi dediği gibide oldu yaklaşık bi 5 km sürdüm istasyona vardım stop ettim bi bastım aboovvv barut mübarek düğmesine bastırmıyo karşıdan kapıyo
Zincir dişli temizliğinide yaptım bu gün karakızın yola hazır artık yarın sabah Allah nasip ederse Manisaya yeni sahibine kavuşmak üzere yolcuyuz
"HERKESİN DOĞRUSU KENDİNE DOĞRU"eşşşşşekkkk gibi çalış insan gibi yaşa bumu la dünya?
abi moralim bozuluyor. en son 115 falandım. tartılmıyorum böyle daha güzel.
değişmek gerekirmiki fatih ? rulmanı değişeceğim. o lastikleride değişeyim mi ?
abi yağ mevzuu muamma. ben kitapçığında 1500km de değiş diyince mecbur. 1500 de değişiyorum.
aküsüz çalışma mevzuunuda maxi söylemişti bana. kendisi 2-3 ay kadar aküsüz gezmişti ybr de .
http://www.motosiklet.net/forum/moto...ml#post2911938
Valla benimde aklım sırrım ermedi Fatih 2004 YBR de çalışıyordu benim aküsüz hemde tek marşta dedim ustaya onlar çalışır bu modeller böyle dedi
abi sökünce bak sorun varsa değiştir sorun yoksa değiştirme derim zaten motor giderken gaz ver bırakta çok aşırı sallıyor ise arka dişli takozuna bak dururken gaz ver az debriyajı az sal sık arka dişli yerinde oynuyorsa az değişme zamanı gelmiş demektir abi
demekki model model farklı abi
alana satana hayırlı olsun ahmet abi.
tahsın spor yap spor...
benim fatihe sattığım titanın aküsünü sök at, tek ayak marşında çalışırdı. 2005 titan es in aküsü bitsin, bitarafalarını yırtsan çalışmaz. Uzun rampa aşa salarsan çalışır ama 4 bin devirden aşa düstümü stop ederdi. Yani uzun lafın kısası eski motorlar aküsüzde çalışır idi. Ama yeniler çalışmaz. Beyin le ilgili.
adem abi zaten eski titanların aküsü formalite gibi bir şey gereksiz zaten pek bir işe yaramıyor çünkü farlar motora bağlı çalışmadan yanmıyor sadece sinyal park yanıyor marş da yok zaten ayakla çalışıyor yani aküsüz çalışması normal yenilerde marş ve farların direk bağlanması ve ekstralar olunca aküsüz çalışmıyor demek
Enes kardeşim şeritler güzel olmuş.
Bu benim çantanın kırmızı kilit tuşu dün akşam kapatırken fırladı Dili ufak kaldığından esnemede atacak gibi duruyor.Ama giderken engelleyen faktör var, açıp kapatırken dikkat etmek lazım.
Arkadaşlar benim sis farları uzun ile beraber yanıyor.Bunu tuş ile yakmak istediğimde motorcu 80 tl ye kadar fiyat çekiyor.Elektrikten pek anlamam, kendim yapabilir miyim?
CB 125E(6000 km), Salcano Wolf 11(Gümüş Atmaca)
Özgürlük çoğu kişilerce çok bilinmeyenli bir denklem iken, biz motorcuların ilk marşla birlikte hissetmeye başladığımız hazdır.(Murat KANAT 17.01.13 )
Günaydın arkadaslar ahmet agam yolda heralde gelsin bakalım
bence elleme murat elektrik bilgin yoksa
e abi bu maxi97 ybr esd yi aylarca aküsüz nasıl kullandı. anlamadım ben bu işi ??
abi spor yapıp 3-5 bişeyler versem akşamına gene alıyorum. gereksiz yani
aynen arka dişli kasılıyor fatih. ondan bu işgillenmem kaprin parçalanınca dişli civatalarını kesiyomuş. çok pis yolda bırakabilecek bir durum yani. benim motor yüklü olmasa düşünmemde. devamlı durkalk yapan motor önlem almak lazım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:35 ----------
abi hayırlısı olsun. motordan ayrılmak zor. güzel bi 250lik uzun yol motoru yakışır ahmet abime. gv250 tarzı çift silindir babalar gibi
Arkadaslar ahmet abiyle simdi konustum motor atesleme kesmiş dünkü bakımda cıkmamıs sorun yok denmiş,usak'a 50 km kala calısmamıs,suanda sanayiye gitmekte
tüh kötü olmuş. neyse halleder inşallah bi şekilde
Slm arkadaslar..benimmakine 250 kmde dun bi basayim dedim 100 gordum suan icin yeterli birde ön gidon baglantisi hafif gevseme yapmis onu 2. Kez sıktırdim usta yer yapiyo dedi sizce normalmi basina gelen war mi
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)