Bende okumadayım :=) Onur devamsızlıktan kaldı. Bugün direksiyon sınavı vardı onun :D
Bende okumadayım :=) Onur devamsızlıktan kaldı. Bugün direksiyon sınavı vardı onun :D
sakın bulaşma uğur. berbat bir yağ.
motoru sıkıyor. sabahları zor çalışıyor. anca turşu motorlara iyi gelir.
subap sesi bendede var. 10-40 açık araba yağı koyuyorum ben. litresi 8tl ye geliyor.
sen subap sesi istemiyosan 15-40 castrol yağ kullanabilirsin. yarı sentetik. zaten ybr 3000-4000km de bir yağ değişiyor. 30 tl yağa versen koymaz sana. 10 40 power1 tamsentetik daha iyi ve uzun ömürlü olur. motorda rahatlar.
ama salco 1500km de içindeki yağı hacamat ettiğinden bende 1500km de bulabildiğim en ucuz yağla değişiyorum. zaten salconun kitapçığındada 1500km demiş yağ değişimi için.
salcano wolf: 0 km (05.01.2013)...->....45.000km (13.01.2016) !...
bajaj boxer: 0 km (13.01.2016)...->.... ?
15-40 castrol vıtes degısımlerını okadar yumusatıyokı .tık bıle demıyo gecerken.test ettık onayladık.
KISMETTE NE VARSA;KAŞIKTA O ÇIKAR
castrol var bizimkinde de
facebook.com/SalcanoMotosiklet
actevo en sevmediğim yağlardan. Cg lerde ve titanlarda ne hikmetse çok kasıyor. wolfta en son usta bu yağdan koymuş.ama bi sıkıntı yok. Şehir içi kullandığımdan nadiren 80 leri görüyorum. Ama bilinçli olarak asla castrolun actevo markasını koymam motoruma.
Alpay gittim yaa iyi guzel baya kullandirdilar ama o sari bi tumsek yapmislar uzerinden gidicekmisiz verdiler minik teker scooter tokezledim ayagimla duzelttim mecburen tek problem orda oldu ondanda bisey olmaz ins yarin aciklanicakmis ariycam simdi balikesir yolundayim
s.a. arkadaşlar nasılsınız bakalım nasıl gidiyor keyifler bayadır görüşemiyoruz
yağ mevzusu geçmişken bence kafaya takmayın arabaymış motormuş diye yağ yağdır dizel yağı koymadıktan sonra hiç bir sıkıntı olmaz dizeldede olmaz aslında ama bizim debriyaj yağlı olduğundan dizel yağlarda aşırı kaydırma özelliği var o yüzden debriyaj kaçırtıyor o yüzden tavsiye etmem diğer türlü benzinli motor yağlarından koyun devam edin motosiklet yağından 2-3 kat daha ucuz
motorunda sorun varmış adamı aradaım tam bilgi vermedi çalışıyormuş sabah arayacağım tekrardan o yüzden 1 e bırakacak işime gelirse ben alabilirim
fatih artık ayda birmi yazıyon? Nooldu senin kadırgada cc yükseltme işi?
anca abi motorla uğraşıyom hafta sonu genelde hafta içide işteyim akşamda namaz iftar derken fırsat olmuyor pek motora gelirsek valla abi o iş olmadı yani düzen tutmadı o işi yapacam diye en az sefer sök yak yaptım belkide daha fazla hep bir yerde sorun oldu sonunda orjinali geri taktım ama garip bir ses var motorda şuan rolantideyken geliyor birde motora yük binince yani gazı asıldın mı 5-6 bin devire kadar var sonra kesiyor sesi birde sabit gazla gider komporosöre binerse motor ses yok garip bir şey anlamadım bugün taktım zaten orjinalide ilerleyen zamanlarda göreceğiz sesin kaynağını sanayiye bir sorarım ustalara
kurcalarken bozdun desene neyse hallolur. Dert etme yani.
Ucuz yağ koyduğun için hacamat oluyo içindeki yağ bence Tahsin Castrol power 1 Racing 10/50 full sentetik (sarı kutu) koyuyorum ben 5.000 km de bile misler gibi çıkıyo içindeki yağ
Benimde bu ara aküyle başım dertte Salcoyu takoza alıp sadece uzun yoldan uzunyola çıkarıp ş.içinde scootera bindiğimden sanırım akü tırtladı aslında iyiydi bir anda yolda giderken bi kasisten biraz hızlıca geçtim stop etti motor (geceydi farlar yanıyodu) sonrada marş basmadı ayakla çalışıyor sorun yok bayramdan sonra bi ara sökeyim aküyü suları eksikse tamamlayayım birde şarja bağlayayım oldu oldu olmazsa yeni akü paklıcak bizi herhalde
"HERKESİN DOĞRUSU KENDİNE DOĞRU"eşşşşşekkkk gibi çalış insan gibi yaşa bumu la dünya?
Millet s.a hayırlı ramazanlar uzun zamandır takılamıyorum ne var ne yok nasıl gidiyor salco hayatı
adl abiden ses soluk yok....ADIL ABI SES VER.OPLAR SALCOCULARI BASKIN AGELIRIZ BAK.HASTAYIM DIYODUN KORKUTMA MLLETİ.murat tan da ses seda yok....pazar gunune yoruyoruz ama haber edın arkadasar....
ya krank sarmıştır. ya sağlam bir arızası vardır fatih. yoksa 1.000 tl ye kimse bırakmaz. hayırlısı
abi ben karakaçana power1 de koysam daha 2000kmde yağ su kıvamına ulaşıyor. marka seçmeden bütün yağları hacamat ediyor namıssız. o yüzden 10-40 açık benzinli araba yağı koyuyorum. gm marka. 4lt si 35 tl. 1500 de değişiyorum. hiçdeğilse verdiğim paraya acımıyorum. arabanın bile 10.000 kmde 35tl yağ masrafı var. motorda yağ çok masraflı oluyor..
iyi çok şükür. sen nasılsın
aynı burlardayız abi.
salcano wolf: 0 km (05.01.2013)...->....45.000km (13.01.2016) !...
bajaj boxer: 0 km (13.01.2016)...->.... ?
azrail bızım buralarda gezıyo herhalde yahu.koyde son kalan kore gazısınınde vefat haberı geldi....
Dayımın MZ'i yıkadım bugün de, zinciri benzinle sildim,yıkatım, bazı yerleri wd40 ladım mis gibi oldu makine.
Yalnız bu mzler değişik bi motor sürdükçe süresi geliyor insanın(sesi falan da 10 numara)biraz titriyo ama inince anlıyosun uyuşmasından
benim bomba gibi gidiyo bi sıkıntı yok Allaha şükür
sizde ne var yok??
facebook.com/SalcanoMotosiklet
Sen dayına çekmişsin anlaşılan ne güzel dayı yada yada dayılar varmış sende bi cbf bi mz bu arada 125 s 4 zamanlı bir Mz o bindiğin üzerinde CG tip bir motor var (kanuni bretonların motorundan) o yüzden titremesi normaldir lakin 2 zamanlı bir Mz olsaydı asla titreşim bulamazdın vakti zamanında ne makinelerdi beee peaahh benzin ucuz olsada binsek o derece yani
@Eren Altun : Hoşgeldin merhaba
"HERKESİN DOĞRUSU KENDİNE DOĞRU"eşşşşşekkkk gibi çalış insan gibi yaşa bumu la dünya?
Şu an bu konu içerisinde 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 misafir)