abi emeğine sağlık. senin balatada yamuk aşınmış. aslında 2 balatada tam olarak düz bassa frende iyi tutacak ama yan basıyor.
5000km deyken bir başlık açmışım bunla ilgili
http://www.motosiklet.net/forum/mt-a...k-asinmis.html
salcano wolf: 0 km (05.01.2013)...->....45.000km (13.01.2016) !...
bajaj boxer: 0 km (13.01.2016)...->.... ?
Sağol abi teşekkür ederim
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:15 ----------
Tahsin abi niye yamuk aşınıyormuş peki seninkiler çözdün mü?
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:22 ----------
Birde balatalar ters-düz edip tekrar mı kullanılıyor Adil abi?
pistonun bastığı balata daha fazla aşınıyor.
bu yüzden ters yüz yapıyor balataları. valla alpay çözüm bulamadık yamuk aşınmaya. bu modellerde böyle dedik. zaten 5tl bişey balatası. bol bol değişeceksin mecbur.
Bugun temizlik vardi resimleri yarina aticam,yumusak balata farkediyor yinede
Bu arada ben moturun fiyatını 2,500 TL'ye çekmiş bulunmaktayım. Gönlünde Salcano yatan tüm herkese duyurulur
---------- Post added at 20:31 ---------- Previous post was at 20:17 ----------
bide forum kampanyası patron çıldırdı ! forumdan isteyen olursa 2,450
onur kardeşim bugidişle "motorumu alana 100 tl benden hediye" diye ilan vereceksin korkarım. düşürme piyasayı bukadar. kısmeti çıkarsa satılır. takma kafana
Dostum işte wolfün en kötü yönünü görüyorsun şuanda 2.eli çok zayıf.Aksesuarlı wolflere o paraları istiyorlar orjinal hali ile çok zor. Sıfır motor plaka ruhsat var senin istediğin rakam normal ama dışarıdan bakan öyle demez.aynı fiyatı 12 ye böldürüp plaka ruhsat masrafını cebinden vermek varken peş para satmak çok zor.
---------- Post added at 21:07 ---------- Previous post was at 21:05 ----------
Çıkmaz tahsin abi.Benim wolf o kadar dolu haliyle kaç ay bekledi en son vazgeçmiştim büyütme sevdasına verdik.Sezonda kaldık motorsuz.
Mondial Loyal / Salcano Wolf / Motoran Karry / Regal Raptor 150 / Bajaj Discover 125 ST/ SYM Fiddle 2/ Honda Pcx 125 Motorsuz Araştırma İçerisinde
meriç sen ön balataları değiştinmi? yamuk yiyor balataları. pistonun bastığı balata çok aşınıyor.
dün ybr kullandım. freni benimkinden çok iyiydi. sen de wolf ve ybr kullandın. ne dersin bu duruma ?
Ben balata değiştirmedim tahsin abi.Ben salcanonun orjinal balatasından gayet memnundum ötüyordu falan ama fireni gayet iyi tutuyordu.Ybr ile wolfü karşılaştırmak biraz saçma abi bakımları zamanında yapıldıktan sonra ikiside aynı.Firen merkezini ve diski değiştirebilirsin tahsin abi memnun değilsen firenlerden
servis 7500km önce benim kaliperi dağıtıp elden geçirdi. pistonları gresledi. ogünden beri ötmüyor fren. yamuk aşınmaya yapacak birşey yok dedi. bu modellerde böyle farklı kaliper olmuyor. maşadan tekere diske kadar değişmesi lazımmış.
böyle gidecek artık.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:14 ----------
7500km dir hayvan gibi fren basarak kullanıyorum ön freni. balatalar aşınsada idare ediyor. 5tl lik balatayı ters yüz yapmaktansa değişirsin.
zaten yamuk aşınan balatayı ters yüz yapmamak lazım..
Tahsin benim balatalardan bir sorunum yok sökmüşken balataların alt ve üstlerindeki çapakları zımparaladım ön de arkada gayet iyi çalışıyor ses falanda yok nasıl ses yapıyor bilmiyorum garip
Alpay ters yüz yapmak iyi değil çünki aşınan kısım temas etmiyecek yani balatanın yarısı diske temas edecek frende tutmayacak pahalı bir şey değil ve çabukta bitmiyor zaten aşınma durumunda değiştir için rahat olsun...
Mutlu abi buna çok sevindim. Demek buraya tasınacaksın kısmet olursa.. Gercekten güzel olur
---------- Post added at 22:33 ---------- Previous post was at 22:31 ----------
Adem abim nasılsın Sizin topiği de işgal ediyorum,diğer arkadaslar kusuruma bakmasın.
Geçen Gölcük'te oglum bak git'deki temizlik gorevlisi abiyi gordum. O da motorcu çıktı. Bi tane mobileti var,işe gidip geliyormus mobiletle.
Senin avatar oglum bak git olunca direk sen aklıma geldin
Hımm peki ben düşük hızda giderken cık cık cık sesi duyuyorum. Yüksek hızda kayboluyor, zaten duyamam. Neden olur bu?
Sesin motorun neresinden geldiğini tespit et,ön frenden geliyorsa balata sürtüyor sebebi diskte eğrilik vardır balatadaki eğri yerin her dönüşte balatay sürtmesinden sesi düşük hızlarda duyarsın ama hızlanınca o ses farklı çıkar anlamazsın yok zannedersin...
Benim şansımamıdır nedir balatalardan hiçbir sorunum yok eğride değiller söktüğümde baktım iki balatada yamuk aşınma yok.
sağol uğur. Yuvarlanıp gidiyoz işte. Ne olsun.
[/QUOTE]
Sizin topiği de işgal ediyorum,diğer arkadaslar kusuruma bakmasın[/QUOTE]
Ne kusuru Uğur kardeşim maksat muhabbet olsun
Şu an bu konu içerisinde 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 misafir)