telefon beleş geliyo arkadaşlar bana. Klavye özürlüyüm ben. Tuş aramaktan bi hal oluyom cepten alıştım çatır çatır yazıyom.
telefon beleş geliyo arkadaşlar bana. Klavye özürlüyüm ben. Tuş aramaktan bi hal oluyom cepten alıştım çatır çatır yazıyom.
Fatih dostum sana özel mesajla ulaşmaya çalıştım ama gitmedi sanırım, bende de gidenlerde gözükmüyor.
2010 Kanuni Breton 21.000km|2013 Kuba XR 125 8.000km|2012 Hyosung GT250R 25.500km|2016 Bajaj Pulsar 200NS 14.500km|2018 Motolux Rossi 50(King 139)|2013 Mondial Mash 150 6.000km|2017 Mondial Drift 135 6000km|2021 RKS Azure 50|2022 Arora Freedom 50|2023 Hero Dash 125
dünyam karardı. Kadranı takana kadar ak la karayı seçtim. Devir saatini taktım. Elektrik yüksek geldi. Çok uğraştım düşüremedim. Geri söktüm kabloları. Devir saatı takılı ama boşta. Çalıştırmıyorum.
önemli tabi. Taktıysam çalışacak. Bana elektrik düşürücü lazım. ağğ başımmm
adem abi ,yardımcı olabilirim belki sana...
voltaj mı düşürmek istiyorsun???
kaç volt lazm aleti çalıştrman için biliyormsn??
evet. Tam gaz açınca 15 wolt a yakın elektrik geliyor. Hatta kabloya değsem çarpıyor ybr de bu kadar cereyan olmadığından devir saatine çok geliyor.devir saatine 12 volttan başlıyacak, gaz verdiğinde 13.8, 14 max volta çıkacak. Benimkinin ceryanı yüksek geliyo
Anladım adem abi.... ben devre şemasını çizip eklerim foruma en kısa zamaNDA....
yapacağım devre 18-12.5 v ARASI VOLTAJI 12volt a sabitleyecek
Yani DOğrudan Sabit DC 12 Volt alacaksın
bu tarz bişey işini görür mü??
sabit işimi görmez. 12 volt tan başlıcak, gaz verdikçe yükselecek. 13.5 wolta kadar olsa yeter. Bi düşürücü işimi görür. Sabit elektriği 1 wolt kadar düşürse yeter.
senn kadran 12 volt ile çalışmıyor mu? üstünde yazması lazm adem abi,,yada devre şeması fln yok mu?
ben şema falan bilmem. Çahil adamın tekiyım. Neyse haftaya bi elektronikçiye durumu anlatıp bişeyler yaptırayım. Sağol.
Bu devre işini görr abi ,eğer sabit 12 v ile çalışıyorsa şayet
yoksa değişken voltajı sadece 1 volt düşürmek biraz zor ,ama araya silisyum diyot atılırsa 0.7 volt düşürmüş olursun ,Bitane de germanyum diyot o da 0.3 volt düşüş yaratır output da toplamda tam 1 volt düşüş elde edilir tabi TEORİ de ,ama uygun datasheet de seçmeli diyotları....
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:12 ----------
tamam abi sen bilirsin , ben nasıl yapılacağını anlatırdım gerekirse ...sana bi lehim atması kalır
Ama elektronikçi bi ustaya danışman daha iyi olur tabi
kolay gelsin tekrar
çoookk sağolasın arkadaşım. Bana gene elektronikçi yolu gözüküyor. Tekrar tekrar teşekürler.
Merhabalar arkadaşlar bu keçelerle contalarla başım dertte bu sıralar bildiğiniz gibi geçen şanzumanın oringli,keçe contasını değiştirtmiştim şimdide sanırım silindir üst kapak contasını değiştircem sanırım aşağıdada görüleceği gibi tam burdan terleme yapıyor :( yağ eksiltmiyo bi zararıda yok aslında ama motor ısınıkken stop ettiğimde pis pis koku yapıyor :(
[IMG] By egelimm at 2012-09-15[/IMG]
By egelimm at 2012-09-15
varmı daha önce başına gelmiş yada bi fikri olan ???
"HERKESİN DOĞRUSU KENDİNE DOĞRU"eşşşşşekkkk gibi çalış insan gibi yaşa bumu la dünya?
abi motoru sıcakta çok zorlamışsın. Sübap tapalarını değiştir.başka yağ kacıran yer varmı?
"HERKESİN DOĞRUSU KENDİNE DOĞRU"eşşşşşekkkk gibi çalış insan gibi yaşa bumu la dünya?
f54 fatihin herkese selamı var. Bakalım yarın 450 km kadar gezi planımız var. Hayırlısı. Yorulmuş. Yattı şimdi. Erken kalkmamız lazım. Herkese iyi geceler.
abi topu topu 2 sübap kapağı değiştircen. Taş çatlasa 20 tl
tamam abi dikkat ederiz. Yolda basayımmı tokadı ybr ye, eksozumu koklatayımmı?
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)