Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Salcano Wolf125 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    tahsins - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    bajaj boxer 2015 + doblo safeline 1.3mjet 2012
    Alıntı NoVaRiX adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben hala rodajı bitiremedim beyler yaaa!! Ne rodajmış arkadaş!!
    bizim usta wolfun motoru için "geç açılır, geç ölür" demişti.
    rodajın ise 5000km süreceğini demişti. asıl performansı 5000km sonra ortaya çıkıyomuş
    salcano wolf: 0 km (05.01.2013)...->....45.000km (13.01.2016) !...
    bajaj boxer: 0 km (13.01.2016)...->.... ?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    cemolos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    apache klanından tvs
    Alıntı tahsins adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yok yav
    ilk seferinde debriyaj ayırmadı. söktük orasına burasına baktık topladık çalıştırdık gene ayırmadı
    sonra dedik bu işi biz yapamayacağız .. en iyisi bi usta getireyim. gittim usta bulamadım. geri döndüm.
    bi daha söktük. eski balata ve saçlarla taktım topladım gene ayırmadı. gene söktüm. 4-5 kişi beyin fırtınası yaptık.
    balataların ortasında bir ayar saplaması ve somunu varmış onun ayarını yapınca bomba gibi oldu ya biz bozduk. yada balata değişince ayarlanması gerekti..

4 kez söküp taktık yani
    maliyet
    10tl debriyaj balatası
    4 tl debriyaj kapak contası
    6 tl debriyaj saçları
    yağ koydum bide. o vardı.
    20 tl toplam

servis 60-70tl civarı istemişti 20tl ye kurtardık. motorda zımba gibi oldu.
    tebrikler hocam benim de sorularım var yardımcı olabilir misiniz? debriyaj balatası ve teli değişicek diyor gittiğim kazıkçı bir tamirci ne kadar diyorum 100 tl diyor. bizim araba o kadara değişiyor yani yok dedim ben de. sonra motordaki sıkıntı devam ediyor ve artıyor gittikçe motordan gelen ses. yüksek hızlarda vzzzzzzzz gibi bir ses çıkartıyor normal motorun sesi dışından. tamirciye sordum ne yapılcak diye 6 bilye değişicek içinde dedi krankında sıkıntı varmış. ne kadar dedim işte 6 bilye + ustalım hmmm derken yandaki kazıkçı adam atladı 350tl dedi. tamam abi dedim çıktım ben de. neden bir tane efendi tamirci bulamıyorum çevremde ya :s

egelim 43 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 125 UPM (Pizzacı moturu) :)
    Motoru aldığın kişiye (Mutluya) başvursana o bulur sana iyi bi tamirci
    "HERKESİN DOĞRUSU KENDİNE DOĞRU"eşşşşşekkkk gibi çalış insan gibi yaşa bumu la dünya?

cemolos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    apache klanından tvs
    Alıntı egelim 43 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motoru aldığın kişiye (Mutluya) başvursana o bulur sana iyi bi tamirci
    mutlu abiyle de pek görüşemedim yoğun bu aralar sanırım

NoVaRiX - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı tahsins adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bizim usta wolfun motoru için "geç açılır, geç ölür" demişti.
    rodajın ise 5000km süreceğini demişti. asıl performansı 5000km sonra ortaya çıkıyomuş
    vay babam vaaaay!!
    500km'den sonra artçılı binerim artık muhtemelen!
    5000km'ye kadar zorlamam ama, 5-6.000 devir, stabil..
    ~ Bütün mesele yolda olmak... ~

adem80 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha x-city 250
    s.a hayırlı cumalar. Ahmet abi gelemediğine üzüldüm.

tahsins - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    bajaj boxer 2015 + doblo safeline 1.3mjet 2012
    Alıntı NoVaRiX adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    vay babam vaaaay!!
    500km'den sonra artçılı binerim artık muhtemelen!
    5000km'ye kadar zorlamam ama, 5-6.000 devir, stabil..
    2000km yi geçtimi bas gitsin sağır kalmasın motor

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:08 ----------

Alıntı cemolos adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    tebrikler hocam benim de sorularım var yardımcı olabilir misiniz? debriyaj balatası ve teli değişicek diyor gittiğim kazıkçı bir tamirci ne kadar diyorum 100 tl diyor. bizim araba o kadara değişiyor yani yok dedim ben de. sonra motordaki sıkıntı devam ediyor ve artıyor gittikçe motordan gelen ses. yüksek hızlarda vzzzzzzzz gibi bir ses çıkartıyor normal motorun sesi dışından. tamirciye sordum ne yapılcak diye 6 bilye değişicek içinde dedi krankında sıkıntı varmış. ne kadar dedim işte 6 bilye + ustalım hmmm derken yandaki kazıkçı adam atladı 350tl dedi. tamam abi dedim çıktım ben de. neden bir tane efendi tamirci bulamıyorum çevremde ya :s
    3le yokuş çıkarken benim motordanda acayip ses çıkıyor. açıkçası umrumdada değil. patlayana kitleyene kadar kullanacağım. yerim pistonunu krankını.
    debriyaja takılma. iyice kaçırmadan yolda bırakmaz. mutlu abi hep uzun yol yaptı, biteceğini sanmam debriyajın..
    telini değiş ama o çok pis yolda bırakır

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:14 ----------

Alıntı cemolos adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    mutlu abiyle de pek görüşemedim yoğun bu aralar sanırım
    bu aralar kafası karışık sanırım. zor günlerde.
    sen gene onun tamircisine git. kazıklanma
    salcano wolf: 0 km (05.01.2013)...->....45.000km (13.01.2016) !...
    bajaj boxer: 0 km (13.01.2016)...->.... ?

salcano_7946 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf 150
    slm mıllet.tahsınım teşbihte hata olmaz demişler.malum yazda geldi bizim işler hızla başladı.gunde 17-18 saat calısır olduk.özel durumlarda malum.dagılanları toplamaktan hernekadar yorulsamda yılmadım.bak ayaktayız yani.neyse...hakettigimizi yaşıyoruz belkide;motor kullanıyosan az anlıcan bu ıslerden.CEMALOS kardesımde aradı gorustuk fakat bı musaıt olupta donemedım kendısıne.bursa mt sayfasına balıkesır e kamp gıdıcez kabılınden bı msj yazmıssın.neyle gıtcenız bılmıorumda karacabey e bıraksan motoru belırledıgımız bı noktaya sen ordan devam etsen bende ordan alıp bızım ahmet ustaya cozdursem olayı.bu 1.secenek. 2. secenek ıse usta celtıkcıde bana 12 km uzak oraya gotur desem mustafakemalpasadan gıtcen anayoldan ıcerı gırmen lazım oda senın yapacagın ıs degıl.3.secenek o motoru benım bı sekılde senden almam lazım ustaya kendı elcegızlerımle goturmem gerekıyo.o motor bende 1 gun kalacak.gecen hafta ankaraya gıderken alsaydım keske o arada cıkardı hıc degılse.nasıl yapalım bılemedım.
    KISMETTE NE VARSA;KAŞIKTA O ÇIKAR

Motosikleti
    Ramzey Qm-250
    Abilerim bugün hem şöyle bi dolanıp geleyim, hem de şu salcano bayiisi nerdeymiş öğreneyim dedim, buldum da yeri fakat biz bıraktık dedi usta. Ee dedim bana üçerlerden falan alırsak ilindeki bayiiye gönderiyolar falan demişlerdi dedim yok mu başka bi yer dedim yok dedi.. Neyse çıkmışken dolanam bi piyasa nasıl dedim. Genel olarak 125 cc soruyom tabi farklı markaların. Ama bazı esnaf gerçekten hak yemekte resmen kandırmaya çalışıyorlar. Marka kötülemek istemediğim için yazmıyorum şimdik. Adam diyoki abicim bak kaç tane sattım hiç sorun çıkaran olmadı hem sana bi tiyo vereyim bunun motoru varya yamaha ybr nin aynısı vallaha bak diyo.. Uyanık olmak lazım her daim. Tabi koskoca Denizlide olması lazım diyorum ama hiç denk gelmedim. Herşeyin kısa yolu var demi arayıp sorsana üçerleri. Aradım böyle böyle abi dedim. Sen bayii bölümüne bakmışssın servis bölümüne baksaydın 4 tane merkezde 3 tane ilçede olmak üzere 7 tane servis var alacak olursanız oralara gönderilir ve teslim edilir dediler. Tabi bi gülümseme geldi ardından bi telefon evden çağırıyolar dedikleri servise gidemedim bi dahaki boş olduğumda gideceğim insallah.

Motosikleti
    Alıntı adem80 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    s.a hayırlı cumalar. Ahmet abi gelemediğine üzüldüm.
    A.s Adem valla bende çok üzüldüm senin yanına niyetlenipte gelemediğim bu 2. oluyor bir dahasına tamamen doğaçlama yapcam aga ben geldim deyip arayvercem seni anca öle olcak herhalde neyse sağlık olsun bakalım
    "HERKESİN DOĞRUSU KENDİNE DOĞRU"eşşşşşekkkk gibi çalış insan gibi yaşa bumu la dünya?

Motosikleti
    Yamaha x-city 250
    ferda anıl yarkın dan üzülme şarkısını beraber çalıp dinleyelim abi
    ben 2 günde 2 kere düşme tehlikesi atlattım. 2 sindede arkamda hanım vardı. Ama 2 side 1 ci viteste 20 yle falan buranın yolları toz toprak. Asfalt diyen yalan söylemekten günaha girer. Yol yapmaya üşenen belediye günde 10 defa yolları suluyor. Yavaşladım, sol yola saptım. Önümdeki araç yaya geçidi olmadığı halde yayalara yol vermek için zınk diye durunca arka frene tepki olarak hafiften dokundum. Öyle bi kıç attıki sol ayağımı sertçe yere vurup dengemi geri toparladım. Nerdeyse düştüydüm tecrübe baya iş görüyor. Dünde aynen 1 ci viteste tam u dönüşü yaparken ıslanmış arka lastik öyle bi arkayı savurduki gene denge kurtarma işi ayak vurmayla kurtardım. Bu bodrumun yollarından bıktım. Asfaltta bile kullanmak için tam kros lastik takmak lazım. Toz, toprak, yaş, çamur, çukur, tümsek ne ararsan var

Motosikleti
    Yamaha X-Max 250
    Alıntı drtayfun adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İlk günden beri bir sıkıntım var. Motor sıcakken yarım saat-1 saat sonra çalıştırmakta zorlanıyorum. Bas bas çalışmıyor, bazen 7-8 kere bastığım oluyor. Pıt pıt pıt yapıp devrini bulamadan stop ediyor. Jigle çekmek veya gaz kolunu sonuna kadar açmak gibi yöntemler işe yaramıyor. Soğukken, ilk çalıştırmada veya kısa süreli duraklamalarda sorun yok, anında çalışıyor. Acaba dedim benzin musluğu hep açık ondan mıdır? Ya da buji markasını mı değiştirsem? Servisin de aklı ermedi bu işe?
    Geçen gene aynı sorundan servise götürdüm, rölantisini 1.500 devre çıkardılar, sorun çözüldü. 1.000 ayarlamışlar, çok sessiz oluyordu ama yetmiyormuş demek ki, gerçi böyle de daha bir havalı çalışıyor o başka. Belki başınıza gelir, aklınızın bir köşesinde olsun.

Motosikleti
    Alıntı adem80 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ferda anıl yarkın dan üzülme şarkısını beraber çalıp dinleyelim abi
    ben 2 günde 2 kere düşme tehlikesi atlattım. 2 sindede arkamda hanım vardı. Ama 2 side 1 ci viteste 20 yle falan buranın yolları toz toprak. Asfalt diyen yalan söylemekten günaha girer. Yol yapmaya üşenen belediye günde 10 defa yolları suluyor. Yavaşladım, sol yola saptım. Önümdeki araç yaya geçidi olmadığı halde yayalara yol vermek için zınk diye durunca arka frene tepki olarak hafiften dokundum. Öyle bi kıç attıki sol ayağımı sertçe yere vurup dengemi geri toparladım. Nerdeyse düştüydüm tecrübe baya iş görüyor. Dünde aynen 1 ci viteste tam u dönüşü yaparken ıslanmış arka lastik öyle bi arkayı savurduki gene denge kurtarma işi ayak vurmayla kurtardım. Bu bodrumun yollarından bıktım. Asfaltta bile kullanmak için tam kros lastik takmak lazım. Toz, toprak, yaş, çamur, çukur, tümsek ne ararsan var
    Valla anlattıklarına bakarak bana birazda lastikte var bi numara gibi geldi Adem ya eskime belirtileri gösteriyo yada duratractionun karakteristik özelliği

Motosikleti
    Yamaha x-city 250
    yok yau daha yeni gibi duruyo dişleri. Yağmurda bu kadar kaymıyor ama belediye yolları yıkarken itfaye aracının su deposuna deterjan mı atıyo ne yollar daha çok parlasın diye

Motosikleti
    Aman dikkat et ağa

Motosikleti
    Yamaha x-city 250
    dura tractıondan memnunum. Su son iki günde 2 kayma biraz suda dikkat et üstümden atarım dedi. Ama mt65 te o kadar kayıyo. Titandaki.

Motosikleti
    Arkadaş nasıl kullanıyorsanız artık lastikleri bilmiyorum 1 senedir MT 65 takılı 1-2 sefer sert fren yapmam haricinde daha hiç kaymadı (ıslak zemin dahil)

Motosikleti
    Yamaha x-city 250
    sen motormu kullanıyosun abi? 1 ci viteste 20 le falan kaydım diyorum. 80-100 le değil. Buranın yolları berbat abi. Bugün keşke gelip görme fırsatın olsaydı

Motosikleti
    Doğru ya biz motormu kullanıyoz 89 dan beri pisiklet biniyos sizin yanınızda ayıp oldu şimdi özür

Motosikleti
    Yamaha x-city 250
    Alıntı egelim 43 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Doğru ya biz motormu kullanıyoz 89 dan beri pisiklet biniyos sizin yanınızda ayıp oldu şimdi özür
    89 da babamın mobiletini kaçırıyodum 9 yaşımda. Vay velet vay hor görme şu garibi, senin kadar alıp satmadım ama kaç yüz bin km yaptığımı kendim bile bilmiyorum tabiki tecrübe bakımından beyin kapasitesi ne kadarsa o kadar alır. Mesela 10 bin km yapış biri benden tecrübeli olabirir, 1 milyon km yapmış biri benden tecrübesiz olabilir. Tecrübe yolda konuşur. Tabiki benden tecrübeli olabilirsin. Tecrübe demekte çok hızlı gitmek değildir. Ne zaman basılır, ne zaman durulur, olası tehlikeleri önceden sezmek vs. Sen benden tecrübelisindir tabi. Ama genede beni yabana atma. Benim yerime başkası olsaydı orta tecrübeli 2 kere öpmüştü yeri

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 7 kullanıcı var. (0 üye ve 7 misafir)