cem kardesım telefonla aradıgında ızmırden donuyodum yoldaydım.susurlukta mola verdıgımde ahmet ustayı aradım boyle bır sıkıntı olmus benım sattıgım motorda alan arkadas ogrencı 250 tl gıbı bı rakam soylemısler dedım.abı o motorun ben sıbop ayarını yapmadım saglıklı oldugu ıcın dedı.sen al onu getır bana oyle sacma fıyat olmaz dedı.motorun hem sıbop ayarını yapacak hemde o ses gelıo dedıgın olayına bakıcak.ustalık alırım 20-30 tl sok tak olacagı ıcın dedı sadece sakın baska ustaya elletme.ben cuma bursadayım telefonlasalım.bızzat kendım goturcem motoru.ustam kemalpasada ama bızzat ılgılenıcem.oyle ucuk kacık masrafları yapma kardesım.bak ogrencı adamsın.sahsen uzuldum.uzerıne alınmıssın dedın ya yazdıgın (motoru alırken soylenmedı)dedıgın ıcın zan altında kaldım.o sebepten yazdım.sımdıye kadar laf soyletmedık arkamızdan bu yastan sonra da olsun ıstemem kaldıkı az cok benı tanıdın.
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:51 ----------
cem ılaveten pazar gunu gezı var susurluga gelecek ekıp.mutlaka gel.buraya kadar gel ben donuste depoyu fullerım.motokroscuları gor sezon ayagı susurlukla baslıyo.
KISMETTE NE VARSA;KAŞIKTA O ÇIKAR
Yok aga senin niyetin yok gibi vazgeçtim ben vermicem ben karakızımı senin tokatçıya burda bi CBF 250 var onlar istiyo onlara vercem
---------- Post added at 03:25 ---------- Previous post was at 03:16 ----------
Bu ne perhiz
Bu ne lahana turşusu
Arkadaşım bende 2. el aldım motorumu bende balata değiştirdim, lamba değiştirdim,lastik değiştirdim, ama alırken içime sinerekten aldım ee ben kime giydircem şimdi
böyle bi olay yok ya iyi çıkarsa Allahtan kötü çıkarsa kuldan aynı olayın benzeri yakın tarihte Adem-Murat-Meriç arasında oldu tekrar söylüyorum buraya yazmak yerine önce telefonla irtibata geçin çözüm yoksa buraya yazalım afişe edelim insanları senin Mutludan açık bir şekilde özür dilemen gerekiyor bence
"HERKESİN DOĞRUSU KENDİNE DOĞRU"eşşşşşekkkk gibi çalış insan gibi yaşa bumu la dünya?
teşbihte hata olmaz der eskiler.......
Dün bizim kızıl kurdu 50km sürdüm. Avcılar'dan Fatih'e uzandım. Hatta biraz üşütmüşüm!
Ve makineyi satmaktan vazgeçtim. Artık başka bir yerlerden ayaralayacağım kısmetse o parayı.
Gerçekten keyifli makine maşallah. Şu rodajdaki devir - hız konusu olmasa eminim dahada iyi olacak!
5000 devir/dk ve 60km/saat hızı geçmiyorum rodaj münasebetiyle..
Bu işe de en çok nişanlım bozuluyor. 2 kişi binemiyoruz!
~ Bütün mesele yolda olmak... ~
beyler yan çanta yerine alternatif olarak benim aklımda böyle bir şey var: hem yapılabilirse daha ucuza mal olur hem de benim dağcılık çantam var o bütün evimi alıyo içine onu bağlarım arkasına çantaya para vermemiş olurum. nasıl olur mu?
ısın goruntusune takılınmayacaksa parlak bır fıkır olarak gordum ben.uygulanmalı dıye dusunuyorum.
gidip bir araştıralım ya nerde nasıl yapabiliriz arka çantayı iptal etmek gerekirse edebilirim de ben. motorun dengesini bozmasın da. rüzgar alır baya bir ama alsın ben zaten hızı sevdiğim yok çok. sadee denge işte. bunda direk tekerlerin yanından vidalamıslar bizim öyle bir şansımız olur mu ki acaba. yoksa arkadan kırılır diye düşünüyorum
ugurcan yavas kardesımızın gonende bahsettıgı motora bakmaya geldık su anda.anlastık fıyatta.benım hala ogluna alıyoruz motoru.zıra kendı motorumu ona satmadıgım ıcın kızgındı kendısı.ben sana bulurum deyınce yatıstırabılmıstım.gonende bıze yakın oldugu ıcın gıdıp bakalım dedık.nıhayetınde aldık motoru.bırazdan satıs ıslemı bıttıgınde yola revan olucam.yaklasık 64 km yol gıdıcem.yakındır halaogluda uye olur bır salco cu daha eklendı dıyebılrız sımdıden.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:33 ----------
paslanmaz malzemeden yapılırsa hem motorun rengı acısından soyluyorum bunu,hemde gorusmelı.bursa sanayıınde tanıdıklar var.bı fıyat arastırması yapıldıktan sonra ekonomıkte olacaksa olabılıtesı yuksek dıye dusundum sımdı.
peki ne diyosun abi ses-sallanma-denge sorunu çıkar mı? nereden takabiliriz böyle bir aparatı yani bunun üzerindeki gibi tekerden mi gelir yoksa arka çantanın durduğu yerden mi? nerden baksan ben ona 25kilo yüklerim çünkü
Cemolos eğer tek kişi takılacaksan ben böyle birşey yapmıştım.Bu cantaya baya şey giriyor.Ama kırmızı lastikli kancalarla bağlıyorum 2 adet.
O aparatın tekerden gelme imkanı yok, filmdeki motor amatisörsüz yaylanmadığı için sıkıntı olmuyor.Yoksa yaylanma kırar illaki birşeyleri.Bu arada bu filmde fena değildi geçen ay izledim
Yinede şunu söylemek isterim öne tutup 20 kilo yükleyemezsin ama ağırlık arka yerine öne geldikçe motor daha rahatlıyor, daha az yakıyor.Depo üstü çantada çok güzel oturur ayrıca bizim depoya.
CB 125E(6000 km), Salcano Wolf 11(Gümüş Atmaca)
Özgürlük çoğu kişilerce çok bilinmeyenli bir denklem iken, biz motorcuların ilk marşla birlikte hissetmeye başladığımız hazdır.(Murat KANAT 17.01.13 )
yarın gelcem ben bı arastralım bursada.motorla gelecegımden numune olarak benımını gosterırım cunkı arkadas ıle aynı gun aynı bayıden aynı renk almıstık.netıceyı donerım sana.
ayrıca gonenden aldıgımız motor ıle 64 km lık yolu geldım.gormelıydınız cocukların sevıncını.bırı 19 dıgerı 16 yasında yegenler.dayıda dayı.
allah tabanını duz bastırsın tum motorcuların...
Olmadı böyle dayımız Hayırlı olsun.
Ben dayımdan ehliyetli bir şekilde arabasını 4 km lik yolda kız arkadaşımın valizlerini otogardan almak için istemiştimde, benim tamir ettirebilecek gücüm yok demişti.Sanki vurduk, sanki vurdukta ödemedik Bu devirde Allah kimseye muhtaç etmesin kral gibi taksiler var ver bin demi illa öğrenicen kim gavat.Bak şimdi hatırladım kötü oldu.
Motorumu en çok sevme nedenlerimden biride kimseye muhtaç etmemesi.Bana ait ve bana hizmet ediyor, bende ona iyi bakıyorum.
Özgürlük çoğu kişilerce çok bilinmeyenli bir denklem iken, biz motorcuların ilk marşla birlikte hissetmeye başladığımız hazdır.(Murat KANAT 17.01.13 )
benim bisikletim başkasının arabasından iyidir derler murat.
çok doğrudur.
bilirsin aralık ayında kaza yaptım arabamla. 1,5 ay serviste kaldı arabam.
kasko araba vermedi.
babamında aynı işte kullandığımız hyundai minibüsü var. kendi kullanıyordu. ama felç geçirdiğinden uzun zamandır kullanamıyordu. ben kaza yaptığımda babam bi kez olsun demediki "oğlum işinden gücünden olma , araban servisten çıkıncaya kadar benim arabamı kullan".
babam arabasını vermedi düşün. arada kırgınlıkta yoktu.
kaza gecesi bir gecede motorun arkasına sepet takıp ,ogün bugün idare ediyorum..
salcano wolf: 0 km (05.01.2013)...->....45.000km (13.01.2016) !...
bajaj boxer: 0 km (13.01.2016)...->.... ?
Çok şükür o açıdan şanslıyım sanırım tahsin.
Arabamın ağır bakımı vardı, 2 gün falan serviste kalacaktı.
Tanıdık diye Tekirdağ'daki servise bıraktım.
Peder servisten çıkar çıkmaz kendi arabasının (ayıptır söylemesi benimkine göre bayağda pahalı bir araba) anahtarını uzattı, al bununla dön istanbula dedi.
Hayata bakış, çevre ve aile ilişkileri farkı işte...
~ Bütün mesele yolda olmak... ~
Geçmiş olsun.
Ya işte bu yüzden motosikletime gözüm gibi bakmaya çalışıyorum.Çünkü o benim yüzümü yere getirmiyor.Hele ki kız arkadaşınızı hastaheneye, gece acil 3 km uzaktaki markete,gezmeye, pazara(poşetleri taşımadan ve taşıtmadan),otogara vs. vs. götürebiliyorsanız, her saat kapınızdaysa, kız kardeşiniz ilk defa sizinle motosiklete biniyor ve çok mutlu oluyorsa işte o zaman farklı hissediyorsunuz.Bilmiyorum birtek ben mi böyleyim, ama hayata bakış açımı çok değiştirdi ve ister istemez çok daha sosyal yaptı.
Aracı olanlar için bu sıradan olabilir ama bizim aileden gelen hazırımız yok, anca anca çalışa çalışa yapıyoruz yavaş yavaş.Miras değil alın teri yani
Çok acıtasyon oldu ya la herhande sabahtır listede duygusal müzik vardı
helal murat
titanı çıkardım tamirden. Arka cant çemberi değişti, 35 wat ampül falan takıldı bikaç bakım falan. Wolfu yatırdım artık bi süre titan bincem. 135 cc motor var ama ne yaparsan yap, nasıl kullanırsan kullan max 2.5 litreyi geçemezsin 100 km de çok az yakar, düzde max hız 110 km civarı. Gidişide güzel. Torku iyi, seviyorum şu titanları yav. Çinli cg lerden daha az yakıyor. Peki kötü tarafları yokmu, var, birazcık titreşim, çinli cg ler kadar titremez ama, ön kafada siperlik yok, rüzgar çok alıyor, ama yr siperlik ve tur camı takılabilir. Uygundur. Yeni kasa titanların sele eski kasaya göre yüksek, aynı kros sürüyosun hissi veriyor. Wolfe göre ön gidon çok yakın. Altı çok yüksek. Nereye çıkarsan çık altını vurmak imkansız gibi. Bu iyi olması gerek. Ve cbf gibi yağ eksiltme yapıyor. 1000 km de bir yağ değişecek. Çabuk kararma yapıyor. Bide eksiltme yapıyor. Ama motor aksamı çok zor bozulur. Mesela kayınço askerden izine geldiğinde kullanmıştı. Bin km kadar. Hep kesicide sürer. Gidince yağını değistırem dedim, yağını boşalttım çıkan yağ 250 gr. 250 gr yağla bile gider, kitlemez. Ama ne hıkmetse orjinal segman atmadınmı çabuk bitiriyor. Bu bilgiler çok değerlidir. Herkesten çıkmaz bu bilgiler. Titan ekonomi demek. Seviyorum titanıda wolfuda.
Şu an bu konu içerisinde 16 kullanıcı var. (0 üye ve 16 misafir)