Salcano Wolf125 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
22 Şubat 2013, 21:09
600 dolar imiş cb ace maliyeti..
ben yukarda verdiğim fiyatlar konusunda iyimser yaklaştım..
dediklerim olmasada maliyet konusunda 3 aşagı 5 yukarı aynı maliyet cıkar..
geri kalan kar , vergi , yamahanın attıgı kazık olarak nitelendirebiliriz..
çünkü kazık yemekten hoşlanıyoruz=)
Reklamlar
-
22 Şubat 2013, 21:21
haojin2005 adlı üyeden alıntı
Dostum şöyle bir hesap yapalım.
2012 model Salcano wolf=2700 TL
2012 model Yamaha Ybr 125=4000-4190 TL arası
300-500 TL işçilikten kısıldığını(2012 ybrnin plastik aksamı olsun,geri dönüşlü karbüratör falan,plastik kalitesi vs.) varsayalım.
Etti 3000-3200 TL
Kalanını marka koyuyor.
Doğrudur 1000-1200 TL fahiş bir para gelebilir.Ama en büyük rakibi de 4800 TL'ye satılıyor.
Ayrıca her zaman aynı kalite ama farklı markaların ürünleri farklı fiyatlara satılır.Kapitalist düzenin kuralı budur.
Salcano Wolf tabiki ucuz ama hesaplayınca insanların ybr alıp pek kazık yemediği de var.Kazığın en büyüğünü devlet bize kdv-ötv ile atıyor.Kendi devletimiz bize acımıyor,japon mu acısın?Ybryi satarken daha kolay satarsın,ayrıca fazla zarar etmezsin.Ancak Salcano Wolf'ü satarken daha fazla zorlanırsın.Çünkü Wolf sayısı ve ybr sayısı bellidir.Pek çok kişi de satın alırken ybr motorlu olduğuna inanmaz.Bizim milletin doğasında bu var.
İşte Türkiye'nin hali bu; Honda mı oo çok rahat satarsın! Honda mı yok baba ya o Honda titremez! Honda mı ayat onda be ya! Ya-laaaa-nnn kuyruklu yalan, kuru iftira. Aynısı Yamaha içinde geçerli. Alırken pahalı, ama satarken Çin'li denilen (aşağılanan) modeller ile aynı fiyata satılıbiliyorlar. Hatta satılamıyor! Ben satamadım; anca gözü marka'ya bürünmüş birine satabildim. YBR biraz fazla şişirilmiş bir fiyat'a pazarlanıyor. Ama rakib'i (herhalde CBF 150'den bahsediyorsun) benim gözüm de CB 125E ne ise o da odur! Para vermem artık Honda'ya. Yakın çevreme de verdirmem. Her mal'ın bir alıcısı mevcut. Bakarsın Wolf çok daha kolay satılabilir, 2.700 TL'ye Wolf varken neden veriyim ciğeri çıkmış YBR'ye 3.200 - 3.500 TL. Ben böyle düşünüyorum. Veya adam 2.000 - 2.400 TL'ye mis gibi Wolf alacağına neden YBR alsın. Artık eski devirde değiliz, anlamak gerekiyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:18 ----------
Tsubasa adlı üyeden alıntı
600 dolar imiş cb ace maliyeti..
ben yukarda verdiğim fiyatlar konusunda iyimser yaklaştım..
dediklerim olmasada maliyet konusunda 3 aşagı 5 yukarı aynı maliyet cıkar..
geri kalan kar , vergi , yamahanın attıgı kazık olarak nitelendirebiliriz..
çünkü kazık yemekten hoşlanıyoruz=)
Hay ağzına, eline, aklına gurban be kardeşim. Daha ne diyim. Hala pahalı ise kalitelidir mantığını güdenler; vah vah yazık.
-
22 Şubat 2013, 21:29
tayfur kardeşim benim aklımda bile yoktu bora cbf ve ybr kullanıp satmıştım
bir gün bir arkadaşım geldi bir amca var almış çek vermiş yarın patlıyor satıyor dedi gittim aldım plakasını bile cıkaramamış amcam
dedim ben çinli motor almam
gittim girdim internete baktım ettim jianshe filan aynen bu yazdıklarımı başka sayfalarda okudum
dedimki binicem bi
gittim amcadan aldım adama kimliğimi verdim cıktım yola
ondan sonra bütün kararım değişti aldım bu motoru
aldım ama hiç pişman olmadım.. her zaman gitti. beni yolda bırakmadı, hiç bi zaman başımı agrıtmadı..
eger bu motosiklet 200 yada 250 cc olsaydı ömürlük olacaktı..
cunku insan kıyamıyor..
anladım ki ybr customle hiç bir farkı yok..
marka sevdası olan insanlar gidip alabilirler yamaha honda suzuki..
buradaki insanların cogu belli bir yaşı aşmış insanlar
belki de en gençleri bizleriz ben 25 yaşındayım..
adem abinin ahmet abinin ve diger abilerimizin yaşlar belli
bunlar motordan anlamıyor mu da gidip wolf alıyorlar ?
aradaki 1000 veya 1500 için bu kadar insan neden bu motosikleti alıyor?
bunları düşünmeden. çinli bu motosiklet dediğinizde bir de bu saydıklarımı düşünün
çinli var çinlicik var
1883 ten beri jianshe çinde
evet çinde üretiliyor
-
22 Şubat 2013, 21:30
wolf kullanan biri olarak novarix arkadaşıma katılıyorum.
motorumuz yansanayi. ben motoru yağsız bırakıp kitlediğimde , eski yamaha yeni mondial-salcano servisinde krank piston değiştik. usta orjinal ybr krankının 400tl yansanayisinin yani wolfunkinin 150tl olduğunu söyledi. zaten ybryede hep yansanayi parça takıyolarmış.
wolf motorun tamamının yansanayi olduğunu söyledi.
kendimizi kandırıp gazlamayalım.
zaten orjinal bir motorun ön freni ötmez. 3000km de debriyaj teli kopmaz. ön frene basınca zangır zangır titremez. bütün wolflerde aynı sorun var. diski taşlattım gitmedi. balatayı değiştim gene aynı. salcano adam gibi firma olsa zaten bu motoru böyle satmaz.
şahsen para vermeden yani tamamını taksitle aldım wolfu. ybr ye benzeyen parçaları için ve titreşimsiz olduğundan tercih ettim. vasat bir motor. iş görür. ama tutupta orjinal kalitede olduğunu söyleyemem..orjinal motor böyle olmaz arkadaş...
salcano wolf: 0 km (05.01.2013)...->....45.000km (13.01.2016) !...
bajaj boxer: 0 km (13.01.2016)...->.... ?
-
22 Şubat 2013, 21:31
ben mondıyı satınca cb 125 alacaktım gıtım bakmaya tamam dedım parayı anlaştık ama bırde salco vardı bıde ona bakam dedım
olmassa onu alırım dedım wolf e bır bındım tamam dedım o kadar para verılmez dedım wolfu aldım ıyıkı almamışım alsaydık şimdi bizde aglayanlar olacaktık
Bana göre en iyi Köpek: Isırmayan Köpek.
-
22 Şubat 2013, 21:39
tahsins adlı üyeden alıntı
wolf kullanan biri olarak novarix arkadaşıma katılıyorum.
motorumuz yansanayi. ben motoru yağsız bırakıp kitlediğimde , eski yamaha yeni mondial-salcano servisinde krank piston değiştik. usta orjinal ybr krankının 400tl yansanayisinin yani wolfunkinin 150tl olduğunu söyledi. zaten ybryede hep yansanayi parça takıyolarmış.
wolf motorun tamamının yansanayi olduğunu söyledi.
kendimizi kandırıp gazlamayalım.
zaten orjinal bir motorun ön freni ötmez. 3000km de debriyaj teli kopmaz. ön frene basınca zangır zangır titremez. bütün wolflerde aynı sorun var. diski taşlattım gitmedi. balatayı değiştim gene aynı. salcano adam gibi firma olsa zaten bu motoru böyle satmaz.
şahsen para vermeden yani tamamını taksitle aldım wolfu. ybr ye benzeyen parçaları için ve titreşimsiz olduğundan tercih ettim. vasat bir motor. iş görür. ama tutupta orjinal kalitede olduğunu söyleyemem..orjinal motor böyle olmaz arkadaş...
Niye 400 TL biliyormusun; Yamaha'nın aç gözlülüğünden! Niye 150 TL biliyormusun; Jianshe'ye o para fazlası ile yetiyorda artıyor onun için. Birinde 400 TL dahi kurtarmıyor, diğerinde ise 150 TL fazlası ile Ama senin adına üzüldüm. Kalite belkide daha fazla Wolf'te!
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:36 ----------
ramizan83 adlı üyeden alıntı
ben mondıyı satınca cb 125 alacaktım gıtım bakmaya tamam dedım parayı anlaştık ama bırde salco vardı bıde ona bakam dedım
olmassa onu alırım dedım wolf e bır bındım tamam dedım o kadar para verılmez dedım wolfu aldım ıyıkı almamışım alsaydık şimdi bizde aglayanlar olacaktık
Ramazan kardeşim ben senin kadar şanslı değildim Motor'u sattıktan sonra Wolf ile tanışabildim. Ama iyi oldu, markanın ne mal olduğunu görmem de yararı büyük oldu.
-
22 Şubat 2013, 21:43
salcano türkiyede wolfun montajını filan yapmıyor
yok motoru ybr imiş filan kasa salcano muymuş
gidin bakın bakalım nasıl geliyor wolf neresi geliyor jianshe den
tamamıyle jianshe
yan sanayi diyorsunuz ya?
kim yapıyormuş acaba bu yan sanayi motosikleti salcano mu yada başka çinli firmamı ?
-
22 Şubat 2013, 21:47
Bence daha fazla acmayın bu konuyu kendi aranıza kavga ediyorsunuz..
ama zevkler ve renkler tartısılmaz.. parası olan görsele önem veren alır.. 2 motorda kendi klasmanında verildigi parayı hak ediyor..
Çözüm yolu var balansörlü çinli almak örnek su an kullandıgım drift , cbf 150 ye bile kafa tutabilirim titresimsizlik konusunda. Time Shift
-
22 Şubat 2013, 21:48
Tsubasa adlı üyeden alıntı
salcano türkiyede wolfun montajını filan yapmıyor
yok motoru ybr imiş filan kasa salcano muymuş
gidin bakın bakalım nasıl geliyor wolf neresi geliyor jianshe den
tamamıyle jianshe
yan sanayi diyorsunuz ya?
kim yapıyormuş acaba bu yan sanayi motosikleti salcano mu yada başka çinli firmamı ?
İşte ben de orada kilitlendim ''Tsubasa''. Yamaha'nın yan sanayisi ney? Jianshe'nin yan sanayisi ney? Bu ney kimin ney'i? Adem ağa bana ney alsana, canım ney çalmak istiyor
-
22 Şubat 2013, 21:58
36 bindeyim. Debriyaj balatam orjinal. Titanın orjinal balataları 55 binde bitmişti. Balata bittiği zaman ne kadar adi veya kaliteli ortaya çıkacak.
-
22 Şubat 2013, 22:09
adem80 adlı üyeden alıntı
36 bindeyim. Debriyaj balatam orjinal. Titanın orjinal balataları 55 binde bitmişti. Balata bittiği zaman ne kadar adi veya kaliteli ortaya çıkacak.
Adem ağa, 80.000 km'de de değiştirsen, bunlar yine aşağılamaya devam ederler; ''Çin malı değilmi işte...'' derler. Sanki bindikleri başka yerde üretiliyor. Bütün Çin'liler koştursun sizleri emi
-
22 Şubat 2013, 22:24
-
22 Şubat 2013, 22:24
egelim 43 adlı üyeden alıntı
Nur ol sen
Allah verede hava yağışlı olmasın o gün
gerçi yağmurluğumuzda geliyormuş sağolasın
eğer yağmurluk elime geçerse yağmurda yağsada farketmez artık benim için
Hobaaaaaa
Bekle bizi İstanbuuuulll
arkadaşlar 1mart cuma günü İstanbula doğru tekerleri çevirip hayırlısı ile sezonu açıyoruz artık Mutlu kardeşim ile
1mart akşamından 3 mart öğle üzerine kadar İstanbulda olucaz nasipse
Fuara ise büyük bi ihtimal 2 mart c.tesi gününü ayırırız gelecek olan yada İstanbulda ikamet eden arkadaşlara duyurulur
tanışalım kaynaşalım
Az daha büyü anlarsın Tatlı
ahmet abi 2 mart'ta fuarda olucam facebook'tan mesaj attım sana
Bazıları hızlı gitmeyi seçer, siz yaşamayı seçin.
-
22 Şubat 2013, 22:30
-
22 Şubat 2013, 22:31
adem80 adlı üyeden alıntı
Bilgisayardan yazmaya çalışıyorum şu an. klavyeden yazmak bu kadar zomu olur yahu
80 bin yapmasada olur. kaç liraki bi balata
Çin'li ikizinden yarı yarıya ucuz olacağı kesin
-
22 Şubat 2013, 22:43
yav ben motordan memnunum, elbette nekadar ekmek okadar köfte. fiyatına göre verdiği fazla.
hırsızlar pek tenezzül etmediğinden çalınma riski düşük. bu da çok güzel.
bastınmı gidiyor. e yakıyorda haliyle.
iş görür. wolfun ömrü bende belli olur. en zor şartlarda kullanıyorum. bakalım hurdaya çıkıncaya kadar kullanacağım inşallah.
salcano wolf: 0 km (05.01.2013)...->....45.000km (13.01.2016) !...
bajaj boxer: 0 km (13.01.2016)...->.... ?
-
22 Şubat 2013, 22:50
@tahsins:
...wolfun ömrü bende belli olur...
Orası biraz sisli alan'a giriyor. Düzgün ve olması gerektiği gibi kullanan birisi söyleseydi, olabilirdi.
-
23 Şubat 2013, 03:47
-
23 Şubat 2013, 04:04
-
23 Şubat 2013, 04:26
Tabi ya tokatçı ilk gördüğüm wolf tü boşluk varsa buyur gel adem aga Fuar yaparız
"HERKESİN DOĞRUSU KENDİNE DOĞRU"
eşşşşşekkkk gibi çalış insan gibi yaşa bumu la dünya?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)