Bu sayfadaki bir çoğunun toplamından fazla motosiklet almış satmış olabilirsin hatta benden bile fazla motosiklet almış satmış olabilirsin ( bir zaman profosyenel anlamda motosiklet alım satımı ile uğraştım şimdiki motorum 161. motorumdur) piyasa belirlenirken elbette ürünün sıfır fiyatı gözönüne alınması gereken bir etkendir ancak satılık olan ürünün o anki durumuda göz önüne alınmalıdır örnek vermem gerekirse : Yamaha YBR ler hepimizin bildiği gibi sağlam ve dayanıklı motorlardır motor ömürleri en az 50-60 bin km dir sıfır ederi şu anki piyasada 4100 tl dir fakat sıfır alırken 4100 tlden sonra ödenmesi gereken bazı bedellerde vardır (plaka ve ruhsat giderleri gibi) bunlarla beraber 4400 TL gibi bi rakam çıkacaktır ortaya. Lakin güvenli ve rahat kullanım için bazı eklemeler yapılması gerekirse ( kaliteli bir çift lastik, koruma demiri, yan çanta,arka çanta v.s) bunlarla beraber bu rakam 4900-5000 TL lere kadar çıkacaktır. Ben bunları göz önüne alırım YBR yi 5000 TL ye malederim fakat hiççç satmam 50-60 bin hatta 100 bin e kadar kullanırım deniliyorsa ve bundan eminseniz sıfır almak en iyisidir.
Ama arkadaş ben alırım bi 10-20 bin sürerim sonrada satar değiştirim denilirse 5000 TL ye gelen YBR ikinci elde 3000 TL ye zor gidecektir arada 2000 TL ye varan bi zarar konusu
Gelelim Salcanoya ;
Bence sıfırına (çıplak haline) 3000 TL vermektense ikinci el dolu haline 2500 lira vermek daha evladır
çünkü kullanıldıktan sonra verilen 2500 TL en az 2300 TL olarak döner ama diğerinde verilen 3000 TL 2000 TL olarak döner
birinde zarar= 200-300 TL DİĞERİNDE = 800-1000 tl ayva var nar var yarı yarıya zarar var demişler
Satılmazsa kullanırımdan kasıtsa kişinin avlıyacak sazan aramasından ziyade tuzunun kuru olduğunu gösterir bence o malın parasına ihtiyacı yoktur demekki
diğer türlü sahibinden comda ihtiyacı olan insanların ilanlarının her gün düşen fiyatlarını herkes gibi sende görmüşsündür mutlaka
Bu arada burası paylaşım formu her hobidaşımızın düşüncesini özgürce paylaşabileceği bi sayfa sana niye kızalım değerli hobidaşım
Dip Not : 161 adet motorun arasında 2 tane sıfır aldım 1i mobilet 1i 91 jawa ts 350 idi
pek sıfır alma taraftarı değilimdir yani
---------- Post added at 23:54 ---------- Previous post was at 23:34 ----------
Hani la
hiç duymadım ben gürleme falan
desene alalım sana bi cbr 250 ağa lafımı olur deye
o zaman duyardım bak
sanki aldırcaz sıfır cbr 250 (ikinci el oluveriydi nolcak farketmez)