Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Salcano Wolf125 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Motovento
    REKLAM ALANI
    rapsy_09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Abi ne alakası var.Zaten biz bu motoru alırken ybr olur mu olmazmı diye almadık ki.Sorunsuz titreşimsiz uzun yıllar kullanalım diye aldık kullanıyoruz da.Ybr ile parça kalitesi hemen hemen aynı.Şu yan sanayi işini iyi etmemişsin.Ben debriyaj teli koptuğunda gece yaya kalmamak için mecbur yan sanayi almıştım.3-4 güne oda koptu serviste orjinal ybr parçası ile değiştirdim.Pek kaliteli olmuyor yan sanayi parçalar.Dikkat et biraz motoruna bide böyle kıyaslamalar yapma.Markasını sorana çin malı de salcano de.ne bilim ybr ile niye kıyaslıyorsun ki

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Rapsy sayfa 210 daki Tahsinin motor resimlerine bakarmısın,koruma demirinin en alt bağlantısı bak oraya bağlantı normalmi sorun çıkarırmı benim aldığım demir yanlış verilmiş üst bağlantısı tersti bugün kestim düzelttim ama benimkide alt bağlantı Tahsininki gibi olacak sormamın sebebi motor düşse alt bağlantı yerini kırabilir endişesi sencede doğrumudur acaba senin koruma demirindenmi alıp taksam şimdiden teşekkürler...

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:48 ----------

Tahsin senin koruma demirini kendinmi takmıştın yoksa servisemi koruma demirinin en üstü boşmuydu kestinmi en üssten tutmuyo ortadan ve en alttan tutuyo senin demir en alt bağlantıdan sorun çıkar diye düşünüyorum...

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:58 ----------

Koruma demiri ilk böyledi.Üst ters.

Sonra kestim.

Doğru şekilde kaynattım.

Boyadım

egelim 43 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 125 UPM (Pizzacı moturu) :)
    Alıntı adem80 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ybr veya wolf 150 cc olmaz. Yaptırırsanız kucaklarsınız motoru.
    Titanda prelli mt 65 var. Dağda bu kadar kötü lastik olmaz yahu. Sanki buz üstünde gidiyor asfalta bile 3 ten 2 ye çektiğimde heleki hafif bi viraj olsa bile hemen arkayı sallıyor. Dağda wolf te kullandım onda dura traction var. Dağda taşta asfaltta mükemmel. Mt65 hiç bir yolda 5 para etmez. Mükemmel kayma sistemi var. Daha yepyeni lastik. Dağda nemi yapıyorum? Deponun üstüne 1 çuval zeytin koyup yukarı yola çekiyorum. Sırtta çıkarmak mümkün değil. Rampa çok. Titan mükemmel tork var. Köpek gibi çekiyor. Ama lastik çok kötü. Pati atıyor, sanki kaskabak lastik var. Bidaha mt65 alırsam zenci olayım
    Valla ben yaklaşık 4500 km dir kullanıyorum memnunum ama tabi kullanım amaçlarımız farklı olabilir (pek asfalttan inmedim ben mesela)

Alıntı tahsins adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    krank sordum parçacıda orjinal ybr krankına 400tl dedi. wolf krankı yoktu. usta "motorun zaten yan sanayi, doğru ybr ile aynı ama tamamı yansanayi motoruna 150 tllik yansanayi krank takalım" dedi. wolfun orjinal parçası yerine , ybr nin yansanayisi takılır dedi.
    yansanayi şans işi ,gidiyor bakalım şimdilik.
    bu arada bugün 2005 model ybr kullanan arkadaşla muhabbetimiz oldu. motorun sesini dinledim. wolfle alakası yok. elektrik motorlu gibi sessiz , kimbilir kaç kmde.
    ben su motorumun fiyat/performansından çok memnunum.
    ustada wolfu "asla bir ybr olamaz, ama mondial di kubaydı hepsinden kat kat iyidir" nitelendirdi. yamaha salcano kymco yetkili servisi bunu diyen.
    Salcanoya YBR balatası uymaz diyen usta değil dimi bu Tahsin

Alıntı rapsy_09 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şimdi ahmet abi taarruza geçicek abi oda mt65 kullanıyor
    yokya Meriçcim okadarda değil artık

---------- Post added at 23:47 ---------- Previous post was at 23:32 ----------

Gezgin motor Adil abi benim motorun ve diğer arkadaşların koruma demirlerinden ortaya karışık yaptım senin için

bi bak bakalım umarım yardımcı olur
    "HERKESİN DOĞRUSU KENDİNE DOĞRU"eşşşşşekkkk gibi çalış insan gibi yaşa bumu la dünya?

adem80 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha x-city 250
    ahmet abı ben o lastikle kross yapıyom ama asfalt tutuşunuda begenmedim. Asfaltta 10 üzerinden 6, toprak veya çamurda 10 üzerinden 4 veriyorum mt 65 e. Dura tractıona ikisinede 10 üzerinden 9 veriyorum. Bu benim puanlamam.

Motosikleti
    bende 4500 km asfalt üzerinde 10 üzerinden 8 veriyom apaçi Adem sana duratrack değil metzeler olsa ne yazar bee napar eder onuda kaydırısın limitleri zorlamaktan
    "HERKESİN DOĞRUSU KENDİNE DOĞRU"eşşşşşekkkk gibi çalış insan gibi yaşa bumu la dünya?

Motosikleti
    Yamaha x-city 250
    ahmet abi hani duro marka dişli lastik varya, mt65 e 5 çeker.arazide kullanılmıyo namussuz. Motorun kıçı gezipduruyo. Bide motor çok güçlü geliyor.

Motosikleti
    CBF 150 nin orj. lastiği durodanmı bahsediyon

maxi97 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '12 SYM GTS 250i '10 YBR125City, '10 Mondial 150ZC
    Alıntı egelim 43 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    CBF 150 nin orj. lastiği durodanmı bahsediyon
    benim scooterde duro vardı.

yaz günü çukurda biriken parmak kadar suya girip 5 metre ilerden 20 ile köşeyi dönerken yere yapıştım.

bana duro demeyin

ferdinandd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC S
    Bana şundan bahsediliyo gibi geldi

Yaşasın MEKANIK, kahrolsun elektronik | Yaşasın METAL, kahrolsun plastik | Yaşasın TORK, kahrolsun beygir | ...

Motosikleti
    Yok bundan bahsetmiyodur çünkü ondan kendisi kullanıyo

salcano_7946 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf 150
    benım lastıkler ırc hıcte bı ıkıntım olmadı...
    KISMETTE NE VARSA;KAŞIKTA O ÇIKAR

Motosikleti
    zaten sende bende yani 125 cc motosikleti 125 cc motosiklet olduğunu unutmadan kullananlar da bi sıkıntı yok Mutlu fakat tokatçı Adem gibi apaçiler 125 lik motora R6 mumalesi yapıp R6 performansı bekleyince o zaman sıkıntı doğuyor

Motosikleti
    Yamaha x-city 250
    ahmet abi r6 yla dağda ne işim var? benim şartlarda o lastiği kullansanız sizde beğenmezsiniz. Gerçi ben asfalttada beğenmedim.

tahsins - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    bajaj boxer 2015 + doblo safeline 1.3mjet 2012
    Valla ben yaklaşık 4500 km dir kullanıyorum memnunum ama tabi kullanım amaçlarımız farklı olabilir (pek asfalttan inmedim ben mesela)

Gezgin motor Adil abi benim motorun ve diğer arkadaşların koruma demirlerinden ortaya karışık yaptım senin için http://imageshack.us/a/img534/5504/goruntu1628.jpg
    http://imageshack.us/a/img690/8871/fotoraf0121e.jpg
    http://imageshack.us/a/img233/7429/fotoraf0119.jpg
    yok abi. o 5 para etmez. başka salco servisi bu. bu gene çok daha üst seviye bir tamirci. adam kötülemedi wolfu. bilakis bu paraya alabileceğin çinlilerin en iyisi dedi. mondial alıp perişan olanlara canlı olarak şahit oldum orada
    ama motor yansanayi boşuna orjinal ybr parçası takma dedi.

---------- Mesajlar birleştirildi - 06:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 06:36 ----------

Alıntı salcano_7946 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    benım lastıkler ırc hıcte bı ıkıntım olmadı...
    aynen benimde ön arka irc duplex. 1500km dipgaz ani fren gittim. aşınma belirtisi yok. made in turkiye olmasıda ayrı güzel. nekadarda iyi olsa fransız malı mischlen sporty e para vermem.

---------- Mesajlar birleştirildi - 07:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 06:43 ----------

Alıntı gezginmotor adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Rapsy sayfa 210 daki Tahsinin motor resimlerine bakarmısın,koruma demirinin en alt bağlantısı bak oraya bağlantı normalmi sorun çıkarırmı benim aldığım demir yanlış verilmiş üst bağlantısı tersti bugün kestim düzelttim ama benimkide alt bağlantı Tahsininki gibi olacak sormamın sebebi motor düşse alt bağlantı yerini kırabilir endişesi sencede doğrumudur acaba senin koruma demirindenmi alıp taksam şimdiden teşekkürler...

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:48 ----------

Tahsin senin koruma demirini kendinmi takmıştın yoksa servisemi koruma demirinin en üstü boşmuydu kestinmi en üssten tutmuyo ortadan ve en alttan tutuyo senin demir en alt bağlantıdan sorun çıkar diye düşünüyorum...

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:58 ----------

Koruma demiri ilk böyledi.Üst ters.
    http://imageshack.us/a/img405/6359/resim011n.jpg
    Sonra kestim.
    http://imageshack.us/a/img194/7940/resim012b.jpg
    Doğru şekilde kaynattım.
    http://imageshack.us/a/img809/1546/resim013p.jpg
    Boyadım
    http://imageshack.us/a/img823/488/resim014m.jpg
    yok abi eski gittiğim servis taktı demiri.
    üst bağlantısı şaseye. alt bağlantısı motora takılıyor. sanırım kesip biçmişler demiri.geçen eksozu söktüğümde koruma demirinide söktüm rahatça söküldü. sıkıntı yok şu an

---------- Mesajlar birleştirildi - 08:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:43 ----------

hava 1 derece dışarda.
    jikleyi çektim. kontağı açtım.gaz vermeden marşa bastım. anında çalıştı. maşallah benim su motoru benim, arabadan bile hızlı çalışıyor bu soğuklarda. 1 dakika jiklede çalışsın yetiyor. kapatıyorum jikleyi soğukken rolanti 1100 devirlerde devam ediyor.
    rolantiyi sıcakken 1400 ayarlamıştım.
    salcano wolf: 0 km (05.01.2013)...->....45.000km (13.01.2016) !...
    bajaj boxer: 0 km (13.01.2016)...->.... ?

salcano_7946 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf 150
    zaten butun meselede bu arkadaslar.motorun durumu ortada.10450km yol yaptım 28 nısandan bu gune tık demedı.fatıh ahmet abı ve bır arkadas daha uzun uzun yol fotografları bıle var.keza ben bodruma gıdıp geldım toplam 1280 km yol yaptım.bunu ederi gıderı bellı.çinlilerin içindeki en metanetli olanı.ve tabıkı en ekonomık olanı.bırkalamaya gelmıyor.kı gorduk tahsının motorunda.maddı manevı huzursuzluk oluyo.o sebepten lımıtlerı asmayalım.bastada dedık ederi,gideri belli.o yuzden herkese guzel ve keyıflı surusler dılıyorum.allah tekerınızı duz bastırsın herdaım.
    KISMETTE NE VARSA;KAŞIKTA O ÇIKAR

Gezgin motor Adil abi benim motorun ve diğer arkadaşların koruma demirlerinden ortaya karışık yaptım senin için http://imageshack.us/a/img534/5504/goruntu1628.jpg
    http://imageshack.us/a/img690/8871/fotoraf0121e.jpg
    http://imageshack.us/a/img233/7429/fotoraf0119.jpg
    Eyvallah Egelim sağolasın benim anlatmak istediğim senin verdiğin resimlerde koruma demiri alt bağlantısı marş motorunun üstündeki motor şasesine yapılmış bence doğrusu bu cevap beklediğim benim koruma demirini yanlış verdiler galiba alt bağlantı kısmı marş motorunun altındaki motor bölümüne denk geliyor yani buraya montaj yaparsam düşme olursa bi sorun çıkacağı endişesi yani bu konuda önerileriniz taksammı yenisinimi alsam sağlıcakla...
    @Tahsin sende sağolasın cevapladığın için.

Motosikleti
    Alıntı salcano_7946 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    zaten butun meselede bu arkadaslar.motorun durumu ortada.10450km yol yaptım 28 nısandan bu gune tık demedı.fatıh ahmet abı ve bır arkadas daha uzun uzun yol fotografları bıle var.keza ben bodruma gıdıp geldım toplam 1280 km yol yaptım.bunu ederi gıderı bellı.çinlilerin içindeki en metanetli olanı.ve tabıkı en ekonomık olanı.bırkalamaya gelmıyor.kı gorduk tahsının motorunda.maddı manevı huzursuzluk oluyo.o sebepten lımıtlerı asmayalım.bastada dedık ederi,gideri belli.o yuzden herkese guzel ve keyıflı surusler dılıyorum.allah tekerınızı duz bastırsın herdaım.
    abi ben aşırı zorladım motoru.
    devamlı kesiciye soktum.
    dipgaz gittim.
    hava filtresiz gezdim.
    karter havalandırmasını kapattım.
    yağına bakmadım.

oda keçe patlattı. hiç değilse yağına baksaydım, 10tl masrafla kurtarabilirdim ve gene motorum şu an sorunsuz çalışıyor olacaktı. haybiye krank değişip 330tl verdim. sağlık olsun.

Adil abi sanırım böyle birşey istiyordun detaylı çektim Kolaygelsin

Motosikleti
    meriç el kılıfını taktım. 40tl ye almıştım . tex marka. soğuk havalarda artık eldiven dahi kesmiyor. el kılıfı şahaneymiş
    diz örtüsü bakacağım bide. dizlerim yün içlik giymeme rağmen donuyor.

Alıntı tahsins adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hayırlı olsun abi güle güle kullan.Yalnız abi sana hep yüksek fiyata satıyorlar parçaları.El örtülerini ben 25 liraya alıyordum

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)