Ahmet abi vallaha hep nasıl yapılacağı ile ilgili yazdığım yerleri almışsın.Arkadaşlara bilgi vermek için yazdım.Aralarda yazdıklarımı atlamıssın.Tahsin abi iptal ettiğinde demiştim abi yanlış yerle oynadın diye Şimdi oynanacak sey var oynanmıcak şey var demi Bende biraz oynadım motorla ne inkar edeyim 15 dişli takılı daha iyi hava alsın diye hava filtresinin oradaki parçayıda söktüm (bunu fatih söylemişti kendi motorundada yapmıs)
övünmek gibi olmasın cımbız kullanmakta üstüme yoktur Meriç aynı Türk medyası gibiyimdir
"HERKESİN DOĞRUSU KENDİNE DOĞRU"eşşşşşekkkk gibi çalış insan gibi yaşa bumu la dünya?
Aynen abi fark ettim Bende o zaman açıklama yapıyorum.Motor tamircileri ile herhangi bir bağlantım yok komisyonda almıyorum "Sadece arkadaşız"
garantiden yapılacak bu taktak sesi.
ilginç olan motorun performansı aynı. gene 90 gidiyor. duman atma falan yok. hızlanması aynı.
okadar yağsız gezen motor sadece bir taktak sesiyle kurtardıysa bence gayet sağlamdır
ha bide sanayide eksozcu tanıdık bir abimiz vardı. bugün yanına uğradım.
abi dedim katalitik konverterü iptal edicez. oda getir eksozu hemen iptal ederiz sıkıntı yok dedi.
pazartesi götüreceğim eksozu.
çarşamba günüde motoru indirip parçalayacağız. bakalım piston nereye vuruyor ?
salcano wolf: 0 km (05.01.2013)...->....45.000km (13.01.2016) !...
bajaj boxer: 0 km (13.01.2016)...->.... ?
boylece tahsınde 1 ayda motor ındırten salcanocu olarak tarıhe gecıyor arkadaslar.tahsın 4 ocakta duguncuyuz kardesım.kayıncomun dugunu var.m.ali paşada buyur beklerım.
KISMETTE NE VARSA;KAŞIKTA O ÇIKAR
tahsin krank kolu boşluk yapmıştır.yada ekzantrik dişlisi-zinciri gurubunda bi sıkıntı vardır. Bunlardan olabilir o ses. Sökülmüşken segman takımında yenilenecek. Zaten yenilenmezse o motoru yapan usta, usta değildir.
aynen adem
bizim burda bir tane daha salco servisi varmış. az önce ona götürdüm motoru. vay be adamlar bu saatte açık. neyse
usta motoru görür görmez "ekzantrik piyano krank ve birkaç şey değişecek" dedi.
en az 3 günlük işi varmış.
fatih bu yazımı 3 aralıkta yazmışım. yani ben motoru yemeden 5 gün önce.
motor ben o boruyu kapatmadanda fazlasıyla yağ eksiltiyordu zaten.
ben koyduğum valvoline marka yağ kalitesiz dedim. ve sonraki gün castrol power1 yağ koydum.
buda 4 aralıktaki yazım.
5-6-7 aralıktada magnatec var diye yağı kontrol etmedim. ama yağ kokusundan rahatsız oldum.
buda 7 aralıktaki yazım.
yani motor keçeden yağ kaçırdığı için 3 gün boyunca yağsız gezdi.
8 aralıktada yağsızlıktan motor hararet yapıp stop etti. ve taktaktak vurma sesi yapmaya başladı.
benim hatam castrol power1 koyduktan sonra hergün yağı kontrol etmemem. 1000km de motor yağ kaçırabileceğini akıl edemedim.
görüldüğü gibi fabrikasyon keçeden kaynaklı yağ kaçağına bağlı motoru yememle sonuçlanan bir motor arızası.
İnş. serviste senle aynı fikirde olurda garantiden yapılır arıza geçmiş olsun tekrar
"HERKESİN DOĞRUSU KENDİNE DOĞRU"eşşşşşekkkk gibi çalış insan gibi yaşa bumu la dünya?
hava geceden beri aralıksız yağmurlu. Motor dışarda yatıyor, ben içerde
Hava pırıl pırıl güneşli (fakat ayaz) gazlamaya devam
inşallah abi
yapılmasada bu rolantideki taktak sesiyle bile şahane gidiyo su motorum.
sabah bi çıktım gezmeye. 80km gezmişim. indiğimde de bindiğim gibiydim.
güzelce yıkattım. zincirini yağladım.
günlerce yağsız gezen motorum arızası giderilip yağı konunca bile eskisi gibi gidiyorsa harbi sağlamdır. keşke hergün yağına baksaydım.
neyse cana bişey gelnesin.
burdada hava şahane. rüzgar var ama.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:08 ----------
maxi eksozu sökecektim. ama hava güzel dışarda. biraz dolanayım. akşam eksozu sökerim. yarın eksozcudayım.
işim olmazsa başında durup video resim çekerim.
performans artar ama egsoz muayenesinde sorun çıkar dedi. sesde artış olmaz dedi. görecez bakalım.
neyseki bize muayene yok şimdilik.
Egzos işi şüpheli galiba, motor çıkış basıncını düşürüp bazı arızalara sebep verebilir diyorlardı.
benimki artçıyla düzde sabit 105 km. İyi kaçıyor iyi.
eksozu söktüm. hepi topu 3 civata tutuyomuş. koruma demirini çıkarmadan çıkmadı eksoz.
adem direk 105 e mi çıkıyo ? yoksa yavaş yavaşmı. benimki direk 85 yapıyo. yavaş yavaş 90 a çıkıyor. yokuş aşağı 100 gidiyo.
nası yokuş aşa 100 diyo? Düzde demiyomu? Zank diye 105 e çıkmıyo tabi. Hız arttıkça ivleme azalıyor. Ben artcımla düzde 100-110 arası.
Şu an bu konu içerisinde 35 kullanıcı var. (0 üye ve 35 misafir)