adem seni bekliyorum her daim ama acele et sana 5 yıl zaman veriyorum o zaman a kadar geldin geldin gelmedin ybr yi satarım zaten
adem seni bekliyorum her daim ama acele et sana 5 yıl zaman veriyorum o zaman a kadar geldin geldin gelmedin ybr yi satarım zaten
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
uçakla gelsem olmamı? dostum benim sen geç yeterki beni. Ama beni elalemin diline maskara yaptın ahmet abi dalga geçip duruyor. Ahmet abiyide tokatlayayımda aklı başına gelsin. ahmet abiye cübbe giydirip motorumu okutacam bu arada. Gör bak sen sonra
ya adem aslında sen kendi kendine ettin yok beni 125cc geçemez gibi çok iddalı laflar ettin kendin ettin kendin buldun amet aga yı tokatla sonra da bu yarış işlerini bırak benim le yarışırsan gene maskara ederim seni
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
Eyvallah kardeşim sağol
Şans her zaman adama gülmeyebilir ama ADEME hiç gülmeyebilir bazen Adem
Ulen birde bize hava atıyodun değilmi jikle ne işe yarıyor tarhana çorbasıda yapıyormu deye bizim buralarda hava 3-5 derecelerdeyken jikleye gerek duymuyordu bizim motor senin motor bitmiş Adem yakında temmuzdada jiklesiz çalışmaz o alet
Oluuuuuurrrrr tabi beyim tokat oğlanı var ya burda ulem şarapçı İzmit içinde benden yediğin tokadı unutuveriyon herhalda sen
"HERKESİN DOĞRUSU KENDİNE DOĞRU"eşşşşşekkkk gibi çalış insan gibi yaşa bumu la dünya?
dedimya fatih çekirge bi zıplar 2 zıplar 3 cüde kendi maskara olur. Senden sonra kimseyle kapışmadım kayınço hariç. Gene geçemedin rampada. Doğru demişim yani. Sen dua et benim ehtiyarın en son zamanlarına denk geldin. Yat kalk dua et.
robocob ahmet abi. İçinde senmi varsın?
Hayallerim,aşkım,ve ben varız Adem
"HERKESİN DOĞRUSU KENDİNE DOĞRU"eşşşşşekkkk gibi çalış insan gibi yaşa bumu la dünya?
salcano wolf: 0 km (05.01.2013)...->....45.000km (13.01.2016) !...
bajaj boxer: 0 km (13.01.2016)...->.... ?
s.a. hayırlı günler arkadaşlar internet cafeden bir girem dedim ne yapıp durursunuz bakalım
motordan gelen hava alan deliği kapatmışsınız görünen bence bu sizin için sıkıntılı bir durum motora aşırı basınç yaptırmış olursunuz bence o delikleri açıp orjinal yapın ilerde başınız ağrırsa motor kötü demeyin benden demesi
Tahsin yanlış boruyu iptal etmişsin. o yağ taşıntı borusu. Pek işe yaramaz yani. Geri dönüşumü iptal etmek denemek lazım.
işte benim istediğim hızlanma budur.
tabi motoru 140cc ye yükseltip sağlam ön dişli büyütmüşler. 120ye kadar direk çıkıyor. 120 dede 5e atıyor.
120yle giderken vizörü falan kapattığına göre o hızlardada gayet stabil.
@fatih
hava alma girişini kapatsam, değil 95 basmak motoru bile çalıştıramam. ben hava almanın altındaki geri dönüşü kapattım.
@adem
motor yağı hava filtresine niye göndersin ?
benim iptal ettiğim hortumdan sıcak hava geçiyor. yani motorun egsoz gazını tekrar yakmasını sağlıyor. arabalarda egr deniyor buna. egr iptali arabalarda modifiyecilerin ilk yaptığı şeydir.
videoda koydum. hava filtre kutusundaki iptal ettiğim sıcak egsoz gazı giriş yuvasını itinayla parmakla gösteriyorum.
http://www.youtube.com/watch?v=PVGQv...ature=g-crec-u
Sen biliyorsun tahsin abi sonuçta motor seninde oranın geri dönüşümle alakası olmaması lazım.Orada egzoz gazı ne arasın? Motor çalışırken yağ çubugunu çıkar oradan hava ile karışık yağ çıkacaktır.O hortum bu havanın sıkışıp contalara zarar vermesini engellemek için konulmuş olablir.
meriç şöyle diyim. motoru çalıştır. ısıt. stop et.
hava filtresi kapağını sök . hava filtresini çıkart. gene çalıştır motoru.
şimde filtre kutusunun sağ tarafında bir büyük delik var, karburatore giden. motora hava akışını sağlıyor. parmağınla bak vakum yapacak.
bu deliğin altında bide küçük bi delik var. motorun üstünden gelen bir boru. buna parmağını koy. sıcak hava geldiğini göreceksin. işte bu egr borusu. bunu iptal edersen motor daha soğuk ve oksijenli hava ile çalışacağından verim artacaktır.
malum 1 birim soğuk havada 1birim sıcak havaya göre daha fazla oksijen vardır.
hatta arabalarda intercooler denen sistem bu iş için vardır. egr den gelen sıcak havayı soğutarak motora daha zengin oksijen vermeye intercooler deniyor.
bu yüzden motosiklette egr iptali daha fazla performans veriyor.
Dediğin şeyse mantıklı performans sağlar ne kadar soğuk ve temiz hava o kadar iyi yanma demek.EGR egzoz gazını tekrar yanmak için gönderen bir sistem bildiğim kadarı ile.Yanmamış egzoz gazının yağ karterinde ne işi var beni düşündüren kısım o.
hava filtresi kutusuna püfür püfür sıcak egsoz gazı üflüyor o boru meriç. videoda parmağımı koyduğum yer.
iptalden önce 4. vites 85 geçmezken iptalden sonra ibreyi 95e direk dayıyor.
dişli değişeceğim. kesin 4. vites 100-105 görürüm. oda bana yetecektir.
Şu an bu konu içerisinde 26 kullanıcı var. (0 üye ve 26 misafir)