yok artık? o zaman ben hem yaşlıyım hemde hastayım.
yok artık? o zaman ben hem yaşlıyım hemde hastayım.
bence bir karburator ve rolanti ayarına baktırın. ben bir kere denedim jikleyi zor geldi. yeri ters. bide unuturum ben onu. ogün bugün jikle kullanmıyorum. kar yağınca bile kullanırım ben salcomu.
yağmurda bile durmadım.
bugün yolda giderken sağ ayağıma sıcak hava geldiğini hissettim. bide baktım manifolttan sıcak hava kaçırıyor. rodaj bakımına giiderken onuda yaptırayım.
tabıkı herkes bı sıkıntısını yazıyor ama benım kanaatımce iş toplayan ustada bıtıyor.sanırım sıtedekı en sorunsuz motor benımkı.9820km de.motoru 28 nısanda aldıgımdan bugune bı tık de yahu.masallahı var.sanırım bı mavı boncuk takmalıyım.tahsın kardes ben hastalık neyım ugrasırken bırde kayınco kız kacırıp bıze geldı sanırım ocak ayı sonlarına dogru duguncuyuz.ızmıtte olacagızbuyur gel yer zaman belırlendıgınde yıne haber ederım.hem salcalardan bahsederız belkıde kucuk bı tur atarız motorla
KISMETTE NE VARSA;KAŞIKTA O ÇIKAR
en yaşlı ve km si bol olan salcano bende. 2009 model, 34 binde.
yaşlı dedıgınız 2009 be adem daha cocuk sayılır senın motor.... bu gun ilçeye vardım geldım havalar sogumuş demekkı dondum desem yerıdır sırf salcoya bınmek ıcın kendıme bır bahane uydurup gezıyom ...
Bana göre en iyi Köpek: Isırmayan Köpek.
Dün internette bakınırken alışveriş sepetinde ufak tefek birçok ürün olduğunu fark ettim.Siparişi tamamladım Kısaca şöle bir liste ;
1 JANT ŞERİT REFLEKTÖRÜ BEYAZ (Çekiliş şekli ile ilgili video buldum denemek için aldım.İns Güzel olur.)
2 ARKA DİŞLİ LASTİĞİ TAKIM YBR 125 (Benim gibi motor frenini sık sık kullanan birisiyseniz 10 bin km de bir takozları değiştirmenizi tavsiye ederim)
3 BUJİ BOSCH CUP+SCOOTER+YBR (yedek dursun hep ngk aldık farklılık olsn diye bosch aldım )
4 ÖN SİPERLİK CAMI UZUN MODEL CBF 150 (Tur camı için komple kafayı değiştirmek istemedim.Bunu uydurcaz bir şekilde.)
5 ANAHTAR 4 LÜ 150cc SCOOTER SERİSİ (4 lü anahtarım estetik açıdan iyi durmuyordu onu değiştirmek için aldım)
6 AKÜ BAĞLAMA KAYIŞI YBR 125cc (Bir ara ruhsatı akünün arkasına koymustum oda hali ile esnetti lastiği.Ne olur ne olmaz yedeği olsun diye aldım.)
7 BENZİN HORTUMU SİYAH (1 Metre) (benzin hortumum sertleşmiş.Çatlama yapabilir.Sıkıntı çıkarırsa yedekte olsun diye aldım.)
8 DEBRİYAJ BALATASI TAKIM ASK YBR (Uzun zamandır debriyajdan memnun değilim.Normal şartlarda güzel ancak ısınınca hoşuma gitmiyor.Bakalım bu değişiklik çözecekmi sorunumu)
7200 Kmdeki motor için bu masraflar gereksiz.Uğraş olsun diye aldık bakalım.Çıkmayı düşündüğümüz 3500 km lik bir rota olunca eşşeği sağlam kazığa bağlamakta yarar var.
Keyifli forumlar.
Nee ruhsatı akünün arkasınamı sıkıştırıyon kontrollerde napıyon peki ya ruhsatı yanınızda (arka cebinizde yada topcasede) taşımak bu kadarmı zor Meriç
Hakikaten (buji dışında) gereksiz masraf etmişsin ben sezon başında bakıma götüreceğim için motorumu Karadenize çıkarken sadece yağını kontrol eder çıkarım
"HERKESİN DOĞRUSU KENDİNE DOĞRU"eşşşşşekkkk gibi çalış insan gibi yaşa bumu la dünya?
meriç sen ne yaptın daha neyki o kilometre.. bır tan daha salco alıp yanına koysaydın bozulan parçayı alır takardın...
4 ÖN SİPERLİK CAMI UZUN MODEL CBF 150 (Tur camı için komple kafayı değiştirmek istemedim.Bunu uydurcaz bir şekilde.) bun yapınca resmını çek bende yapmak ıstıyorum
bu gun motorcuya gıttım ön camdan alacaktım adamın bırı sabah almış gıtmış şansa bak....
Ispartada takım ve kask giyiyorsan kurye gözü ile bakıyorlardı abi.Kuryenin herşeyi tamdır şirket yoksa çalıştırmaz mantığı ile sormazlardı.En son ruhsatı sizle girdiğimiz cevirmede bursada gösterdim onun dışında soran olmadı .d .d Manisada tanıdık kimse yok parcacının yerini bilmiyorum sanayide uzak kalıyor.Hem uğraş olsun hemde yedek bulunsun elimde diye gereksiz şeylere para harcadım.Şu cam olayı tutarsa dersin ama iyikide yaptın meriç bende yapcam diye
camı takınca resmını beklerız merıç... kargo ne kadar tutuyor sadece camınkı otekınlerı ekleyınce kargoda degişme olmuyormu
Desi olarak bakıldığında Koli boyutu önemli hafif ürünlerde.Hafif ürünlerde koli boyutu.Ağır ürünlerde kg baz alınarak ücret belirleniyor.Sanmıyorum aynı ücrete gelir.
Yaklaşık 1 saat önce bir kaza geçirmiş olup motorun ön granaj pert oldu yokuş aşağıya inerken fren yapınca motor kaydı ki allahtan demirlere vurduk kimseye zarar gelmedi benimde bir şeyim yok allaha şükür verilmiş sadakamız varmış neyse olan oldu bu ön grenaj ne kadara patlar motor yürür vaziyette..
Salcano Motosiklet Facebook Sayfası : http://www.facebook.com/SalcanoMotosiklet
Ramazan ALTUNIŞIK
Geçmiş olsun abi.Ön granaj parçasını bulman zor ybr kafası takabilirsin fatih gibi.Yada 2.elde bak derim sıfırı iyi para.
Bu göstergelerin içleri sağlamsa dış kutusu satılıyor o sekilde alıp değiştirebilirsin.Farıda yuvarlak fara çevirirsen 50 lira falan tutuyor camgöz motorda parçası.Göstergenin içleride zarar gördüyse 50-60 da o tutar.
göstergeler çalışıyor aslında far bile kırılmamış ön granaj pert olduğu halde
Salcano Motosiklet Facebook Sayfası : http://www.facebook.com/SalcanoMotosiklet
Ramazan ALTUNIŞIK
Şu an bu konu içerisinde 19 kullanıcı var. (0 üye ve 19 misafir)