Yamaha YZF R1 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
25 Nisan 2017, 22:35
Arkadaşlar merhaba
R1 ile ilgili tamirci arayışı olan arkadaşlarımız için Ümraniye sanayide Ergün ustayı tavsiye edebilirim.
Kendisi 35 yıllık ustadır ve başta R1 olmak üzere her türlü büyük motorlar da hem fiyat hem işçilik konusunda rakipsizdir.
ERGÜN USTA
ÜMRANİYE SANAYİ SİTESİ
T BLOK NO 51
Reklamlar
-
18 Mayıs 2017, 18:08
Merhaba arkadaşlar, forumda aranıza yeni katılmış bulunmaktayım. Şöyle bir sorum olacaktı tuhaf karşılayanlar olabilir Daha önce motosiklet deneyimim olmadı ancak eğitim,evrak işlerini halledip 2008-2014 arası bir model almayı planlamaktayım. Sizce benim gibi deneyimsiz birinin ilk motorunun R1 olması mantıksızmıdır?
-
18 Mayıs 2017, 18:21
DisturbedXL adlı üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar, forumda aranıza yeni katılmış bulunmaktayım. Şöyle bir sorum olacaktı tuhaf karşılayanlar olabilir
Daha önce motosiklet deneyimim olmadı ancak eğitim,evrak işlerini halledip 2008-2014 arası bir model almayı planlamaktayım. Sizce benim gibi deneyimsiz birinin ilk motorunun R1 olması mantıksızmıdır?
bende r1 yok hocamda başlangıç için ideal motorlardan biridir.verdiği güven, görüntüsü ,gaz tepkisiyle sesiyle motora sevdirir.şimdiden hayırlı olsun
-
18 Mayıs 2017, 18:30
Bugun bende soruya farklı bir cvp vermek istedim. R1 yok bende s triple var daha ufak fena değil gücü kuvveti tabi r1 kdr değil.
Bence r1 baslangic icin en uygun makinalardan biri. Gaz tepkisi kolay kontrol rahat veya H2 kawa oda olabilir.
-
18 Mayıs 2017, 18:32
Sayenizde aldım gazı İlk motorum hayırlısıyla R1 olacak, sorumu yanıtladığınız için sağolun
-
18 Mayıs 2017, 18:43
Hadi hayırlı olsun. Kapalı alanda çalış ve son bir tavsiye,forumda yenisin , Ahmet isminde kıymetli bir arkadaşımız var. R1 ile yaptığı kaza sonunda felç geçirdi,çok güzel bir yazim , anlatımı var.
Okumanı tavsiye şiddetle tavsiye ederim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:34 ----------
Burak,biraz daha gaz versek f16 alır mı ne dersin ne yapsak
-
18 Mayıs 2017, 19:07
-
29 Mayıs 2017, 00:04
Bunların yeni çıkanları çift silindire mi düşmüş ? youtube da birisi r1 etiketiyle video koymuş milleti trollüyor sanıyorum r25 le fıtı fıtı.
-
10 Temmuz 2017, 16:11
Salurbey adlı üyeden alıntı
Bugun bende soruya farklı bir cvp vermek istedim. R1 yok bende s triple var daha ufak fena değil gücü kuvveti tabi r1 kdr değil.
Bence r1 baslangic icin en uygun makinalardan biri. Gaz tepkisi kolay kontrol rahat veya H2 kawa oda olabilir.
Lan dedim n'oluyor! "H2 kawa da olabilir"'i okuyunca anladım :D
-
10 Temmuz 2017, 16:33
matrax33 adlı üyeden alıntı
Bunların yeni çıkanları çift silindire mi düşmüş ? youtube da birisi r1 etiketiyle video koymuş milleti trollüyor sanıyorum r25 le fıtı fıtı.
Hayır, 4 silindir fakat Crossplane diye tabir edilen motor teknolojisinden dolayı ateşleme bilindik dört silindirliler gibi değil yani neredeyse iki silindir, iki silindir patlama yapıyor gibi düşünebiliriz (2-3-1-4) dolayısıyla ses çift silindir gibi çıkıyor.
Video daha açıklayıcı olacaktır.
-
10 Temmuz 2017, 19:00
kadango adlı üyeden alıntı
Hayır, 4 silindir fakat Crossplane diye tabir edilen motor teknolojisinden dolayı ateşleme bilindik dört silindirliler gibi değil yani neredeyse iki silindir, iki silindir patlama yapıyor gibi düşünebiliriz (2-3-1-4) dolayısıyla ses çift silindir gibi çıkıyor.
https://www.youtube.com/watch?v=oEXUrO5wYcE
Video daha açıklayıcı olacaktır.
normal 4 silindir motorlarda iki iki patlıyor yani bu biraz verimsizdi ve bunun yerine her piston farklı zamanlarda patlarsa verim dahada artacaktı.
belki komik olabilir fakat şöyle bir örnek vermek istiyorum; at 4 nala koşarken hiç dikkat ettiniz mi? atların ayaklarına piston diyelim. atların 4 pistonu var fakat hepsi farklı zamanlarda iş görüyor. peki iki iki koşmaya çalışsaydı bu kadar verimli olabilir miydi?
videoda daha iyi anlayacaksınız;
not: ne için alıntı yaptım bilmiyorum.
şuraya bak :D r1 başlığındayız ama r1 kullananlardan çok kullanmayanlar mesaj yazıyor :D
-
02 Eylül 2017, 01:45
R1 ve kawa H2 modellerini başlangıç için öneren kardeşlerimin alacağı olsun, espri olarak kabul ediyorum Ha ozaman neden sordun birader? diye soracak olursanız o zamanlar bu konuda çok yetersiz bilgilerim vardı ama şu an katıldığım düzenli sürüş eğitiminde kullandığım motorlar olsun, hocalarımın verdiği bilgiler olsun tüm bunları değerlendirdiğimde istenmeyecek sonuçlara ulaşacaktım muhtemelen.
-
02 Eylül 2017, 04:18
DisturbedXL adlı üyeden alıntı
R1 ve kawa H2 modellerini başlangıç için öneren kardeşlerimin alacağı olsun, espri olarak kabul ediyorum
Ha ozaman neden sordun birader? diye soracak olursanız o zamanlar bu konuda çok yetersiz bilgilerim vardı ama şu an katıldığım düzenli sürüş eğitiminde kullandığım motorlar olsun, hocalarımın verdiği bilgiler olsun tüm bunları değerlendirdiğimde istenmeyecek sonuçlara ulaşacaktım muhtemelen.
Demek ki neymiş?
Okumak faydalı bir şeymiş.
Öyle zırt diye yazıp, pırt diye cevap beklemeyecekmişsin. Biraz araştırıp emek
verecekmişsin. ;)
-
02 Eylül 2017, 14:18
-Black- adlı üyeden alıntı
Demek ki neymiş?
Okumak faydalı bir şeymiş.
Öyle zırt diye yazıp, pırt diye cevap beklemeyecekmişsin. Biraz araştırıp emek
verecekmişsin. ;)
Aynen öyle
-
12 Kasım 2017, 18:23
R1 kullananların hepsi rahmetli mi oldu ? Nerde bu millet
-
12 Kasım 2017, 19:30
54RR adlı üyeden alıntı
R1 kullananların hepsi rahmetli mi oldu ? Nerde bu millet
türkiye de kaç r1 var ki
-
12 Kasım 2017, 20:02
matrax33 adlı üyeden alıntı
türkiye de kaç r1 var ki
Youtube videolarına bakarsak epeyce olması lazım
İnsanlar sevilmek için yaratıldılar. Eşyalar kullanılmak için. Dünyadaki kaosun nedeni; eşyaların çok sevilip insanların ise kullanılmasıdır.
-
13 Kasım 2017, 18:11
ben varim daha yaa ;)
almanya'da sizi temsil ediyorum.
-
01 Şubat 2018, 13:42
Bende de var, çok şükür ölmedik henüz...
2015 sonra R1 Hakkında merak ettiğiniz ne varsa sorabilirsiniz, seve seve yardımcı olurum.
MotorumdaKomple titanium SC PROJECT Egsoz, BMC Filtre ve Memento Mori'nin Bana Özel Custom yazılımı mevcut.
-
21 Haziran 2018, 16:16
S. Aleyküm 2005 R1 almak üzereyim ama çok fazla bir bileğiyle sahip değilim motor hakkın da sorunları neler sesi nasıl ? Bu model r1 alınır mı ? Bu yıl modelleri nasıl bileğisin olan var mı
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)