peki ya buna ne dersiniz
1969 model çek yapı cava sürmüştüm 2 sene önce.. yok böyle bişey, yok böle bi ses. tek kelime ile mükemmel. tadı damağımda kaldı
resim temsilidir
yılların eskitemediği motosiklet markası, çocukluğumuzun motosikletlerinden Jawa yeni nesil 650cc 4 zamanlı motosikletlerini üretmeye başlamış arkadaşlar. Ben ilk gördüğümde gözlerime inanamadım bir de siz göz atın bence alışılmışın dışında motorlar olmuş. ama tel janttan vazgeçememiş sayın Çekoslavakyaılar
JAWA 650 BISON - TEKNİK ÖZELLİKLER
Model : Jawa 650 Bison
Yakıt Tankı Kapasitesi : 14,2 Lt.
Motor : 4 Zamanlı, Su Soğutmalı
Yedek : 1,5 Lt.
Silindir : 1
Jantlar : Telli
Çap X Stok : 100 X 83
Lastikler Ön : 90/90-18
Hacim : 650 cm3
Lastikler Arka : 130/90-16
Sıkıştırma Oranı : 1:9,7
Süspansiyon Ön : Teleskobik Furş 150 mm
Maximum Güç : 48,2 HP / 7000 dd.
Süspansiyon Arka : Teleskobik Ünite 80 mm
Maximum Tork : 5 Nm / 6000 dd.
Frenler Ön : Disk 220 mm
Ateşleme : Elektrik
Frenler Arka : Disk 320 mm
Transmisyon : 5 Vites
Kuru Ağırlık : 185 Kg
Aks Arası Mesafe : 1562 mm
Maximum Hız : 170 km/saat
Sele Yüksekliği : 750 mm
JAWA 650 CLASSIC - TEKNİK ÖZELLİKLER
Model : Jawa 650 Classic
Yakıt Tankı Kapasitesi : 14,2 Lt.
Motor : 4 Zamanlı, Su Soğutmalı
Yedek : 1,5 Lt.
Silindir : 1
Jantlar : Telli
Çap X Stok : 100 X 83
Lastikler Ön : 90/90-18
Hacim : 650 cm3
Lastikler Arka : 130/90-16
Sıkıştırma Oranı : 1:9,7
Süspansiyon Ön : Teleskobik Furş 150 mm
Maximum Güç : 48,2 HP / 7000 dd.
Süspansiyon Arka : Teleskobik Ünite 80 mm
Frenler Ön : Disk 220 mm
Ateşleme : Elektrik
Frenler Arka : Disk 320 mm
Transmisyon : 5 Vites
Kuru Ağırlık : 185 Kg
Aks Arası Mesafe : 1562 mm
Maximum Hız : 170 km/saat
Sele Yüksekliği : 712 mm
bunlar da bildiiniz 350cc'lik Jawa'ların diğer versiyonları. motor aynı 2 zamanlı fakat kasa da güzel değişiklikler var.
JAWA 350 BASIC - FOTOĞRAFLAR
JAWA 350 CHOPPER - FOTOĞRAFLAR
JAWA 350 STYLE - FOTOĞRAFLAR
JAWA 350 TRAMP - FOTOĞRAFLAR
JAWA 350 CALIFORNIAN - FOTOĞRAFLAR
not: chopper ile californian aynı değiller...
forumda vardı ama böle daha güzel oldu.
bilmiyorum ama ben beğenmedim yıllardır aynı segmentin içinde üretim yapıyorlar,kısır döngü gibi
Tahsin Oğuz Acartürk çok KRAL adamsın......
süper ya 4 zamanlı hemde su soğutmalı TR'ye gelecekmi acaba gelirse çok tutar TR'de.paylaşım için sağol
gerçekleri tarih yazar tarihide GALATASARAY
3-4 senedir piyasada olan modeller fakat tutulmadi , soyledigi gibi ayni eski sistem icinde kaldilar kendilerini gelistiremediler.
[COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti
Kara Jawa zerafetinde bi motor yapamadılar yıllardan beri ona yanarım
yanlış yazmışsın dostum galiba
ulkemızde getıren yok.2 sene once bırı getırdı ama başarılı olamadı.tutmadı malesef 250 cross cc benzer motoru kadıkoyde aydın motorda var.
keşke tekrar tutunabilseydi:(. ancak 125 cclerin fiyatı çok pahalıydı.
arkadaslar unlar turkıyede satılmıs bıle bıkactanesını ıkıncı el ılanı bılem var
http://www.sahibinden.com/2005_model...XQQdisplayitem
http://www.sahibinden.com/jawa_350_c...XQQdisplayitem
http://www.sahibinden.com/3000_km_de...XQQdisplayitem
bır kursun kaleme benzer hayat tek eksıgı sılgıdır
merhaba arkadaşlar,
aranıza yeni katıldım. hoşgeldim evet:-) böle bir topik görünce dayanamadım. bende bişeyler paylaşiim istedim. geçenlerde yamahalara bakarken java 125 travel de vardı yan tarafta aha dedim nostalji, işçilik ilgimi çekti, çinliler gibi kıytırık değildi, ve fakat göstergelerin altında KANUNİ yazıyordu-ne iş dedim oradaki çocuğa bazı parçalar kanuninin sanırım dedi. Fiyatı ben sorduğumda -ki bu birkaç ay önceydi- 2800 demişlerdi. ben çok beğendim arkadaşlar. çin mallarına çok basar. vede belki doğuavrupa doğumlu olduğum için benim kanım ısındı makineye... çinliye para veripte onun sıkıntısını çekeceğime çeke para veririm, veronicayı (zemanova) yada anettayı (keys) düşünerek yoluma devam ederim. sert kalın
Sport hoşuma gitti açıkçası fakat aklıma takılan birşey var yeni jawalar eski jawalar gibi sağlam mı ?
Arkadaşlar şimdi bunlar iki zamanlımı dört zamanlımı bilen varsa bilgisini paylaşabilirmi..?
Bir damla özür nice yangınları söndürür.Gurur yapmayın yoksa o yangın tüm sevdiklerinizide götürür.
jawa biraz kaliresinden ödün vermiş gibi bazı modellere plastik çok kullanılmış...
Yeni Jawaları daha önce görmüştüm 650lik motorlar Bombardier marka yani kendisi üretmiyor. Ama motorlara baktığınızda sanki birazdaha derli toplu olabilirdi diyesiniz geliyor. Kullanılan motorlar eski nesil Bombardier olsada kesinlikle sorunsuz cihazlar ancak diğer parçaları için bişey söyleyemeyeceğim
Jawa dan beklenmiyecek çirkinlikte bir chopper, eski modelleri üretseler (60 lı modeller) ....
kardeş o motorlar 4 zamanlı bilgin olsun bilip bilmeden konuşmayalım lütfen
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)