merhaba ben ömer siteye yeni üye oldum. ne zamandır motor almaya niyetliydim ama ehliyet yok diye almıyordum bana bi tavsiye verin ilk nasıl bi motorda başlamalıyım? tercihiniz nedir?
merhaba ben ömer siteye yeni üye oldum. ne zamandır motor almaya niyetliydim ama ehliyet yok diye almıyordum bana bi tavsiye verin ilk nasıl bi motorda başlamalıyım? tercihiniz nedir?
önce ehliyetini al, sonra korumalıklarını al, sonra egitimini al, sonra gel tekrar konuşalım..
İç sesim dışardan duyulsa beni kurşuna dizersiniz..
ehliyete başladık dostum olanı biteni 25 sorunun en aşağı 12sini cevaplayacam. senin fikrin nedir nasıl bi motorla başlamalaıyım
tamamende motor srmedik demedim sadece ehliyet yoktu onu tamamlıyorum. eğitimide motor üstünde öğrenecez düşe kalka
---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:04 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:02 ----------
yahuu bi fikir öğreneyim dedim ne ehliyetmiş bu... 2 kelam edeceniz illa eğitim ve ehliyet şöyle sorayım o zaman ilk başlayan kişiler için 250lk iyimidir:D
zaten ehliyetim yoktu diye almıyordum diyor...yani suan ehliyet alma uğraşı içinde.
Eger yol yaparım rahat olsun 80 km le geze geze gitmeyi severim diyorsan ybr 125 öneririm.
Parça fiyatları benim için önemli değil diyorsan cbf 150 de alabilirsin.
Sana tavsiyem sıfır çin alıcana 2004 japon al çok daha fazla hayrını görürsün.
Hani "ilk taşı aranızda hiç günahı olmayan biri varsa o atsın!" demiş ya Hz. İsa... Burada ki de o misal; Aramızda önce ehliyet alıp sonra motor kullanan varsa arkadaşa o kişi ahkam kessin.
Dostum, ben 5.5 yıl Kanuni Hussar 125 kullandıktan sonra Piaggio X8 200cc'ye geçtim. Şimdi düşünüyorum da Hussar her yönden eksik bir motormuş ama motoru tanımak, sürüş reflekslerini geliştirmek açısından da gerekliymiş...
Ben Hussar aldığım vakit gidip Kaska 270 € verdim diye arkadaşlarım dalga geçmişti ama "hangi motor?" kadar hangi kask ve hangi eldiven sorusu da önemlidir. Motorun ucuz olsa bile canın değildir. Bunu sakın unutma!
Sana tavsiyem temiz bir ikinci el 125cc ile başlaman ve ihtiyaçların doğrultusunda model ve CC yükseltmen... Eğer şehir içi kısa mesafelerde kullanacaksan fazlası gereksiz ama keyif sürüşleri yapıp mesafe katetmek istiyorsan 250cc'ye geçersin... 250cc'den yukarısını malüm benzin fiyatları yüzünden tavsiye etmiyorum. Bana göre şehir içi ve 150-200 km mesafeler için en uygunu 250cc (X8 ise 200cc'de olabilir) scooterlar... Ama önce 125cc'de sürüş stilini iyice oturt.
Bu arada alacağın motorun yaşadığın yerde yetkili ve ilgili bir servisi olmasına dikkat et mutlaka... Ben SYM GTS 250'de düşündüm ama burada (Kocaeli) servisi olmadığı için direk eledim.
Bu kişi benim işte
Önce güvenli sürüş eğitimi aldım. Sonra ehliyetimi aldım. (ehliyet almadan önce hiç motosiklet kullanmadım) Sonra güvenlik ekipmanlarını aldım. Ve trafikte sıkıntı yaşamadan seyir edebiliyorum. Güvenli sürüş eğitimini trafiğe çıkınca anlıyor insan. Olabilecek kaza faktörlerini öğrendiğin için ona göre aracını kullanıyorsun.
Araba kullanmayı biliyo musun?Yok hayatımda hiç araç kullanmadım diyosan 125cc bişiler alabilirsin.Cbf 150 Ybr 125 üstünü alma derim.
Tekerlekli sandalyede olsan yanında olurmuydu fiyakalı...
benim bahsettiğim x8 de orda bi dükkan sahibinindi heral, parkediyodu hep aynı yere
izmitli polisler feci hakkaten, hsbcnin orda durup para çekicektim, hemen önümdeki araba durucağım yere parketti, polis yandan geldi hemen, yaya yoluna park ettiniz diye, kesti cezayı, yandan yandan dinledim bende ucuz kurtulmuştum
ATAMASI YAPILAN ÖĞRETMEN
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)