Kawasaki Er6-F / Er6-N Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
31 Ağustos 2023, 16:43
iskampavya adlı üyeden alıntı
Bu sabah Oğlum ile birlikte sabah İzmir'e yola çıktık, birkaç saat orada gezdik tozduk, dönüşe kulağını çınlattım biz 500km sürünce yorulduk diyoruz tommygun tek marşta 800, 1000km yol yapıyor nazarlar değmesin dedim kendi kendime.
Ben antrenmanlıyım, siz de vakit bulsanız sürekli uzun yollar yapsanız siz de alışırsınız. Gerçi sürmekten konfor sele bile kütük gibi olmuş, toto ağrıtıyordu. Gittim yeni konfor sele aldım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:42 ----------
tecrube0 adlı üyeden alıntı
45 Plaka ile hiç karşılaşmamış olman mümkün değil
Bu sefer gördüğüm 45 plakalılar gerçekten güzel sürüyorlardı. Utandım onlar hakkında olumsuz yorum yapmaya.
Reklamlar
-
31 Ağustos 2023, 19:27
-
31 Ağustos 2023, 20:35
MrJ adlı üyeden alıntı
Açık konuşmak gerekirse ben, benim motorun vitesinden şikayetçiyim.
Motoru aldığımda vites kolu siyaha boyalıydı, o boyayı söktükten sonra zamanla pas yaptı. Pası temizliyorum ama yeniden oluşuyor. Bir de vites kolunun plastiği hafiften parçalanmış gibiydi ve ayakkabının üstüne zarar veriyordu, gittim cg plastiği taktım, sorunu giderdim.
Çok şükür 114.000 km.de boşu bulamama, vites geçmeme, sahte boş vites vs yaşamıyorum ama bunun da nedeni sanırım yağ değişim periyotlarını atlamayıp motora uygun, iyi bir yağ kullanmam.
-
01 Eylül 2023, 03:06
he konuyu görünce birde youtube'da önüme düştü diye attım kawasakide motor hiç haraket etmiyorsa ilk seferde 1'den yukarı tamda çekilse pedal direk boşa geçiyor. Diğer motorlarda biraz fazla itince 2'ye geçiyor.
bilek nasıl oldu iyileştimi bu arada.
-
01 Eylül 2023, 07:03
MrJ adlı üyeden alıntı
he konuyu görünce birde youtube'da önüme düştü diye attım kawasakide motor hiç haraket etmiyorsa ilk seferde 1'den yukarı tamda çekilse pedal direk boşa geçiyor. Diğer motorlarda biraz fazla itince 2'ye geçiyor.
bilek nasıl oldu iyileştimi bu arada.
Çok şükür toparladım, bileğimde çok çok az bir sıkıntı kaldı, o da bugün yarın geçer diye umuyorum.
-
04 Mart 2024, 20:49
2006 er6n için ters teleskobik maşa hangi modelden çıkma takılabilir
-
04 Mart 2024, 20:58
Sürüş anlamında ters teleskobik maşayla devasa bir fark yaşamayacaksınız, aynı kasaya sahip 2008 modelini kullanıyorum ve it gibi kullanmama rağmen sıkıntı yaşadığımı hatırlamıyorum. Orijinal ön amortisörlerinizin yağını, keçesini değiştirdiğinizde size fayda sağlayacaktır. Amortisörleriniz kazalıysa ve orijinal bulamıyorsanız muadil olarak Mt25 ya da Mt07 ön amortisörlerini kullanabilirsiniz.
Ön amortisörden ziyade önceliğiniz yağ seviyesi kontrolü olursa çok daha iyi olur.
-
04 Mart 2024, 21:06
forumda yol tutuşunu ve fren performansını çok etkilediği yazıyordu fakat yıllardır er6 kullanıcısının yorumunu almak daha iyi geldi teşekkür ederim
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:04 ----------
keçesi 2-3 ay önce değişti fakat 2 hafta önce haftasonu çıkardığımda ufaktan bi yağ sızması vardı bezle temizledim ve daha da akmadı er6n imi ömürlük kullanmak istediğim için güzel parçalar takmak istiyorum
-
04 Mart 2024, 21:20
birhatacet adlı üyeden alıntı
forumda yol tutuşunu ve fren performansını çok etkilediği yazıyordu fakat yıllardır er6 kullanıcısının yorumunu almak daha iyi geldi teşekkür ederim
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:04 ----------
keçesi 2-3 ay önce değişti fakat 2 hafta önce haftasonu çıkardığımda ufaktan bi yağ sızması vardı bezle temizledim ve daha da akmadı er6n imi ömürlük kullanmak istediğim için güzel parçalar takmak istiyorum
Hayırlısı olsun, amortisörde kıl kadar eğrilik, çizik bile olsa ya da sıkıntılı bir tümsekten çok sert geçtiğinizde bile yağ kaçırması olası. Tabi ki karar sizin ama bugün motorunuza ters maşa sıfır sistem uygulamanız en az 30.000 TL. 18 senelik motor için bu yatırımı yapmaya değer mi bu sorunun cevabını siz daha iyi değerlendirirsiniz. Bizim orijinal amortisörlerimiz bakımlı olduğu sürece, iyi de bir lastik kullanıyorsanız emin olun sizi yarı yolda bırakmayacaktır.
-
07 Nisan 2024, 19:37
Bu sabah Amasra'ya gidip dönmek için sabah 5'e alarm kurup kalktım. Havanın yağmurlu olduğunu görünce ettiğim gün yüzü görmemiş küfürlerin haddi hesabı yoktu. Dedim "neyse bunda da bir hayır vardır" kaldım evde ama içim içimi yiyor, 10:30 gibi iyice darlandım ve yağmuru sallamayıp çıktım dışarı. Büyükçekmece'den tam Avcılar Denizköşkler'e gelirken baktım motorda bir gundilik var, sabit gazda itme çekme yapıyor, motor hızlanmıyor ve aşırı derecede ısınıyor, dedim "herhalde ya buji pipoları gevredi ya bujilere su kaçtı birşey oldu" çünkü motor tek silindir gibi çalışmaya başladı ve titreşim inanılmaz arttı. Florya sapağı öncesi Opet'e kendimi zor attım, bir 20 dk mola verdim, sonrasında motoru çalıştırdım ve sorun devam ediyordu, dedim "Bayram öncesi Pazar Pazar motoru elime aldım" Ustamı aradım ne yapabiliriz diye, bana motoru boşa almamı ve imansızca devir yükseltip gaz vermemi söyledi. Bir 5 dk ara ara uyguladım, sonra dönüş için yola koyuldum, sıkıntım geçti, düzeldi ama yarın garanti olsun içim rahat etsin diye yine de ustama gidip pipoları ve bujileri kontrol ettireceğim.
-
07 Nisan 2024, 20:42
tommygun adlı üyeden alıntı
Bu sabah Amasra'ya gidip dönmek için sabah 5'e alarm kurup kalktım. Havanın yağmurlu olduğunu görünce ettiğim gün yüzü görmemiş küfürlerin haddi hesabı yoktu. Dedim "neyse bunda da bir hayır vardır" kaldım evde ama içim içimi yiyor, 10:30 gibi iyice darlandım ve yağmuru sallamayıp çıktım dışarı. Büyükçekmece'den tam Avcılar Denizköşkler'e gelirken baktım motorda bir gundilik var, sabit gazda itme çekme yapıyor, motor hızlanmıyor ve aşırı derecede ısınıyor, dedim "herhalde ya buji pipoları gevredi ya bujilere su kaçtı birşey oldu" çünkü motor tek silindir gibi çalışmaya başladı ve titreşim inanılmaz arttı. Florya sapağı öncesi Opet'e kendimi zor attım, bir 20 dk mola verdim, sonrasında motoru çalıştırdım ve sorun devam ediyordu, dedim "Bayram öncesi Pazar Pazar motoru elime aldım" Ustamı aradım ne yapabiliriz diye, bana motoru boşa almamı ve imansızca devir yükseltip gaz vermemi söyledi. Bir 5 dk ara ara uyguladım, sonra dönüş için yola koyuldum, sıkıntım geçti, düzeldi ama yarın garanti olsun içim rahat etsin diye yine de ustama gidip pipoları ve bujileri kontrol ettireceğim.
Geçmiş olsun, umarım tahmin ettiğin gibi basit bir sorundur.
-
07 Nisan 2024, 20:45
Cyan adlı üyeden alıntı
Geçmiş olsun, umarım tahmin ettiğin gibi basit bir sorundur.
Dönüşte sorun düzeldiği için bence basit gibi ama yine de pipolar ve bujileri yenilesem çok sağlıklı olacak.
-
29 Nisan 2024, 14:57
hocam kawasaki er6f alacağım da.exper için istanbul içi anadolu yakası usta önerisi alabilir miyim?(avrupa yakası da olur)
Liberté, Egalité, Fraternité
-
29 Nisan 2024, 15:53
byns adlı üyeden alıntı
hocam kawasaki er6f alacağım da.exper için istanbul içi anadolu yakası usta önerisi alabilir miyim?(avrupa yakası da olur)
Şimdiden hayırlı olsun. Youtube'da bolca videoları olan bir arkadaş var, Analiz moto eksper diye, bu arkadaşın videoları bana güven verdi. Yeri Ümraniye'de https://g.co/kgs/wjJdZt7
Benim kendi ustama da gidebilirsin, yıllardır sök tak iyice hakim Er6F'e. Daha önce de ekspertiz için şehir dışından gelen bir arkadaşı yönlendirmiştim, o da memnun kaldı. Merdivenköy'de Medical Park Hastanesi arkasında Yakup Motor, ustamın adı Yakup Çiçek, buraya gidersen de selamımı söyle https://g.co/kgs/9YrFxe3
-
04 Eylül 2024, 22:11
18 Temmuz'da motorumla Aydın'da yolda kalmamdan dolayı 1,5 aydır neredeyse motorsuzdum. Yaz sezonunu 1,5 ay motor sürmeyerek geçirdim. Motorumun sıkıntısı normal marş alması ama debriyajı çektiğimde devir düşüp stop etmesi, bir şekil motoru yürütsem bile 50 metre sonra yeniden stop etmeseydi. Aydın'da motoru emanet ettiğim usta 2 haftanın sonunda buji, buji piposu ve yakıt pompa motorunun değişmesi gerektiğini söyledi. Ben de 2 hafta sonunda Aydın'da motoru teslim alıp İzmir'e getirdim. Buji ve pompa motorunu ülke içinden bulup sipariş ettim, buji piposu Türkiye'de yoktu ve Amazon üzerinden yurtdışından getirttim (yan sanayi) , sonrasında hazır el değmişken hava filtresi ve soğutma sıvısını da yenileyeyim dedim ve tüm malzemelerle birlikte İzmir'de tecrübe ve işçiliğine güvendiğim ama çok yoğun olan bir ustaya teslim ettim. O da anca 2 haftada bu değişimleri yapabildi ve bugün motorumu teslim aldım. Velhasıl Buji pipoları (990 TL) , Bujiler (1146,88 TL) , Hava filtresi (494,40 TL) , benzin pompası motoru (1156,09 TL) , Soğutma sıvısı (405 TL) değişti. ustaya 2500 TL işçilik ödeyerek 9.192 TL'ye şimdilik sorunumu çözdüm. Yarın İzmir'den İstanbul'a motorla gidiyorum, uzun yolda anlayacağım düzelmiş mi yoksa sıkıntı başka yerde mi diye.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:42 ----------
18 Temmuz'da motorumla Aydın'da yolda kalmamdan dolayı 1,5 aydır neredeyse motorsuzdum. Yaz sezonunu 1,5 ay motor sürmeyerek geçirdim. Motorumun sıkıntısı normal marş alması ama debriyajı çektiğimde devir düşüp stop etmesi, bir şekil motoru yürütsem bile 50 metre sonra yeniden stop etmeseydi. Aydın'da motoru emanet ettiğim usta 2 haftanın sonunda buji, buji piposu ve yakıt pompa motorunun değişmesi gerektiğini söyledi. Ben de 2 hafta sonunda Aydın'da motoru teslim alıp İzmir'e getirdim. Buji ve pompa motorunu ülke içinden bulup sipariş ettim, buji piposu Türkiye'de yoktu ve Amazon üzerinden yurtdışından getirttim (yan sanayi) , sonrasında hazır el değmişken hava filtresi ve soğutma sıvısını da yenileyeyim dedim ve tüm malzemelerle birlikte İzmir'de tecrübe ve işçiliğine güvendiğim ama çok yoğun olan bir ustaya teslim ettim. O da anca 2 haftada bu değişimleri yapabildi ve bugün motorumu teslim aldım. Velhasıl Buji pipoları (990 TL) , Bujiler (1146,88 TL) , Hava filtresi (494,40 TL) , benzin pompası motoru (1156,09 TL) , Soğutma sıvısı (405 TL) değişti. ustaya 2500 TL işçilik ödeyerek 9.192 TL'ye şimdilik sorunumu çözdüm. Yarın İzmir'den İstanbul'a motorla gidiyorum, uzun yolda anlayacağım düzelmiş mi yoksa sıkıntı başka yerde mi diye.
Yanlış hesaplamışım, işçilik dahil 6.692 TL harcamışım
-
04 Eylül 2024, 22:13
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:42 ----------
Yanlış hesaplamışım, işçilik dahil 6.692 TL harcamışım
Hadi gözün aydın abi, Rabbim daha can sıkıcı şeyler vermesin.
-
04 Eylül 2024, 22:15
Motoseverrr adlı üyeden alıntı
Hadi gözün aydın abi, Rabbim daha can sıkıcı şeyler vermesin.
Deplasmandayım, şu başıma gelen İstanbul'da başıma gelse yurt dışı siparişiyle beraber 1 hafta 10 günlük işti ama Ege'yi tanımaya çalışıyorum, buralar benim oralardan farklı.
-
04 Eylül 2024, 22:55
Geçmiş olsun @tommygun. Sorunsuz varırsın İstanbul'a inşallah.
-
04 Eylül 2024, 22:55
Deplasmandayım, şu başıma gelen İstanbul'da başıma gelse yurt dışı siparişiyle beraber 1 hafta 10 günlük işti ama Ege'yi tanımaya çalışıyorum, buralar benim oralardan farklı.
Gayet normal abi ya, insanın alışık olmadığı yerler olunca yapamıyor kimi şeyleri. Oradaki ustalardan memnun kalabildin mi abi?
-
04 Eylül 2024, 22:57
Cyan adlı üyeden alıntı
Geçmiş olsun @tommygun. Sorunsuz varırsın İstanbul'a inşallah.
Varamazsam da motorun ırzına geçeceğim, doggy style yapacağım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:56 ----------
Motoseverrr adlı üyeden alıntı
Gayet normal abi ya, insanın alışık olmadığı yerler olunca yapamıyor kimi şeyleri. Oradaki ustalardan memnun kalabildin mi abi?
Ustaların esnaflığı ve kabiliyeti iyi ama çok yoğunlar. Malzemeler zaten benden, bu işlem en fazla 1-2 gün sürmeliydi.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)
Bu Konudaki Etiketler