Arkadaşlar aşırı devirli kullanımda yağ yakma oluyormu sizde?
Arkadaşlar aşırı devirli kullanımda yağ yakma oluyormu sizde?
Motorun hayırlısı olsun @cakalaz . Güle güle kullan.
Cygnus Rs | CBF150 | RRaptor | CBF150 | GT250 |...
Sağol kardeşim; hepimize kazasız belasız sorunsuz günler dilerim
Bu arada arkadaslar bunun koltukaltı bagajı yokmu Bulamadım da
Ya KASK TaK ; Ya ÖL
Ben de ilk gün bulamamıiştım. Motorun yanına git. Sol yanına geç arka tekerlek hizasında dur. Dizlerinin üzerine çök, yeni albüm çıkarmış türkücü modunda. Bak orda ufak bir delik var içinde de anahtar yuvası.
Güle güle kullan.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:33 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:31 ----------
Benim motorda ve çiftimin motorunda oluyor. İkimizinki de ER6. Ben 1500 km de yarım litre yağ eksilttiğini biliyorum. Yakmıyor ama sanırım basınçtan dolayı buharlaşıyor.
Zaten en fazla 2000 de bir yağ ve filtreyi değiştirdiğim için bana dert olmuyor. Bence siz de sık aralıklarla değiştirin.
Motosiklet bir ULAŞIM aracı değil bir İSYAN aracıdır!
Her şeyin Aslı Güzeldir!
Ömürüm boyunca hatırlanacaksın aYe...
ben de 2000 km de bir değiştirmeyi düşünüyorum
Castrol 10-40 Kullanıyoruz değil mi
Ya KASK TaK ; Ya ÖL
Castrol 10-40 power1 kullanıyorum-uz.
Bende 2000kmde bir yağını değiştiriyorum 5000de filtresini değiştiriyorum.
Eksildikçe zaten ilave ediyorum.
er6 lar fazlamı yağ yakıyor nedir ?
Birde ben fazla devirli kullanıyorum çünkü 6000 devirden sonra sesi çok tatlılaşıyor Bu nedenle biraz fazla yağ yakıyor...
Aşırı hızlanmalarda yağ ışığı yanıp sönüyor.
ilk başlarda bu beni korkutmuştu ama sonradan olağan birşey olduğunu anlayınca alıştım artık
benim yağ ısığım hiç yanıp sönmedi
ama hemen fan acıyor şehir içerisine girdiğimde. Normal mi bu ?
Ya KASK TaK ; Ya ÖL
tüm büyük motorlarda böyledir şehir içine girerseniz fan açar bir iki kere dur kalk yap fan açar..ben şehir içine hiç girmedim keyfe keder sadece uzun yol yapıyorum fazlada binemiyorum işim gereği..yağ eksilttiğinide sizlerden duydum hondamı bu arkadaşlar yağ eksiltsin..yoksa 2 zamanlımı bu makinalar..
er6 demek hayat demek!..
Ya KASK TaK ; Ya ÖL
42-36 biraz fazla değil mi
Ya KASK TaK ; Ya ÖL
Cakalaz abi hayırlı olsun motorun Skyjet f5, cbr 125, hyo 250 gtr er6f Maşallah Allah kaza bela vermesin..Sırada Hayabusa mı var
ehliyet kursundan sonra er6f almayı düşünüyorum kötü bi tercih olmaz heralde ?
Her şeyin Aslı Güzeldir!
Er6 ve Er6f lastik ölçüleri ön 32- arka36 , moturun üzerinde de aynı bilgileri görebilirsiniz arka sol çatal üzerindeki metal yazılı yerde , yukarıdaki yağ daha çok enduro motorlar için geçerli , bizimkisi castrolun yeni çıkan 10-50 racing olanı , tecrübe ile denenmiş ve memnun kalınmıştır.
Aslında bahsedilen durum yağ yakma değil. Aşırı yüklemelerde şanzımanlar sıçratmalı yağlama olduğu için yağın cüzi bir miktarı buharlaşır. Bütün olay bundan ibaret aslında. Mesela BMW lerde bu durum daha da fazladır ( GS 1150-1200). Ne de olsa boyum kadar makina var üzerinde.
Service manualde bundan da bahsediliyor. Belirli bir miktar olması normal. ( Yanlış hatırlamıyorsam 1000 km de 100-110 ml gibi bir şeydi.
Her şeyin Aslı Güzeldir!
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)