merhaba henüz yeni er-6 ya alışıyorum motor çalışırken dikkatimi birşey çekti motosikletin ön tarafından beyaz bir duman ve ardından birşeyler yanmış gibi bir koku geliyor bu normal midir ? normal değilse ne olabilir ?
merhaba henüz yeni er-6 ya alışıyorum motor çalışırken dikkatimi birşey çekti motosikletin ön tarafından beyaz bir duman ve ardından birşeyler yanmış gibi bir koku geliyor bu normal midir ? normal değilse ne olabilir ?
İki kişinin bindiği motor değildir.
Er 6'nın İstanbul'da fazla parça sorunu oluyor mu acaba?Mesela bakımlarda değişecek parçaları hemen bulabiliyor muyuz ve de parça fiyatları ne durumda? Şimdiye kadar İstanbul'da bakım yaptıran arkadaşlardan yaptırdıkları bakım km'sini ve verdikleri ücreti öğrenebilir miyim?
Honda Ses Dylan 150 >> Hyosung GT250R >> Gilera Runner VXR 200 >> Honda CBR 250R
samet öncelikle motorun hayırlı olsun. Başka bi başlıkta görmüştüm aldığını. Sarı renk sahiden çok yakışıyo 'n' e.
duman ön tarafından mı geliyo? son zamanlarda egzoz borularına parlatıcı vs gibi temizleyici maddeler sürdün mü?. Bu bana olmuştu.iki gün boyunca egzoz ısınınca, üstündeki maddeleri yaktı. Hem koku hem duman yapıyor bu durum
artı bide kışın radyatörün üstündeki sular da buharlaşıyor, onlarda yanık gibi kokuyor, hiç endişelenme normaldir, bende ilk aldığımda noluyo la yaktık mı motoru diyodum
o çantalarla hiç bi sorun yaşamıyor artçı merak etmeyin,
Demirgursel ilgilenirsen http://www.sahibinden.com/2006_model...XQQdisplayitem
habe habe
Bakımlarla ilgili sorduğum soruya cevap verebilecek kimse yok mu
Hayırlı olsun Erginbay.Senin ilana da baktım.Ben de şöyle şubat-mart gibi İstanbul içi uygun bir N-F düşünüyorum bakalım
Honda Ses Dylan 150 >> Hyosung GT250R >> Gilera Runner VXR 200 >> Honda CBR 250R
selam
uzun yol göz önüne alındığında er-6 f ile n arasında kayda değer bir fark oluyor mu grenajlardan dolayı?
teşekkürler.
bu arada yukarda fotosu bulunan gri er-6f yan çantaları ile oldukça şık duruyor..sürekli bakıp duruyorum birkaç gündür..hatta ktoprağa gidip z motoda yakından da baktım bugün kawa lara gerçekten güzel aletler.
teşekkürler hiç bişey sürmedim radyatörün altından geliyo büyük ihtimalle
duman çok yoğun ve kokulu olunca endişlendim biraz motoruda tanımıyorum pek ama şu an geçti bida olur mu bilmem bu arada daha önce bahsetmişsiniz ama isim vermemişsiniz motorun bakımlarını istanbulda hangi ustaya yaptırmalıyım bu konuda öneriniz var mı ?
İki kişinin bindiği motor değildir.
yüksek bi miktar diilmi ya 180 ytl?
gerçi kaç litre yag alıyo onu bilmiyorum ama..
bakım aralıgı nası?
10000 de 1 se iyi
ve kabul edilebilir miktar
asya as 125t, honda cbr125, honda nx4 falcon, suzuki gsr 600, sırada?
yok praetorian
maalesef 5 binde bir yapılıyo bakım. Bundan sonra servis falan yok benim motora. sadece yağını değiştircem artık
2 buji değişiyo,yağdı filtresiydi derken hop 180 ytl..
gerçi diğerlerini bilemiyorum o da var en nihayetinde..garanti muhabbeti bozulmasın diye insan 2 yıl servise gidiyor mecburen..
asya as 125t, honda cbr125, honda nx4 falcon, suzuki gsr 600, sırada?
ya aslında benimkinde garantide yoktu ama servise gittim. Bundan sonra bi daha anca sübap avans vs ayarlarının yapılacağı 20 bin bakımına giderim servise 15 binde bi usta bulucam oraya gidicem. Nihayetinde bi yağ bi buji değişecek..
Ben cidden bu motordan düşünüyorum.N-F farketmiyor hangisi olursa iyi olur ama gönlüm N'nin olmasından yana.Abs'li modellerdeki fark sadece ön çamurluk üzerinde abs yazısı var o mudur?Göstergelerde veya motorun herhangi bir yerinde abs ile ilgili başka bir düğme, gösterge var mı?
Ayrıca 1saat içinde şu ilandaki motora bakmaya gideceğim.Genel olarak bakmamı tavsiye ettiğiniz yerler var mıdır?
http://www.sahibinden.com/_sok_kawas...XQQdisplayitem
Yukarıdaki linkini verdiğim motora gidip baktım.Beğendiğimi söyleyebilirim.
Kazası, belası yok gibi gözüküyor.Tek kafama takılan noktası bu motorda lastikler ne kadar gidiyor ve de zincir kaç binde değişim ister?
Ayrıca debriyaj-fren balatalarının değişimi gibi bakımlar kaç bin km'de yapılıyor?
Son olaraktan da çok atak bir motor olduğunu söyleyebilirim.Ben hyosung'tan bir nebze fazladır diye düşünüyordum ama ufacık bir gaz açtığımda bile beni aldı götürdü.Fiyatı biraz çok gibi ama bakalım ne oluyor
o baktığın motora o kadar aksesuara ve abs ye o fiyat hiç de fazla değil bence, hatta az bile, bence kazası falan yoksa çok güzel bir fiyat, tek yapacağın işlem lastiklerini değiştirmek olacaktır, üzerindeki orjinal dunloplar her viteste patinaja kalıyo nerdeyse ...
enginer6 : bakımları kendi kitapçığında 6000km de bir, normal de orjinal bujileri ngk iridium buji hava filtresi de temizlenebilir cinsten, yani her bakımda bunlar değişmiyor diye biliyorum...benim mesela 15 bin bakımında bujiler değişmedi hava filtresi temizlendi o kadar, bujiler tertemizdi bide normal yağ yağ filtresi değişimi yapıldı
habe habe
Motoru cidden beğendim ve fiyatına göre iyi de işte maddiyat yok o kadar...
Hem nedense bana biraz sert geldi.Şimdiye kadar en yüksek 29 beygirli hyo kullanmıştım.Bu bambaşka
Aynen öyle abi.Benim bünyeye biraz fazla gibi de geldi
İlk bakışta hırçın gözüküyo ama hemen alışıyosun, bende 27hp den gecmiştim ilk günler dikkat edilmesi gereken en önemli sey dönüşlerde gazı seviyeli açmak yoksa bi bakiyosun arka teker yanına kdr gelmiş =) =)
Bu arada ilandaki gri motor cidden uygunmuş... temizde gözüküyo ama kazası belası varmı bakmak lazim...
HONDA 600f -2008- >> Kawasaki Er6 N -2007->> Derbi 125 Nude -2006-
Artik No Kawasaki Yes Honda =)
Şu an bu konu içerisinde 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 misafir)