Kawasaki Er6-F / Er6-N Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
arkadaşlar,
konuyla ilgili başlık da açmıştım ama hiç er6 sahibi cevap yazmadı. sorum şu:
er6f motorumun 10 bin bakımını yaptırıcam. yetkili servis yerine özel bir servise götürsem nasıl olur?
özel servise götürdüğümde gerekli bütün parçaları ben alacağım (orjinal olacak tabii ki) 10 bin bakımında ihtiyacaım olacak parçalar nelerdir, (buji, hava filtresi vs.)
tüm malzemelerin en kalitelisini kullanmak istiyorum. bujide ne marka model önerirsiniz. yağ konusunu biraz araştırdım motul ve motorex öne çıkıyor. bunlar veya başka marka, model hangi yağı önerirsiniz?
motorumla ilgili iki problemden biri yakıt sarfiyatının benzerlerine göre fazla olması, bunun için ne gibi kontrol ve ayarlar yaptırmam gerekiyor. diğer problem de grenaj zırıltısı, bunu nasıl çözebilirim
yardımcı olursanız çok sevinirim... saygılar
Reklamlar
-
enginer6 adlı üyeden alıntı
arkadaşlar,
konuyla ilgili başlık da açmıştım ama hiç er6 sahibi cevap yazmadı. sorum şu:
er6f motorumun 10 bin bakımını yaptırıcam. yetkili servis yerine özel bir servise götürsem nasıl olur?
özel servise götürdüğümde gerekli bütün parçaları ben alacağım (orjinal olacak tabii ki) 10 bin bakımında ihtiyacaım olacak parçalar nelerdir, (buji, hava filtresi vs.)
tüm malzemelerin en kalitelisini kullanmak istiyorum. bujide ne marka model önerirsiniz. yağ konusunu biraz araştırdım motul ve motorex öne çıkıyor. bunlar veya başka marka, model hangi yağı önerirsiniz?
motorumla ilgili iki problemden biri yakıt sarfiyatının benzerlerine göre fazla olması, bunun için ne gibi kontrol ve ayarlar yaptırmam gerekiyor. diğer problem de grenaj zırıltısı, bunu nasıl çözebilirim
yardımcı olursanız çok sevinirim... saygılar
şimdi normalde bakımlar 6 bin 12 bin gibi 6 lı gidiyo ama 10 binde yaptırman daha ii tabii , bakımda değişecek parça sadece yağ filtresi , onun dışında hava filtresi temizlenebiliyo , yeni yağ koyulacak , gerekli bakımlar yapılacak o kadar hiç bi şey almana gerek yok , istediğin ustada yaptırabilirsin , er6turkiye.org da daha fazla bilgide bulabilirsin
-
enginer6 adlı üyeden alıntı
distortedman,
valla en fazla gittiğim yol 180 km idi. onda da 100 km gidip mola vermiştim. dediğin düzeyde bir rahatsızlığım olmadı sele ile ilgili. Ama tahminim V storm selesi nedeniyle değil de, oturuş pozisyonu gereği biraz daha rahattır.
Bu arada bana öyle geliyor ki V Stor senin içine pek sinmiyor gibi
er 6'da aklın kalacak gibi haklı olarak
sana bir de motorla ilgili tek şikayetimi söyleyim. 5 bin devir civarında başlayan grenaj zırıltısı... ciddi ciddi sinirimi bozuyo... ama dediğim gibi tek sıkıntım o
Anlıyorum enginer6 paylaşım için teşekkürler. Aklım kalmaması için bol bol düşünecek zamanım var aslında. Vakit gelince her ikisinide test etmeden karar vermeyi düşünmüyorum. Kısmet birazda... ER6 daha ucuz tabi, daha pahalı olsa fazla düşünmezdim.
Hayallere ulaşmanın yolu, rüyalardan uyanmaktır.
-
Hocam inşallah bende almayı düşünüyorum daha başka ne gibi tavsiyelerde bulunabilirsiniz teşekkürler
Bir damla özür nice yangınları söndürür.Gurur yapmayın yoksa o yangın tüm sevdiklerinizide götürür.
-
ER6-F de görünüşü, teknik verileri vs. dışında en çok hoşuma giden şeyde depo yanındaki grenajların dizlerimi bir parça gizlemesi idi. Tamamını kapatmıyor ama hiç olmamasından iyidir. Tabi bunu kullananlara sormak gerek ama sanırım spoiler etkisi yaparak dizlere gelen rüzgarı biraz engelleyebilir. ER6-F sahibi arkadaşlar ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Hayallere ulaşmanın yolu, rüyalardan uyanmaktır.
-
arkadaşlar istanbulda yağ filitresi nerde bulabilirim?
-
arkadaşlar akümün değişmesi gerekiyor er6n in aküsü kaç amper acaba akünün üstnde yazanlardan bişi anlamadım
-
er6n ve er6f'in ikisine de binen arkadaşlara sorum olacak.Oturuş pozisyonu olarak ikisi de aynı mı?ayrıca motorları vs herşeyi aynı mı bu motorların?
Honda Ses Dylan 150 >> Hyosung GT250R >> Gilera Runner VXR 200 >> Honda CBR 250R
-
mhyen adlı üyeden alıntı
er6n ve er6f'in ikisine de binen arkadaşlara sorum olacak.Oturuş pozisyonu olarak ikisi de aynı mı?ayrıca motorları vs herşeyi aynı mı bu motorların?
' f ' in grenajlı olması dışında herşeyleri aynı. Bi bildiğim, fabrika çıkışında n' de dunlop kullanılırken, f ' te bridgestone kullanılıyo. ben bilmioyrum ama varıdr bi bildikleri heralde
-
Evet arkadaşlar.Farkları bilenler bir zahmet anlatıversin
Honda Ses Dylan 150 >> Hyosung GT250R >> Gilera Runner VXR 200 >> Honda CBR 250R
-
kadranlari farkli
grenajlar haricinde baska fark yok bildigim..
motor yuzde 100 ayni..
er6 mi alcan mehmet
asya as 125t, honda cbr125, honda nx4 falcon, suzuki gsr 600, sırada?
-
mhyen adlı üyeden alıntı
Evet arkadaşlar.Farkları bilenler bir zahmet anlatıversin
şimdi ikisinin üzerindede aynı motor var , şasi ve süspansiyonlar aynı bi fark yok. er6f amerikada ki adıyla ninja650r er6n den ayıran özellikler : grenajlı oluşu , göstergelerin analog oluşur , farlar ve kafa grenajından ibarettir. tabii bunlar eski er6 lar için öyleydi , yeni modeller gelince daha ayrıntılı inceleyebileceğiz. otoruş pozisyonu olarak aynı. er6f cam ve grenaj koruması olduğu için rüzgara karşı aerodinamik açıdan daha avantajlı ama plastik kalitesi zayıftır...
-
praetorian adlı üyeden alıntı
kadranlari farkli
grenajlar haricinde baska fark yok bildigim..
motor yuzde 100 ayni..
er6 mi alcan mehmet
Şimdi de kafayı ona taktım.Bir tane er6 alıcam
Yok abi nerede bende o para da bayılıyorum bu motorlara.Runnerdan sonra ya bu olur inş ya da hiç
SilentScream adlı üyeden alıntı
şimdi ikisinin üzerindede aynı motor var , şasi ve süspansiyonlar aynı bi fark yok. er6f amerikada ki adıyla ninja650r er6n den ayıran özellikler : grenajlı oluşu , göstergelerin analog oluşur , farlar ve kafa grenajından ibarettir. tabii bunlar eski er6 lar için öyleydi , yeni modeller gelince daha ayrıntılı inceleyebileceğiz. otoruş pozisyonu olarak aynı. er6f cam ve grenaj koruması olduğu için rüzgara karşı aerodinamik açıdan daha avantajlı ama plastik kalitesi zayıftır...
Çok teşekkür ederim abi
-
ozellikle yeni kasanin f olani veya eski kasa n in turuncu olani benim hedeflerim arasinda..
seneye insallah
asya as 125t, honda cbr125, honda nx4 falcon, suzuki gsr 600, sırada?
-
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
L.SAHİN adlı üyeden alıntı
arkadaşlar akümün değişmesi gerekiyor er6n in aküsü kaç amper acaba akünün üstnde yazanlardan bişi anlamadım
Levent akülerimiz 10 amper, kitapçıkta verdiği model ismi de yuasa ytx 12 bs
Ben nette aradım da 2 farklı fiyat var neden bu fark ona bakmak lazım tabii.
bu ucuz olan
-
[COLOR="Red"][B]Şeytan[/B][/COLOR]cım, [B]Motosiklet[/B]'i icat ettiğin için sana minnettarım... :P
-
er6f güzel bir makina bence, n acayip bir dizayn
-
-
demirgursel adlı üyeden alıntı
er6f güzel bir makina bence, n acayip bir dizayn
Arkadaşlar bu tarz meselesidir. Ben naked severim başkası SS v.s..
[COLOR="Red"][B]Şeytan[/B][/COLOR]cım, [B]Motosiklet[/B]'i icat ettiğin için sana minnettarım... :P
-
er 6n i bornovada bi büfenin önünde gördüm görmez olaydım yaradan neler yaratmış diye düşündüm çok farklı bir havası var sahibi biraz tatsız bi arkadaştı konuşmadım yalnız ikinci elde baya bir değer kaybediyor bunun sebebi nedir
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)
Bu Konudaki Etiketler