27bin km zincir icin cok fazla. Zincirinizde sertlesme olusmustur. Parmak ile yukari aşağı oynatin bakin bakalim oringler oynuyirmu yoksa hepsi kalip gibimi oynuyor. Sopa gibi duIse degistirin hemen...
27bin km zincir icin cok fazla. Zincirinizde sertlesme olusmustur. Parmak ile yukari aşağı oynatin bakin bakalim oringler oynuyirmu yoksa hepsi kalip gibimi oynuyor. Sopa gibi duIse degistirin hemen...
arkadaşlar bişey sormak istiyorum. belki yazıyordur ama aramayı kullanarak bulamadım.
2006 modelde aynı renk (sarı) 2 motorda motor bloğu birinde gri birinde siyah. olabilecek bişeymi? bilgisi olan varsa lütfen paylaşsın.
Ben geziyorum canlar sizde tık yok herhalde Allah olmayanlara nasip etsin maşallah ı eksik etmeyelim
27000 çok olabilir ama daha önce değişip değişmediğini bilmiyorum.o ring lerin durumu gayet normal Zincir olayı yılan hikayesine döndü iyice ilk gösterdiğim usta kesinlikle değişmesi gerektiğini söylemişti farklı ustalara gösterince zincir durumunun kötü olmadığı yorumu geldi her hafta 300 km yol yapıyorum hergüne kontrol ediyorum zincirin gerginliği kondisyonu iyi görünüyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:49 ----------
2move hocam 2006 kasa er6n dilinden anlayan bir usta önerirmisin genel bi check up için
Arkadaşlar 2006-2008 model bir ER6N ya da F alacağım. Bunların arasında bir grenaj farkından başka fark yok diye biliyorum. Bir fark varsa bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim. Sizlerden ricam bu motorun kronik bir hastalığı var mıdır? Tanıdığım bir kaç kişi bana motorun yak "eksilttiğini" ama yağ yakmadığını söyledi. Bunu söyleyenler kullanıcısı olan 3 kişi. 2 sinde N versyonu, diğerinde F versyonu var.
100 km'de yakıt tüketiminiz nedir?
Özellikle motora bakmaya gidersem, şuna kesinlikle dikkat et diyebileceğiniz bir şey var mıdır?
Yağ eksiltmekle yakmak arasında çok fark olmasagerek. Neticeten yağın bir kısmı yakıtın yandığı kısma kaçıyor olmalı ki, yağ eksilsin.
2015 model ER-6F Ankara-Eskişehir arası, efendi bir sürüşle 45 TL yaktı. 200 km'nin biraz üzerinde bir yoldan bahsediyoruz (4.5 TL'dan hesaplasak 5 lt/100km eder). Yüksek devirli kullanımlarda yakıt tüketimi de artacaktır.
Bu hafta sonu artçımla beraber yaptığım 207 km lik gezide 11 litre yaktım % 50 agresif kullanım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:17 ----------
Geçtiğimiz pazar yaptığımız uzungöl gezisi Trabzon motosiklet sürücüleri derneği üyeleri.
Selamlar, yarin ikinci el bir er6-f bakmaya gideceğim. 2006 model. Siz kullananlar acaba şurasina kesin dikkat et ya da şöyle bir şey gorursen sessizce uzaklas diyebileceğiniz ya da onerileriniz var mi
Başka markalarin bir çok modeline bindim vaktim,edindim ama Er-6 Kawa ilk olacak yardimci olursanız sevinirim.
Kazasiz ,belasiz ve de masrafsiz surusler
Kardeşim üç yıl kadar sorunsuz 2006 modelini kullandım. Sadece bir kez yağ eksiltti bende.
2006 larda evet zırıltı var. Kafanın iki yanında daha çok soldaydı benimki. Silikonlu yapıştırıcı tıkadım araya
hem gözükmedi hemde sesi kesti. Fakat 2006 dan sonra bu zırıltıyı hallettiler sanıyorum.
Bence alırken özel bir durumuna bakmana gerek yok. Madem tecrübelisin tüm yüksek cc motorların neyine bakıyorsan
er6 nin da ona bak. Sahibine bak (Motoru nasıl kullandığını anlarsın)bence peglere ön çatala gidona bakabilirsin.
Motorun altını elle ıslaklık sızma vb. şeyler olmasın. yağı ne kadar eksilttiğini sorabilirsin.
Güle güle kullan iyi tercih.
Cevaplar için teşekkürler kazasiz boyasiz motorun hasar kaydi ciktigi için Vazgeçtim
Kazasiz ,belasiz ve de masrasiz surusler
O bahsi geçen zırıltı bende de mevcuttu ustama bıraktım grenajları söküp birbirine temas eden yerlere çift taraflı bant yapıştırdı görünmeyecek şekilde ve ses kesildi. Ses de 4 ile 5 bin devir aralığında geliyordu diğer devirlerde herhangibir ses yok ama çok kullandığım bi devir aralığıyda gayet ucuza hallettim. Başlıca bakman gereken zaten kazasının olup olmadığı. Yağ yakma davası her büyük cc de olduğu gibi bunlarda da var. Yüksek devir çevirttirirsen motora haliyle biraz yakar.
Beyler yakin arladasima 2012 ve uzeri er6f bakıyoruz. Kronik sorun varmi veya tavsiyeniz? not: 4 sene er6n kullandim, iyi yönlerini saymakla bitmez..
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)