Hornet konusunda neye karar verdin hocam ? Ne zaman aliyosun insllh
Su hornetin resimlerini gorelim artik
Cevaplarınız için teşekkürler. ER-6 alırsam ABS`li alacağım. Bu arada benim gönlüm de MT-9`a kaymıyor değil. Siz Horneti nasıl buldunuz? Sürüş karakterleri farklıdır sanırım.
Yol biraz soğuk olduğundan pek resim çekesim olmadı
Kesinlikle farklı, bir kere ER6 da 2bin devirin üzerinde motor her türlü çekiyor, bunun sebebi torkun daha düşük devirlerde ortaya çıkması ki bu zaten iki silindir klasiği. Örneğin 2. viteste 2500 devirde ER6 nın verdiği çekiş gücünü Hornet aynı vites ve devirde veremiyor tabii, ER6 11bin devirde redline a girerken Hornet 13bin devirde giriyor. Ancak Hornet 4-5bin devir civarlarında çekmeye başlıyor ki o çekişi de devir arttıkça ciddi anlamda hissettiriyor, 4 silindir olmasının avantajıyla çok çabuk devirleniyor, tabii doğru vitesteyseniz. Yani hızlanma anlamında aralarında ciddi anlamda hissedilir bir fark var. Ayrıca bana Hornet daha dengeli geldi, bilmiyorum belki arka lastiğin 180 olmasının da etkisi olabilir tabii ama motor gidonu bıraksanız da hiç titremeden, yolundan sapmadan dümdüz gidiyor, ER6 da ki titreşimden eser yok. Manevrası da çok iyi, gayet kıvrak, ER6 dan biraz daha iri duruyor büyük deposu sayesinde ama aynı oranda kıvrak. Frenler ayrı bir dünya, ER6 nın frenleri de kötü değildir bence ama Hornet rahatlıkla bir gömlek daha üstün. Dozajlaması da ABS nin kombine olması da, frenleme de çizgisini kaybetmemesi de çok iyi. Bana göre ER6 ya göre tek dezavantajı yakıt tüketimi. Onun dışında bence daha iyi bir naked, bunu derken ER6 yı kötülemek anlamında değil tabii ki, biri 2 silindir biri 4 silindir illaki farklı olacak ama ER6 yı çok seven bir adam olarak Hornet yakıt tüketimi hariç bence her konuda ER6 dan daha iyi diyebilirim.
İkinci el uygun fiyata ER6 bulmadığınız sürece, ben sizin yerinizde olsam MT09 alırdım. Motor olarak, hiç görmemiş ve kullanmamış olmama rağmen, ER6 dan da Hornetten de daha üstün bir makina (okuduğum ve izlediğim bir sürü test sonucundaki fikrim). O güçte bir makina için de gayet mantıklı bir fiyatı var. Tabii bu 24 liralık fiyat euro artışından önceydi. Bugün almaya kalksanız kaç lira derler bilmiyorum. Gerçi aralarındaki fiyat farkının değişeceğini sanmam, ER6 da euro üzerinden satılıyor sonuçta. Abs li ER6 ile ya aynı fiyat ya da 300-500 lira daha fazla olması lazım.
Güle güle kullan temiz makine bulmuşsun keyifle sür ;)
slm arkadaslar er6f icin eksoz ariyoruz two brothers ilk tercihimiz sifir yada ikinci el ilginize tessekurler iyi forumar
Güle güle kullan bülent abi bende er 6 mi sattm hornete bakdimda dedigin gbi ck bnzin yiyo denge ses tabiyki super bi naketda hem duzgunu yk piyasda hemde olsada pahalli gercektrn deyerinin uzerini istiyolar gsr bakiyorum bende bulursam bnde hornet istiyorum bi bildigin wardir senin
Arkadaşlar cbf 150 kullanıyorum.ER6 geçiş motoru olarak nasıldır.
Harbici külüstür. Corul corul bağırıyo
"CaRPe DieM"
Yalannnn. Stock egzoz var bakk :D
Kırmız Er6f de çok güzel sarı hornet de harikaymış güle güle kullanın arkadaşlar. Bakalım ben bu fuarda ne alacağım. Istediklerim cbr650f veya xj6 diversion f veya er6 f
Şu an bu konu içerisinde 9 kullanıcı var. (0 üye ve 9 misafir)