er6nın vitesleri çok mu kemikli? benim ybr'nin 3. vitesi taak diye geçiyor uyuz oluyorum sırf onun için er6 istiyordum ama galiba çareyi yanlış kapıda arıyorum
er6nın vitesleri çok mu kemikli? benim ybr'nin 3. vitesi taak diye geçiyor uyuz oluyorum sırf onun için er6 istiyordum ama galiba çareyi yanlış kapıda arıyorum
"DoksanSekiz Beygir." Herkes hakettiği gibi yaşar.
Vites aralarındaki sertlikler özellikle Yağ dan kaynaklanıyor.
Ben MotuL 15-50 kULLandığım şu an ki motorumda; Mobil 15-50 kullandım bu yağ değişimimde. vites geçişleri dahil motorun gidişi bile etkilendi.
3ooo KM de bir yağ ile filtremi beraber değişirm
Ya KASK TaK ; Ya ÖL
arkadaşlar bisey sorcam, motoruna cabon clean yaptiran varmi acaba,
motor yan ayakta iken, arka sehpayı bobinlere sabitlemeye çalışırken motor sola doğru yatık olduğu için sağ taraf oturmuyordu. Sağ elimle sehpayı tutarken sol elimlede motoru biraz dik konuma getirmeye çalıştım ama motoru yan yatırmaktan çekindiğim için çok fazla şansımı denemedim. Sehpaya alırken ipucu vermişsiniz peki sehpadan indirirken dikkat etmem geren bir şey varmı? (Yan ayaklık mutlaka açık olacak tabiki)
kaldırırken tedirginsen sağ tarafını bir duvara ( elciklerin) yakın olarak deneyebilirsin. direksiyon düz olacak şekilde. indirmesi ise kaldırmasından daha kolay . motorun sol arkasına geç, yani sol bacağından destek alabilirsin tutamağı tut ve sehpadan indir. benim gibi pimpirikli biri bile bunu yapıyorsa sende yaparsın :D yarın gezi öncesi bugun sehpaya alıp zincirleri temizleyip yağlayacağım.
ARTİSTLİĞİN SONU FİGÜRANLIKTIR...
er 6 n ile en fazla kaç bin km yapan var acaba? kawa olunca insan illa tedirgin oluyor. millet aman uzak dur deyip duruyor ya. bi sorun cıkarsa nerde kime yaptırcaz biz bunu?
---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:54 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:51 ----------
sattınız mı motoru?
gezi öncesi temizlik ve bakım
Uploaded with ImageShack.us
önce cilalı şampuanla bir güzel yıkayıp kuruluyorum.
zincirleri temizleyip yağlamak için sehpaya aldım.
zincir temizleme ve yağlama için castrol ürünleri kullandım
spreyler ve zincirden akan yağlar janta bulaşmasın diye araya karton koydum.
temizleme spreyinden sonra akan kir ve yağ
yağlamada bittikten sonra en son jantları wd40 ile silip(kir yağ vb iyi temizliyor ve parlatıyor) sehpadan indirip üşümesin diye çift kişilik yatak örtüsüyle örttüm :D tekeriniz düz bassın.
ellerine sağlık güle güle kirlet
SADAKAT NEDİR BİLMEM KİMSENİN GÖLGESİNDEN GEÇİNMEM HİÇ KİMSEYEDE EYVALLAHIM YOKTUR BU CANI ALLAH VERDİ ANCAK ALLAH ALIR EMİR OLUNDUĞUNDA VAKTİ GELDİĞİNDE KOŞA KOŞA GİTMEK NASİP OLUR İNŞAALLAH
Raphae1 arkadaşa,
Fotoğraflarına bakarken farkettim. Arka sehpanın çatalları (bobini kavrayan parçalar) ters olmuş. Sağ ile sol çatalları değiştir, zira çatalın uzun dişi önde olmalı ki motoru kaldırırken bobini daha garantili kavrasın. Ayrıca o çatalları sabitleme vidası yok mu? Yok gibi görünüyor. Gerçi bayağı ucuza almışsın ama sehpayı yapan arkadaş malzemeden çalmış biraz. Normalde orada çatalları motora göre ayarladıktan sonra yerini sabitlemek için sıkma vidası olması gerek.
teşekkür ederim Erol abi dün gezide kirlendi bile
Bende senin gibi düşünüyordum ama serviste ve aldığım yerde böyle taktılar. Bende mantık olarak kaldırdıktan sonra hafif arkaya meyilli yattığından kaymasın diye bu şekil yapıldığını düşündüm.
Sabitleme aparatı olmaması biraz can sıkıcı haklısın. çünkü kaldırana kadar birini ayarlıyorum öteki geri kaçıyor. yani oturtmak en fazla zaman alan kısmı. Zaten biraz daha oturma işi sürseydi arasına gazete veya çıta gibi birşey sıkıştıracaktım.
bugün bayır aşağı inerken(hızım 10km/s civarı) arka frene biraz sert bastım azıcık kaydı ve arkadan takır tukur ses geldi. yavas bastıgımda herhangı bırsey yok ama duz yolda tekrar sert bastım aynı sesı yıne aldım. motordan indiğimde arka balataların oldugu bolum ve disk oldukca sıcaktı bu normal bişey mi? disk normaldirde balatalar o kadar ısınıyor mu ?
frene bastığında veya sıktığında sonuç olarak fren balataların ile disklerin arasında bir sürtünme meydana geliyor. dolayısı ile ısı ortaya çıkar çok ısınırlar sık kullanımda parmağını değdiremezsin hemen dikkat et ondan.
bahsettiğin takır tukur debriyajı sıkmadan yani motorun zincire olan aktarımını kesmeden frene asıldığında meydana geliyor. nedeni ise lastiğin kendisini tam olarak kilitleyememesidir. zincir alt ve üst kısmından gerilir sırası ile lastik abs sistemi gibi bir kilitlenir bir döner motorda debriyaja basmadığın için
zararı zincire ve dişli sistemine olur 20bin kullanabileceksen 10 bin 15 bin kullanırsın atıyorum
---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:18 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:56 ----------
bu arada görkem sendeki sehpayı görünce aklıma burası geldi
http://www.beformet.com/?s=152&sayfa...klet_sehpalari
ön arka takım 100 tl sadece tek taraf 50 tl izmirde adamların yerleri 10 15 tl kargosu tutuyor diyolar en ucuzu neyse onla gönderiyorlarmış
diğer arkadaşlarında işini görür umarım
Hayat çok küçük bir olasılık ile gerçektir...
Bunu size kanıtlayabilirim !
Merhaba arkadaşlar..2006 model Er6-f im var...Ufak bi düşme yaşadı arkadaşım benim motorla...sağ grenaj çizildi,boyatmak gerekiyor..Fakat boyanın renk kodu lazım ? Yardımcı olabilir misiniz ? Renk Gri 2006 model...Saygılar
Motosiklet bir yaşam tarzıdır
Arkadaşlar soruma cevap verecek biri var mı ?
Motosiklet bir yaşam tarzıdır
kitapçık yokmu sende motosikletinin ? genelde kitapçıkta boya kodu veya motorun üzerinde boya kodunun yazdığı yeri gösterir sana
kendim boyayacam diyorsan boya koduna ihtiyacın olacaktır fakat motosiklet boya işini yapan bir ustaya bırakırsan onlar zaten buluyorlar o renkleri problem olmaz
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)