Kawasaki Er6-F / Er6-N Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
11 Mayıs 2011, 23:03
overcloud adlı üyeden alıntı
eski kasa er6f'lerde bildiğim kadarıyla h7 mevcut, yeni kasaları bilmiyorum. ninja250 ile eski kasa er6f'lerin farları aynı yapida. ben xenonu merceksiz uyguladım. ışık dağılımı güzel, standard far cizgisinde olduğu gibi düz bir çizgi halinde ama yukarıyı aydınlattığı için önümdeki araçlardan geceleri ikaz alıyorum. bu yönden biraz pişmanım fakat standart ampullerle geceleri defalarca yol istediğim araçlar yol vermiyorlardı. bir bakıma bu yönden memnunum. merceksiz haliyle 150metreyi aydınlatıyor diyebilirim.
Xenon mercek uygulamasıyla daha başarılı olacaktır evet ama inan ki motorun üzerindeki standard halojenlerde gayet yeterli. daha fazla parlaklık elde etmek istiyorsan kısa farına osram nightbreaker alıp dene. eğer memnun kalmazsan mercek ve xenon uygularsın. memnun kalırsan hem mottorun orijinalliği bozulmaz, garantiyle uğraşmazsın hemde paran cebinde kalır. eğer illa taktıracağım diyorsan uzun olarak yanan ampule bağlat xenonu, zaten aydınlatmanın yetersiz olduğu yerde kullanacağın için kimseyi rahatsız etmezsin, yaktığında da ortalık gündüz gibi olur.
xenon olarakta motoplus'ta satılan 4300k carpower'ı öneririm 9 ve 12volt olarak çalışabiliyor. Almanya'dan geliyor, gayet kaliteli. rengi ve aydınlatma gücüyle ucuz, kalitesiz olan xenonlardan direk ayırt edilebiliyor.
yenı kasaya gore osram nightbreaker nereden bulabılırım cunku biliyorsunuz sağ ve sol far vaR biri kısa yanıyor diğeri uzun yanı tek ampul kısa uzun yapmıyor. bırde h7 ve h4 un ne fakı var sadece jaklarımı değişik_?
ARTİSTLİĞİN SONU FİGÜRANLIKTIR...
Reklamlar
-
12 Mayıs 2011, 00:23
anladığım kadarıyla bir far surekli olarak kısa yanıyor. selektor yaptığında ise diğer ampul uzun far görevi görüyor. ninja'da da böyle. sol far kısa için sağ far ise uzun için yanmakta.
bu şekilde ise H7 olma olasılığı çok yuksek. H4 ile H7 arasındaki farka gelince h4'lerde genelde çift flaman oluyor yani uzun kısa aynı ampulde ve 35w ile 55w'lık çeşitleri mevcut.
H7 ise genelde sadece 55w, tek flamanlı yani selektor yapmak için araçta ekstra bir ampul daha oluyor (bizdeki sağ far gibi). Bunun dışında H7 ile H4'un tırnakları farklı. Yani h4 ampul kullanan bir araca h7 ampul takamazsın, tırnakları kesip soketleri değiştirmen gerekir.
Nightbreakerları hemen her oto parçacısında bulabilirsin. Fenerbahçe'de oturuyorsun sanırım, bostancı otosanayi'nin girişinde hemen sağda parçacılar var karşıklı. buradan alabilirsin. Nightbreaker renk olarak standard halojen ile aynıdır ama daha parklak ve daha çok ışık verir. Beyaz yanan halojen ampullere gore aydınlatması daha iyidir.
Xenon gibi beyaz renk istiyorsan phlips'in ampulleri de var ama aydınlatması zayıftır, özellikle yağışlı havalarda sıkıntılıdır.
Bu arada bostancı sanayiden alacak olursan asla ve asla ilk girdiğin dükkandan satın alma, mutlaka daha ucuzunu bulursun.
the evil that men do - cbr 125r 7500km - ninja 250r (tabiki yeşil) 25000km - transalp ile yollarda
-
12 Mayıs 2011, 08:05
Raphae1 adlı üyeden alıntı
bu motor ile ilgili en iyi geniş bilgiyi forumu benım gibi baştan aşağı okuman en faydalısı olacaktır
.muzzy er6 için mi? fiyat ne düşünüyorsun?
Bende oyle yapiyorum aslinda, muzzy er 6 icin fiyatla ilgili en ufak bi fikrim yok maalesef ya,guzel bir egzos ama bana gore degil cok sesli geldi ama insani cezbetmiyor degil hani.
-
12 Mayıs 2011, 09:45
savgat adlı üyeden alıntı
Bende oyle yapiyorum aslinda, muzzy er 6 icin fiyatla ilgili en ufak bi fikrim yok maalesef ya,guzel bir egzos ama bana gore degil cok sesli geldi ama insani cezbetmiyor degil hani.
sesini dinleme şansımız var mı ? güzelse ve fiyatta da anlaşırsak alabilirim.
-
12 Mayıs 2011, 10:17
sesini dinleme şansımız var mı ?
güzelse ve fiyatta da anlaşırsak alabilirim.
üzgünüm çünkü söktürdüm, orjinalini taktırdım, ama fotoğraflarını koyabilirim istersen.
-
12 Mayıs 2011, 13:32
overcloud adlı üyeden alıntı
anladığım kadarıyla bir far surekli olarak kısa yanıyor. selektor yaptığında ise diğer ampul uzun far görevi görüyor. ninja'da da böyle. sol far kısa için sağ far ise uzun için yanmakta.
bu şekilde ise H7 olma olasılığı çok yuksek. H4 ile H7 arasındaki farka gelince h4'lerde genelde çift flaman oluyor yani uzun kısa aynı ampulde ve 35w ile 55w'lık çeşitleri mevcut.
H7 ise genelde sadece 55w, tek flamanlı yani selektor yapmak için araçta ekstra bir ampul daha oluyor (bizdeki sağ far gibi). Bunun dışında H7 ile H4'un tırnakları farklı. Yani h4 ampul kullanan bir araca h7 ampul takamazsın, tırnakları kesip soketleri değiştirmen gerekir.
Nightbreakerları hemen her oto parçacısında bulabilirsin. Fenerbahçe'de oturuyorsun sanırım, bostancı otosanayi'nin girişinde hemen sağda parçacılar var karşıklı. buradan alabilirsin. Nightbreaker renk olarak standard halojen ile aynıdır ama daha parklak ve daha çok ışık verir. Beyaz yanan halojen ampullere gore aydınlatması daha iyidir.
Xenon gibi beyaz renk istiyorsan phlips'in ampulleri de var ama aydınlatması zayıftır, özellikle yağışlı havalarda sıkıntılıdır.
Bu arada bostancı sanayiden alacak olursan asla ve asla ilk girdiğin dükkandan satın alma, mutlaka daha ucuzunu bulursun.
nightbreaker dakı tek sorun, ömrünün çok uzun olmaması, normallere göre 2 kat fazla ışık veriyor yarı zamanda da patlıyor ampul.
-
13 Mayıs 2011, 11:19
ER6iNbay adlı üyeden alıntı
nightbreaker dakı tek sorun, ömrünün çok uzun olmaması, normallere göre 2 kat fazla ışık veriyor yarı zamanda da patlıyor ampul.
dün ampulun h7 mı oldugunu ogrenmek için sokmeye calıstım ama en fazla arkadakı kabloyu cıkardım plastik körük gibi parcayı nasıl cıkarıcam zarar vermek ıstemedıgım ıcın fazla zorlamadım
-
15 Mayıs 2011, 13:42
üzgünüm çünkü söktürdüm, orjinalini taktırdım, ama fotoğraflarını koyabilirim istersen.
üstad resimlerini siteye rica etsem atarmısın bir da fiyatı nedir.
SADAKAT NEDİR BİLMEM KİMSENİN GÖLGESİNDEN GEÇİNMEM HİÇ KİMSEYEDE EYVALLAHIM YOKTUR BU CANI ALLAH VERDİ ANCAK ALLAH ALIR EMİR OLUNDUĞUNDA VAKTİ GELDİĞİNDE KOŞA KOŞA GİTMEK NASİP OLUR İNŞAALLAH
-
15 Mayıs 2011, 14:17
Arkadaşlar bende er-6f almak istiyorum da (forumlardan ve resimlerden anladığım kadarıyla) ebatları pek ufak geldi. boy 1.90 üzerinde rahat edermiyim bilemecim, birde sırıtmakta istemiyorum tepesinde.
Acaba resimler yanıltıyor olabilir mi beni?
-
15 Mayıs 2011, 14:23
berker_turan adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar bende er-6f almak istiyorum da (forumlardan ve resimlerden anladığım kadarıyla) ebatları pek ufak geldi. boy 1.90 üzerinde rahat edermiyim bilemecim, birde sırıtmakta istemiyorum tepesinde.
ufak mı? bence birde yakından gör
-
15 Mayıs 2011, 14:36
berker_turan adlı üyeden alıntı
bulunduğun yerde hiçmi Er6 f yok mu? varsada rica et bin üstüne,kıyasla
SADAKAT NEDİR BİLMEM KİMSENİN GÖLGESİNDEN GEÇİNMEM HİÇ KİMSEYEDE EYVALLAHIM YOKTUR BU CANI ALLAH VERDİ ANCAK ALLAH ALIR EMİR OLUNDUĞUNDA VAKTİ GELDİĞİNDE KOŞA KOŞA GİTMEK NASİP OLUR İNŞAALLAH
-
15 Mayıs 2011, 17:00
Valla hiç yok.Yarın gelecem bir tane bende onu alıcam.Meraktan ölecem.
-
15 Mayıs 2011, 21:50
Cok Dik kalırsın üzerinde diye düşünüyorum...
Ya KASK TaK ; Ya ÖL
-
16 Mayıs 2011, 00:11
yapma ya, enduro ya itelemeyin beni :(
-
16 Mayıs 2011, 11:23
eroldayı adlı üyeden alıntı
üstad resimlerini siteye rica etsem atarmısın bir da fiyatı nedir.
kardes resimleri sahibinden com a koydum, fiyatı da oraya yazdım ama sen bi bak istersen konuşuruz yine, orda telefonum var istersen arayabilirsin, ilan numarası 49352751
-
16 Mayıs 2011, 14:05
kardes resimleri sahibinden com a koydum, fiyatı da oraya yazdım ama sen bi bak istersen konuşuruz yine, orda telefonum var istersen arayabilirsin, ilan numarası 49352751
dostum bence fiyat araştırması yapıp satışa öyle çıkarmalısın . sıfırı bile kargo parası ile 200 dolar
-
16 Mayıs 2011, 16:47
er6 400 kasa büyüklüğünde. benm cüssemde de biraz kücük kalıyor ama seviyorum motorumu : )
-
16 Mayıs 2011, 20:40
dostum bence fiyat araştırması yapıp satışa öyle çıkarmalısın . sıfırı bile kargo parası ile 200 dolar
Hangi siteden baktigini yazabilirsen cok sevinirim gercekten cunku inan bilgim olmayan bisey tamamen motorcunun dedigine gore verdim ilani, bide muzzyinin sitesinden baktim 320 dolar falandi yurtdisi satisi,ama turkiyede nerden bakacagimi bilemedim.tesekkur ederim.
-
18 Mayıs 2011, 02:35
Hangi siteden baktigini yazabilirsen cok sevinirim gercekten cunku inan bilgim olmayan bisey tamamen motorcunun dedigine gore verdim ilani, bide muzzyinin sitesinden baktim 320 dolar falandi yurtdisi satisi,ama turkiyede nerden bakacagimi bilemedim.tesekkur ederim.
ebay de 142 $ kargo ücretide yok.
bu arada baktım kimseden ses çıkmadı far ampullerini kendi çabalarımla değiştirdim. Fakat park ampullerı nasıl cıkıyor beceremedım. acaba onlar dipsiz ampul mu ve bu lınktekı led ampuller uyar mı? http://cgi.ebay.com/ebaymotors/T10-L...item41554e44c3
-
18 Mayıs 2011, 10:14
ben 142 dolara muzzy egsoz bulamadım ebayda yanlış baktım sanırım. linkini gönderebilirsen sevinirim, karşılaştırma yapabilmem için. iyi günler
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler