cakalaz temmuz sonu oralarda olacagım görüşebiliriz umarım fotolar cok güzel ancak motor çizmesi almanı tavsiye ederim birde dizlik kullanmayı ihmal etme
cakalaz temmuz sonu oralarda olacagım görüşebiliriz umarım fotolar cok güzel ancak motor çizmesi almanı tavsiye ederim birde dizlik kullanmayı ihmal etme
Instagram: gezgin_endurocu
https://www.facebook.com/gezginendurocu?pnref=story
https://www.youtube.com/c/GezginEndurocu52?gvnc=1
Hani er6 f-n cilerin Yokmu İstanbul buluşması
Bir damla özür nice yangınları söndürür.Gurur yapmayın yoksa o yangın tüm sevdiklerinizide götürür.
Arkadaşlar; 25000 km bakımında ne yapmam gerekiyor
Ya KASK TaK ; Ya ÖL
Hava filtren iki yıl olduysa hava filtresi, yağ, yağ filtresi, fren hidroliği ve bujilerin değişmesi lazım. Fren hidroliğinin iki yılda bir değiştirilmesi öneriliyor. Eğer bu nedenle daha önce değiştirdiysen fren hidroliğine gerek yok.
sevgili cakalaz kardeşim en içten dileklerimle selamlar
yeni motorunu tebrik ediyorum
şimdiden hayırlı olsun allah kaza bela vermesin değerli dostum
motorun gerçekten hoş gözüküyor benim memleketten almışsın tabi olmaz mı
portakal rengi yokmuydu bu er 6 f in canım
ee sen yürüyosun hayabusa ya doğru ybr ile peşindeyim
Ok yaydan çıkmadan yapacağını yap...
Sağol Malkoc abim
Sonunda Hayabusa ile sonlandıracağım bu askı bana da öyLe geliyor
Bu rengini denk getirdik; sağlık olsun bununla da yetiniriz
Ya KASK TaK ; Ya ÖL
selamlar herkese.
elimde nakit 9000 tl gibi bir para var ve ern6n almak istiyorum sizce sahibinden begendigim bi er6n motor almadan once izlenmesi gereken yollar ne olmali
tesekkurler.
Eğer scooterdan ER-6n'e geçecekseniz size izlenecek yol olarak ilk tavsiyem 9000 TL'nin bir kısmını güvenli sürüş eğitimine vermeniz. ER-6n'e de ondan sonra binmeniz. İstanbul'da olduğunuza göre Honda'nın eğitimleri size uygun. Az çok vites tecrübeniz varsa Honda'dan Güvenli Sürüş 2 kursunu alın. Yoksa ER-6n üzerinde rahat edemezsiniz. Çok torklu ve kompresyonlu bir alet, scooter harici motosiklet kullanmamış ya da düzgün eğitim almamış birinin elinde tehlikeli olacaktır. Hiç tehlike yaşamasanız bile ataptasyon süreniz gereksiz yere uzar, dolayısıyla motorunuzdan mutlu olmazsınız.
Ben GS 1 ve GS 2 eğitimlerini almış ve ER-6n'i zevkle kullanıyordum ama tabiri caizse asıl "kaymağını" ancak Güvenli Sürüş 3 eğitiminden sonra yemeye başladım. Sürüşüm çok daha keyifli ve güvenli hale geldi.
Yetkili servis Kartal da , oraya yakın değilseniz başka bir güvendiğiniz motorcuya gösterin.
Herhangi bir motor alırken ne yapılıyorsa yapın. ER-6'lar bilindik bir kronik problemi olmayan motorlar olduğu için özellikle aranacak, kurcalanacak bir yönü yok.
Tabii ki güvendiğiniz bir servise gösterin. Güzelce incelesinler. Yapılmış periyodik bakımlarının tarih ve kilometrelerine bakın. İyi bir kullanıcı bu bakımların faturalarını saklamış, motorun servis kitapçığına da işletmiştir. Bakımlar esnasında veya bakım haricinde değişen, sorun çıkaran bir şeyi olmuş mu öğrenin. Sahibi yok dese de Z-Moto'dan belki siciline baktırabilirsiniz. Motoru alırken yedek anahtarını ve kullanım kitapçıklarını da isteyin. Eğer sahibi kaybettim derse, bu bilinçsiz bir kullanıcı işaretidir. Dikkat edin.
Kaza, vs haricinde olduğu yerde yana yatmaları da kafanıza takmayın. Her motor yana yatar, aynası, gidon topuzu, grenajların çıkıntılı yerleri biraz çizilir. Bulabilirseniz hiç yatmışını alın tabii ama sahibi yatmadı diyor diye de daha pahalı bir alternatife yönelmeye gerek yok. Önemli olan boyası değil, nasıl kullanıldığı ve nasıl çalıştığı.
açıklama için çok teşekkür ederim hepsini not ettim : )
şöle bi sorum olacak er6n kullanıcılarına.
nişanlı birisiyim ve nişanlımda motosiklet seven birisi. bu motosiklet artçı için rahatmıdır nedir bununla ilgili bilgi verebilirmisiniz ? uzun yolda şehir içindeki durumu nasık ikinci yolcu için rahatmıdır rahatsızmıdır yada ne kadar süreden sonra rahatsız edicidir.
Ben çok mecbur kalmadıkça artçı taşımamayı tercih edenlerdenim bu nedenle artçı konforu konusunda daha deneyimliler varken bana laf düşmez.
Ama artçı ile uzun seyahatlar söz konusu olunca ER-6n piyasadaki en konforlu motor değildir tabii. Üretiliş amacı da bu değil zaten. Ama şehir içinde her amaç için biçilmiş kaftandır. Yetenekli bir sürücünün elinde neredeyse 125cc'lik motor kadar kıvraktır.
Planlarınızda uzun seyahatlar varsa ve kaskınızı zorlayan rüzgarla aranız iyi değilse ER-6f daha iyi bir tercih olabilir.
er 6 n aldım yakıt bu kadar az olacağını düşünmezdim. 1lt ile 27,5 km 100 sabit arada 150 falan da yaptım.240 km de 8,7 lt
4silindirli cbr 600 f den sonra mükemmel bir yakıt.
sadece rüzgar dan dayak haricinde
er6 125 lik motor kadar kıvrak seri cüssesine göre çok güçlü artçı içinse 3 saat yolculuk yaptım durmadan artçı olarak gitmiştim 3 saatte hiç bişi olmadı bel ağrısi bacakların kasılması yorulması hiç bişi olması yakıtıda çok çok az piyasanın en ekonomik kaliteli seri şirin bi motordur diyebilirim..
er6 demek hayat demek!..
günlerdir sahibinden.comn da güzel mantıklı ir ilan ariyorum 1 ay icerisinde er6n alacagim insallah.
ama soyle bir durum varki sadece 2006 ve 2010 model var 2007-2008-2009 neden kimse satmiyor acaba fikri olan varmi ?
Aradaşlar,
Malumunuz Singuala'yı perte ayırdım. Şu aralar ER6'nın abisi olan Z750'ler kafamı çok karıştırıyor. 4 silindir sevmemem dışında beni Z'den alıkoyacak hiçbir kriter bulamıyorum ne olur beni döndürün bu sevdadan. Öyle bir şey söyleyin ki gidip ER6 alayım.
Yahu içimden 2...2...2 silindir diye haykırıyor duygularım. Öte yandan beynim Z...z...Z... diye bastırıyor....
Çıkamaddım işin içinden. Hatta biraz pahalı ama inanılmaz temiz bir N buldum aynı fiyata bir de Z buldum. Aralarında km farkı var biraz. Kafayı yemek üzereyim para bu hafta elime geçecek kısmetse ben hala makina bulamadım içime sinecek. Bulduğum N çok temiz ama açıkcası 11000 2006 model bir ER için çok geliyor. Motoru gördüm benim ayakkabılarım bile o kadar temiz değil. Nerdeyse garajdan hiç çıkmamış. Ama bir de Z var ki canavar...
Siz neden tercih etmiştiniz bu makinayı? Şimdi Z alırsam yanlız takılmam gerekecek yetişemeyecek kimse ondan çekiniyorum bir de... ER candır canandır da nerden geldi bu aldatma isteği bana birden? Biri beni durdursun canım...
Offf... Yardım edin ayrılmayayım bu topikten.
Motosiklet bir ULAŞIM aracı değil bir İSYAN aracıdır!
Her şeyin Aslı Güzeldir!
Ömürüm boyunca hatırlanacaksın aYe...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)