Ben bile cruiser-chopper hastası bi insanım ama şu aleti yakından gördüm ve kendimden geçtim...Aşık olunası bişey
Ben bile cruiser-chopper hastası bi insanım ama şu aleti yakından gördüm ve kendimden geçtim...Aşık olunası bişey
bi aksilik olmazsa sadece b king icin degistiririm motorumu oda abisi zaten
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN USTUNDEKI KANDIR TOPRAK UGRUNDA OLEN VARSA VATANDIR
Bugün yeni GSR'nin 6000 km bakımına gittim. İzmir Suzuki ana bayii Doğa Motor bir numara. Bugün servisimi bir kere daha sevdim. Çok çalışkan, cana yakın ve bilgililer. Çamurdan olsun Suzuki olsun...
NGK İridyum bujileri taktık. Pek süslü şeylermiş canım.. Eski bujiler de gayet temiz ve sağlıklı görünüyordu. K&N hava filtresi daha Amerika'dan gelmedi (Amerika'yı 6 Ocak'ta terketti, 26 Ocak'ta İstanbul'daydı, İzmir'e yürüyerek geliyor herhalde), onun yerine orijinal Suzuki taktık. Yağ (Motul 5100 10W50) ve yağ filtresi değişti. Lastikleri indirip Nitrojen bastık. Tüm eklemler yağlandı, tüm vida, somun ve cıvatalar sıkıldı. Sıvılar kontrol edildi. Zincir mazotla yıkandı ve yağlandı. Zincir gerginliği, debriyaj, gaz ve fren kolları boşlukları kontrol edildi. Motosiklet yıkanıp teslim edildi. Yaklaşık 4 saatte bitti. Hepsi (parçalar, yağ, işçilik toplam) 330 milyon tuttu.
Çıktığımda motorun çok daha düzgün (yani daha gürültüsüz, titreşimsiz, reaktif) çalıştığını farkettim. Ayrıca daha atikleşmiş gibi geldi. Nitrojenli Metzeler M3 lastiklerimden aldığım izlenim ise sanki daha hafiflemişler, daha doğrusu bütün motor daha hafiflemiş gibiydi. Motor yatmaya ve doğrulmaya hiç direnç göstermiyordu. Daha önce ABS'yi denediğim kaygan asfaltlarda bugün ABS'yi çok zor, kazıklayarak ancak çalıştırabildim. Ayrıca lastiklerin normal havayla dolu oldukları zamana göre çok daha ısınmış olduğunu farkettim. Özetle iridyum bujilerle daha düzenli çalışan bir makinaya, nitrojenli Metzeler lastiklerle daha da iyi bir yol tutuşa ulaştığımı söyleyebilirim.
Üç boyoz bir kola
Hayırlı olsun Rigel Abi 6000 bakımın bende yakında yaptıracam dur bakalım bize ne kadara mal olacak
İnandığınız gibi yaşayamazsanız, yaşadığınız gibi inanmaya başlarsınız...
Kenya'cım,
Bujilerin değişmesi ekstra, hava filtresini de değiştirmiyorsun 6000'de. Yağ filtresi de aynı yağı koyuyorsan şart değil. Bunlar sana 100+22+25=~150 milyon kazandırır.
Üç boyoz bir kola
Sağolasın abi ne zamandır buraya ha yazıcam ha yazdım derken yazamadan sadee okuyordum artık girdik bi dahada çıkmayız
Ben motoru ikinci el 1368 kmde almıştım. 1000 bakımı yapılmıştı ama ben nolur nolmaz diyerek 1600de tekrardan bakıma vermiştim. 4lt motul yağ bide yağ filtresi 150 ytl tutmuştu (işçilik aldımı almadımı bilmiyorum). 6000 bakımınada Allah kerim helletcez artık şu an 5100deyim.
Rigel abi bende sizin gibi hergün işe motorla gidiyorum gerçi işyeri 3kmlik yerde ama yürümnek zor geliyo. Kısa mesafede olsa ısıtmadan yola çıkmıyorum. Tabi az mesafe gittiğim için benzini içiyo valla. kmde 30ykr yaktığı oluyor. (Uzun mesafe aldığımda 23-27 ykr arası gidip geliyo.) 6000 bakımının faydası olur mu acep benzine?? Birde yağmur çamur bindiğim için zinciri temizlemekten anam ağladı yokmu kolay bir yolu ya
b king daha cusseli gibi daha guclu olduguda kesin
kenya fikir verir mi bilmem ama 6000 bakım icin korlasa sordugumda '200 ytl civarı ' dediler
ooff of.. er6-n gsr600 mt-03 ooffof
god is busy ! can i help you!
bu pazar tekirdağ sahilde gördüm dibim dustu... herseyi ile 10 numara makine ... gerçi naked ama işte soguk havalarda zorlar gibi adamı gibi gelior bana
PiaggioCiao 25cc>>Mobilette Enduro 50cc>>Peugeot Nİnja 52>>Peugeot Trekker 100cc>>Ledow Cxm 250cc>>Kawasaki Zx9>> Yamaha DraGStaR 650..
"www.radyomoto.com"/MoToRCu CC'si BüYüK OLaN DeĞiL;GöNLü BüYüK OLaNDıR
çok güzel yapmışlar suzukı şaşırtmıyor insanı
gxr 600 alcam bundan çoq güsel tam gezi makinası...
-C¤- Tuяki§h - ЯoMεO -C¤-
[MT]Eskişehir Ben GeLdimmm aranıza kabul ediomusunuz bni...
Bencede Cok Cıplak Bir Motor Motor Dediğin Biraz Gösterişli Olacak
Sabah ısıt 3 km yol git akşam ısıt 3 km yol git 30 ykra ancak o zamanlar çıkıyo
Benzinin 2890 olduğu zamanlarda Bursaya gitmiştim. kmde 15-16 ykr arası yakmıştı. Kısacası şehir içi ve dışı çok farkediyor
Ama üstüne binip gazı biraz açınca benzin falan dinlemiyosun valla helali hoş olsun ne diyelim gün gelirde benzin ucuzlar belki
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)