Selamlar Hayabusa ile Zzr arasındaki fark bence kullanıcıdan kaynaklanıyor...Tüm dünyada satış rakamlarına bakarsanız aradaki farkı görebilirsiniz...Kullanım ömür ve sağlamlık açısından suzuki her zaman kawa'nın önünde yer almıştır ...Fakat Kawa grubu teknolojik olarak çok iyi donanımlı makinalar üretmeye devam ediyor ...Suzuki bu teknolojiye önem verirse her zaman önde olacaktır ...diye düşünüyorum ...Bu arada 1000 cc üstü makinalar buluşması yapalım (havaların iyi olduğu bir gün ) .... Aslında dünyada başka bir yarış başladı 1000 cc makinalarda en güçlüsünü yaratmak adına !!!
1000RR'lar bunların yanında bisiklet kalıyormuş diyorlar doğru mu?
Hayır 1000 lik makinalar ayrı bir keyf...Farklı segmentler .....
Xmax nere hayabusa nere...
Insallah bi gun banada nasip olur hayabusa..
Vay be ortam bile farkliymis burda.
Biz diz ortusu,canta takma filan konusuyoruz
Insallah araniza katilirim saygilar herkese
Honda 1000rr zzr nin 4. Viteste low power ve traction 3 moduna bile tutunamıyor.
Satış rakamı iyiyi kötüyü göstermez ama suzukinin kötü kullanıma ve bakımsızlığa daha dayanıklı olduğuna katılıyorum.
Tarafsız olarak süren birinin zzr nin hayabusadan kötü diyeceğine inanmıyorum
Zzr yi özellikle avrupada gerçek bir hyper sport touring olarak kullanıyor insanlar ve bu amaç doğrultusunsa hayabusa tercih konusu bile değil.tur camları,konfor donanımları,çantalar,100-150bin km'ler..
Xx,zzr 1100,1400,fjr1300 bunlar sıralı 4 çok tutulan sevilen makineler bu amaçlar doğrultusunda.hayabusa,zx12 birazdaha 1000liğe binmek istemeyenlerin tercihi tadında.zzr 1200 çok tutulmuyor,gtr 1400de ilk modellerindeki sıkıntılar yüzünden çok tutmuyor.
Zzr ve hayabusayı yarış motorundan öte görenler bir tek biziz,bir de amerikanlar
Bu tartışma böyle sürer gider, zzr tabiki hayabusan aşağı kalmaz, ama hayabusanin daha hizli ve daha dayanikli olduğu yapılan testlerde zaten kanitlanmistir.
Tarafsiz sürücülerin yaptığı denemelerde 3-4 km lik Hızlanmalarda hayabusa 500 mt fark atiyor ve gazlamaya devam ettikçe bu fark çoğalıyor.
Yeni kasa haya kullanmadim yeni kasanin eskisi kadar hızlı olmadığı soyleniyor.
Nasipse bu sıralar yeni kasa alacam farkı bende çok merak ediyorum.
yeni kasa busa eskiden daha hızlı bariz şekilde.şöyle diyim bendeki 2000 model orjinal dişlilerle kadranda 350yi görüyordu,kondüsyonu çok iyiydi.bmc filtre ile headers 4-1 yoshimura komple egzos vardı.1 diş ön dişliyi küçültmüştük.
yeni kasa 50.000km de 2. sahibinde sıfır alındığı günden beri bildiğimiz sadece son susturucuları yoshi r55 olan busa vardı denediğimiz.
eski kasa tüm ekstralarıyla ve 1 küçük ön dişliyle yarım boy burun çıkarıp kalıyordu 300e kadar.orjinal dişli ile eski kasa 300e kadar 2-3 boy fark yerdi heralde 100-300 hızlanmasında
allah yeni kasayıda nasip etsin çok güzel motor kesinlikle lafım yok.ben şahsi olarak yeni kasa zzr alırım.tüm risklerine rağmen.eski kasa alacaksamda zzr yerine eski kasa busa alırım.busa 2-3 yılda bir güncelleniyor bizim görmediğimiz bilmediğimiz noktalarında ama eski kasanın yenisinden motor haricinde extra extra bir farkı yok.ama eski kasa zzr ile yenisi arasında motor aynı olmasına rağmen çok fark var.
butun busacılara selamlar...
motor yagı konusunda fıkır ıstıyecektım.
bızım motorlara tam sentetık mı yarı sentetık mı yag koymalı?
ıpone rs 4000 - motul 5100 yarı sentetık
ıpone katana - motul 7100 hangısını koymak lazım?
bırde 10w50 koymuşlardı sıcak dıye 10w40 mı 10w50 mi?
şimdiden teşekkürler...
Ben Hayabusamda Castrol Power1 Racing 10/50 Tam Sentetik kullaniyordum. Memnundum...
Hız göstergesi dışındaki göstergeler stabil çalışmıyir kafasına göre gelip gidiyorlar
Malumatı olan varmı arkadaşlar
10 13 bin civarlarında spor motor mu alsam belimi sırtımı yorar mı scooter mı alsam bagaj lazım yoksa naked mı alsam şehir içi keyifli diye düşünürken buraya nasıl düştüm anlamadım ortama bak 1000likleri falan takan yok muazzam ya hahaha kazasız belasız inşallah :D
@Baran: Hocam benmkinde öyle bi problem yok stabil çalışıyor göstergeler. Sizinki kaç model demek isterdim ama hayabusam yok
Hızlıca uzaklaşıyorum
Arkadaşlar epey süredir malum siteden Hayabusa bakıyorum 2004 -2007 arası,İstanbulda resimlerde iyi durumda olan motorların bir çoğuna baktım hepsi resimdekine göre bitik durumda ilanlarsa 1 tane Balikesirde var o guzele benziyor ama inceleyince ne cikar bilinmez sizlerin bildigi guzel derli toplu bir motor varmi varsa söylerseniz sevinirim.
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)