Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

73kg biri 250kg motor kullanabilir mi?

REKLAM ALANI

Motosikleti
    yamaha fjr1300 '01
    arkadaşlar merhaba, epeydir foruma girmiyordum, tecrübeli arkadaşlara bir sorum olacak: bir arkadaşımda 2001 model yamaha fjr1300 var, teknik özelliklerine baktım 237kg kuru ağırlığı varmış, deposu 25lt, sele yüksekliği 81cm, 145 beygir gücünde bir canavar, bilen bilir zaten sorum şu, 171 boyunda 73kg ağırlığındayım, motoru yerinden kıpırdatabiliyorum neyseki ama trafikte bana problem çıkarır mı? benim ebatlarımda olupta bu kadar ağır makina tecrübesi olan arkadaşlar varsa tecrübelerini paylaşmalarını isterim. teşekkürler

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    bence sorun olmaz...büyük cc motorların kontrolü daha kolaydır diye düşünüyorum..manevraları zayıf olabilir belki sıkışık trafikte hakimiyet zor olsada genel kullanımda rahat olur düşüncesindeyim...,
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

takendy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    K 1300 GT
    iş sende biter biz ne diyelim ki
    "Dünyanın sorunu, Akıllılar hep kuşku içindeyken, aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır." B.Russell
    "Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür; ve bir orman gibi kardeşcesine" Nazım Hikmet

Akileos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ozaman goldwingi kimse kulllanamaz senin düşüncenle...
    AYNI DİLİ KONUŞANLAR DEĞİL,AYNI DUYGULARI PAYLAŞANLAR ANLAŞIR

Motosikleti
    YAMAHA fz6fazer 2007 - SACHS- cbf150
    Tabiki kullanabilirsin.. örnegin benim babam 65 kilo ve 170 cm boy var ve artik genc sayilmaz, k1200lt yi , vstromu dl 1000 ,fazeri rahatlikla kullaniyorsa sende kullanirsin. Ama söyle bi durum var boyu kisa veya kilosu düsük insan vardir, gücü kuvveti yerindedir kaslari diridir , ve insan bunu kendisi bilmesi gerekir. senin yapacagin motorun üzerine oturup söyle iyice bi tart saga sola yatir binme firsati yarat kendine. 250 kg az degil yalniz, sehir icinde kullanmasi zorluk yaratir, virajlari tecrübe gerektirir. Ama xt660 gibi bir motordan sonra fjr a binmek inan süper bir deneyim olacaktir senin icin.
    http://difm :cat:

deli_mavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    velespit(Bianchi-Apache 941d)
    Alıntı mete_han adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bence sorun olmaz...büyük cc motorların kontrolü daha kolaydır diye düşünüyorum..manevraları zayıf olabilir belki sıkışık trafikte hakimiyet zor olsada genel kullanımda rahat olur düşüncesindeyim...,
    Sehir icinde hic kullanilmaz-Teknik olarak yol makinasi(uzun yol)hararet firlar...
    sehir icinde kullanilmaz-Kullanim olarak gercekden yorar seni...
    Sehir icinde Olmaz cunku -Olmaz...
    Ama uzun yolda fevkeladenin fevkinde tadindan yenmez...
    Ben Felegin Tekerine Comak Sokariiiiim
    Kirli Dunyadaki Kirlenmemis Duygular Adina...
    Listen To Your Heart/Roxette/19.10.1988

ersinisdj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha FJR 1300 AE / Honda NSS Forza 300 Abs
    Merhaba, bende boy 1.75 kilo da 72 civarı.
    Motorumun da ağırlığı sıvılarla beraber 260 kg + topcase 10 kg + artçı ile = ~335kg
    Özellikle yoğun trafikte alıştıktan sonra çok rahat kullanıyorum. Zaten motoru sırtınıza alıp gitmiyorsunuz. O sizi sırtına alıyor Genelde touring motorların ağırlık merkezi de aşağıda oluyor. Bahsettiğiniz motorun da ağırlık merkezi aşağıda. Sele yüksekliği de uygun.
    Önemli olan yere sağlam basan kaymayan tabanı destekli ayakkabılar ile motoru kullanmanız ve trafikteyken motoru fazla yatırmamanızdır. Belli bir açıdan sonra ağırlığını kontrol edemeyeceğiniz şekilde yatırdığınız yöne verir, motoru yatırmayayım diye bir yerinizi dahi sakatlayabilirsiniz.
    Motoru öncelikle müsait bir alanda test edin, ağırlığını anlayın. Sehpaya almaya çalışın.. Zamanla alıştıktan sonra sorunsuz bir şekilde kullanabileceksiniz.
    Kazasız, keyifli sürüşler..

tr100a - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    tam benlik yazı 60kg ve 174cm boy burda güç kuvvet önemli oda bende yok yani tıfıl şu an 100cc cub var ama merak silwerwing veya hayabusa arkadaşlar tutturmuş sen onu orta sehpaya alamassın hakim olamassın yaş 42 35 sene tecrübem var bende bu işi yapamazsam başka hiçkimse yapamaz bu kendine güven meselesi bu iki aletten birini alırsam şehir içi kullanıcam sırf cevremdeki arkadaşlara inat olsun

Motosikleti
    gönüller bir olsun da..
    Valla ustalar daha iyi önerilerde bulunabilir ama. ortalama yetenekteki ortalama bi insanın ağırlığının 3 katından daha ağır motosiklet kullanılması tavsiye edilmiyor diye biliyorum.

kaldıki bu soru biraz teknik biraz da kişisel. çeviklik güç kuvvet faktörü var. motosikletin sele yüksekliği ağırlık merkezi dönüş çapı gibi faktörler var.

barrokas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    maxillofacialtrauma Hamamatsu
    100lük cup tan fjrye geçiş güzel bi fikir
    Tahsin Oğuz Acartürk çok KRAL adamsın......

newceri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ybr 125
    Kullandıkca kasların gelişir. Motor kullanırken kullandığın kasların zamanla gelişecek başlarda çektiğin hiçbir sıkıntı kalmayacak. Sen ufak ufak fazla trafiğe girmeden 1-2 hafta kullan motora kasların alışsın sonrası sorun olmaz.
    2008 Ybr125 Buji : NGK CR6HSA Motor yağı : motul 5000 15w50 Rolanti:1.300dvr Filtre temiz ve kuru - zincir ve kablolar yağlı - Kask ve çene kemeri takılı

CengizhanD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha YBR 125 '09 ve Orijinal Honda Kinetic '00
    kendi kilonuzu 2 ile çarpın. en basit ve pratik yöntem budur.

73x2=146 yapar bu durumda 250 kg motosiklet ağır gelecektir.

yanlız motosiklet chooper , cruiser tarzıysa ağır gelmez.
    Ayvalık Motosiklet Tutkunları (A.M.T)

TranQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki vz800 marauder
    Peki ya benim için sorun olur mu topic açılmışken bende sorayım bari 1.95 boy 96 kilom var

Akileos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sizin hesaplarınızla ozaman motorcu arkadaşlar en az 100 kg olmamız lazım..yada hepimizin cup tarzı bi motor felan kullanmaı lazı...
    AYNI DİLİ KONUŞANLAR DEĞİL,AYNI DUYGULARI PAYLAŞANLAR ANLAŞIR

TOP SPEED - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SYM JOYMAX 250 VESPA 125 3 V İE
    Çok rahat kullanabilirsin mesela ben 1.80 boyunda,74 kiloyum motorum 220 kg top case 10 kilo = eder 230,benle 304 kilo artçıyla artık sen hesapla Şehiriçinde çok rahat kullanıyorum şehirdışında ise mükemmel oluyor çünkü ağır motorun viraj dengesi mükemmeldir tabiki tecrübe ister
    İMPOSSİBLE İS NOTHİNG

Motosikleti
    yamaha fjr1300 '01
    cevaplar için teşekkürler, kullanabileceğimi biliyorum ancak daha önce 205kg dan daha ağır motor tecrübem olmadı (f800gs) ve bu 4 silindirli canavar bildiğiniz araba motoru barındırıyor bacaklarınızın arasında üzerine binince hissediyorsunuz ağırlığını ve ilk etapta gözümü korkuttu.. genelde kullanacağım güzergahın büyük bölümü tem otoyolu, ancak istanbulu biliyorsunuz, dik ve virajlı yokuşlar var, bir arkadaşın dediği gibi belli açıdan sonra kaldırmak imkansız, neyse denicez alışıcaz işalla tecrübelerimi burdan paylaşırım yarın yağmur yağmazsa, herkese iyi sürüşler

Motosikleti
    yamaha fjr1300 '01
    arkadaşlar bu akşam kullandım makinayı, hemde sıkışık trafikte, ilk başlarda ağır geldi ama sonrasında çok rahattı, zaten korkumu atınca kolay geldi yorumlarını esirgemeyen arkadaşlara tekrar teşekkür ederim, sayenizde korkumu daha çabuk attım

ufuktan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Zx10R
    sıkıntı yok ... seninle ebatlarımız aynı benim makinada aynı kiloda , 3 günde alışırsın ... yeterki motosiklet tecrüben iyi olsun tek tavsiyem orta sehbaya alırken ve indirirken azami derecede dikkat et ...

Motosikleti
    yamaha fjr1300 '01
    orta sehpaya gerek var mı ki, anca lastiği sökmek gerekirse alırım herhalde, neyine dikkat etmem gerekiyor bi tüyo alsam sizden

Motosikleti
    as t1
    hiç bir problem olmaz senin boylarında bir arkadaşım goldwing kullanıyor bütün iş sende buişin kiloyla yada boyla pek alakası yok
    Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar. Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar. :bounce:

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler