73kg biri 250kg motor kullanabilir mi?
Reklamlar
-
barisozcetin adlı üyeden alıntı
orta sehpaya gerek var mı ki, anca lastiği sökmek gerekirse alırım herhalde, neyine dikkat etmem gerekiyor bi tüyo alsam sizden
orta sehba gerekiyor ... zincir bakımı için , motoru yıkarken , kış mevsiminde olduğumuz için 2-3 günlük park etmeler bile olsa arka teker yerden kesilir ve ön teker altına küçük bir tahta koyulur ..... yani gerek var
motor ağır olduğu için sehbaya kaldırırken kesinlikle bedenine yüklenme , boynunu ve belini incitirsin ( tekniğe tam anlamıyla sadık kal ) .... motoru sehbadan indirirken ağır olduğu için diğer tarafa yıkılmamasına , öne doğru çok kaçmamasına dikkat etmen gerekir .... dediğim gibi kısa sürede alışıcaksın ama orta sehbeya dikkat ...
Reklamlar
-
Gerçekten kaslar alışıyor çok doğru yazmış arkadaşımız.
-
dik yokuşlarda dur kalklarda sorun yaratabilir agır makınayı dik bi yokuşta tutmak zordur geriye kacar senıde sürükler yoksa benmi acemıyım banamı oyle gelıyo
-
60 kiloyum artçı ve çantalarla birlikte 300kg dan fazla olan VFR'ı rahatlıkla kullanabiliyorum.
-
CengizhanD adlı üyeden alıntı
kendi kilonuzu 2 ile çarpın. en basit ve pratik yöntem budur.
73x2=146 yapar bu durumda 250 kg motosiklet ağır gelecektir.
yanlız motosiklet chooper , cruiser tarzıysa ağır gelmez.
böyle bir hesap mı olur kardeşim, senin hesabına göre benim 20 bin kmdir kullandığım sıvılar ve topcase le beraber 200 kg ı aşan motorumu 75kg biri olarak kullanamam lazım...Bunca senedir o mu beni kullandı yoksa GErçi bu hesaba göre 22bin km bindiğim cbf 150yide kullanamam
Motor kullanmanın tartıya çıkmakla alakası yoktur, kilo ile ne alakası var bu işin ? Anormal kilolar hariç, normal kas yapısında bir insan yeterli tecrübesi olduktan sonra her tür ve ağırlıkta motoru kullanır
Küçük insanlar kişilerle, Sıradan insanlar olaylarla, Büyük insanlar fikirlerle ilgilenir.
-
ufuktan adlı üyeden alıntı
orta sehba gerekiyor ... zincir bakımı için , motoru yıkarken , kış mevsiminde olduğumuz için 2-3 günlük park etmeler bile olsa arka teker yerden kesilir ve ön teker altına küçük bir tahta koyulur ..... yani gerek var
motor ağır olduğu için sehbaya kaldırırken kesinlikle bedenine yüklenme , boynunu ve belini incitirsin ( tekniğe tam anlamıyla sadık kal ) .... motoru sehbadan indirirken ağır olduğu için diğer tarafa yıkılmamasına , öne doğru çok kaçmamasına dikkat etmen gerekir .... dediğim gibi kısa sürede alışıcaksın ama orta sehbeya dikkat ...
zincir bakımına gerek yok alet şaftlı motor yazdan beri yatıyor ve yan sehpadaydı, lastiklerde bir sorun olmadı, benim eski motorun (xt660) orta sehpası hiç yoktu.. birde yan sehpa çok rahat bişi bence orta sehpa bitek lastik değiştirirken gerekir.
-
barisozcetin adlı üyeden alıntı
zincir bakımına gerek yok alet şaftlı
motor yazdan beri yatıyor ve yan sehpadaydı, lastiklerde bir sorun olmadı, benim eski motorun (xt660) orta sehpası hiç yoktu.. birde yan sehpa çok rahat bişi bence orta sehpa bitek lastik değiştirirken gerekir.
vay be koca motora boş yere koymuşlar orta sehbayı , sadece lastik değiştirmek için
-
Kilonuzu çarp ikiyle mantığına göre Goldwing'i 180 kiloluk arkadaşlar kullanabilir Kendi tecrübelerime göre ise motor kullanmada kilonun etkisi yoktur. Boy daha önemli bir etkendir. Silverwing 600 yaklaşık 230 kg idi ve hiç zorlandığımı hatırlamıyorum.
-
abi peki Allah korusun motoru yatırdık tek kaldıramayacağımız bi motora sahip olmak sakat yaw
-
hayatta olmaz bnm 50 kg tanıdıgım 200 Kg motor kullanıyo
-
bencede sorun olmaz.önemli olan denge...
-
Junger adlı üyeden alıntı
abi peki Allah korusun motoru yatırdık tek kaldıramayacağımız bi motora sahip olmak sakat yaw
Yöntemini bilirsen kaldırmak çok basittir.
-
overrider adlı üyeden alıntı
Yöntemini bilirsen kaldırmak çok basittir.
tüy siklet aman motörün altında kalayım deme...motorun altından çıkarsan yöntemi uygulayabilirsin dimi...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
-
75 kiloyum 350 kg bmw 1200 cl yi rahatlıkla kullandım.ilk binmemde.sıkıntı olacağını sanmam.makina yürüdüğünde kuş gibi oluyor zaten
Orgazma Dudak Büktürür
-
mete_han adlı üyeden alıntı
tüy siklet aman motörün altında kalayım deme...motorun altından çıkarsan yöntemi uygulayabilirsin dimi...
Onun da yöntemi var, bir gün motorun altında kalırsam çıkabileyim diye üzerinde ekstra 100 kilo taşıyıp pandasiklet olmaya gerek yok
-
bir bayan var tanıdığım 55 kg goldwing kullanıyor. birçok bayan da var eminim kullanan.hiç denemedim ağır makine cruser haricinde.tecrübe ve alışmayla alakalı gibi geliyor.ağır bir makineyle kilon uyuşmuyorsa ani refleks gerektiren hareketler zor oluyormuş sanırım.aniden durman gerektiğinde mesela.kaslar alışınca kullanmak problem olmaz diye düşünüyorum.
hayat şansa bırakılacak kadar uzun değil
-
arkadaşlar yaklaşık 500km dir motoru kullanıyorum, benim eski xt den çok daha rahat kullanıyorum, demek ki boy önemli kilo değil, ayaklar yere rahat bastıktan sonra motorun kilosunu dert etmeyin, zaten arkadaş yukarıda örnek vermiş, 55 kilo bir kadın 400kg lık goldwing kullanabiliyor..
-
Ağır makine ne kadar sele yüksekliği uzun ve ağırlık merkezi yukarıda ise ise o derece ağırdır Honda Silverwing 600 de 230 kg civarı ama kullanımı hiç de zor değildir herhalde.
-
allahtan böyle dertlerim yok 1.86 114 kiloyum dağ gibiyim Maşallah 150 zc var çocuğum gibi Hİç derdim yok 350 kg motor bile kullanırım
-
sürersin, cesaret her işin üstesinden gelir
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler