@dmRhn arkadaş bir sürü şey yazmışsın ama birşey anlatamamışsın.
yoruldum okurken
ben sadece şunu söyleyeceğim, motor kaç binde ömrünü tamamlayıp yeni motor isteyecek? 5 sene sonra parçasını bulabilecekmisin? bence önemli olanı bu...
bende 2008 tvs apache var. 3. sahibiyim (önceki kullananın 2side acemiliğini attı bu motorda) ve ustacıkların elinde yorulmuş bir motor. 40.000 ler civarında olduğunu tahmin ediyoruz. bir ara km teli kopuk gezmiş.
geçen gün yetkili servisine gidip üst motor toplattım. Sebebi de egzoz tıkanmış fark etmemişim. sübapların canına okumuşum, motor contalardan yap atmış. aslında sadece egzoz, contalar ve sübaplar vs değişecekti. 180 lira daha harcayıp piston kiti de taktırdım. toplamda 610 tl harcadım (85 lirası işçilik, yetkili servis) ve 6 senelik motorumun tüm parçası servisinde vardı. parçalar orjinaldi. kutuları gözümün önünde açıldı.
demem o ki, servisi olan parçası bulunabilecek her motor alınır. mondial asya vb gibi 3 seneden sonra distribütoründe bile parçasını bulamayacaksam o motoru almam.
Megelli bu konuda avantajlı olabilir. çünkü Çinde fasoncuda üretilen noname bir motora markasını vurdurup getirmiyor.
ilave: tam da derken: Megelli web sitesinden:
"All production of Megelli motorcycles stopped on this day,
a gentleman's agreement for Hsun to carry on supplying parts to our distributors around the world was agreed.
I would also like to thank our distributors and motorcycle owners for supporting Megelli, believing we can find a suitable partner in the near future."
Yani Megelli üretimi durdurulmuş...
http://www.megelli.com/