Arkadaşlar merhaba. Kafanızdaki soruları azda olsa yanıtlayabilmek için yaklaşık 1 aydır kullandığım bu model hakkında gözlemlerimi aktarmak istiyorum. Türkiyede bu motoru alan ve kullanan ilk kişi olarak
Motoru ilk aldığım günün ertesi sabahı diğer arkadaşlarımında yaşamış oldugu benzin akıntısı problemi bende de oldu. Alt grenajı eritmişti. Ertesi gün servise götürdüm. Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Adana'daki tek servis Cumali usta oldukça ilgili ve ellerinden geldiği kadar yardımcı oluyorlar. Servis ve parça konusunda adanada hiçbir sıkıntı bulunmamakta ki zaten firma distribütörü Camgöz motor burda
gaz takılması dediğimiz gazı kestikten sonra rölantiye düşüşte kendi kendine gaz veriyordu. bu problemde bütün kullanıcılarda ortak. Benzin deposuna kalıp yapıldı ve akıntı giderildi. Şu anda alt grenajımda değişti. Bu sorun tamamen ortadan kayboldu fakat gazı kestikten sonra rölantiye geçerken ki kendi kendine ara gazı problemi malesef halen düzelmiş değil. rahatsız edici boyutta değil ama genede sinek küçüktür,fakat mide bulandırır misali can sıkabiliyor bazen. Arkadaşlar uzun zamandır motor kullanıyorum fakat ben bu motoru bir türlü boşa almayı başaramadım.
bu sorunda bütün megellilerde ortak. Yani şu şekilde tabiki boşa geçiyor ama çok zor artık ışıklarda fln çok fazla boşa almak için uğraşmıyorum. Çünkü zaten ben alana kadar ışık yanmış oluyor.
Şaka bir yana gerçekten bu motoru boşa almak zor. Çoğu zaman takılıyor istediğiniz kadar ileri geri yapın nuh diyor peygamber demiyor. Ara ara utandırdığı olmuyorda değil.
Onun haricinde vites geçişlerinde hiçbir sıkıntı yok. Motorun kusurlu gördüğüm yerlerinden bahsettim. Şimdide olumlu yanlarından bahsedeyim size. Öncelikle sanıyorumki herkezin ortak düşüncesi 250cc likler dünyasındaki en yakışıklı motor diyebiliyorum. Almadan önce tıpkı forumdaki şu modelimi alsam bu modelimi alsam kawasaki pahalı hondanın 2. elinimi alsam gibi düşünen diğer arkadaşlarım gibi bende uzunca bir zaman araştırdım. Fiyat olarak rakibi zaten şu anda yok. 8.550 Tl gibi bir fiyata bu motora sahip olabiliyorsunuz. Peki bu paranın karşılığını alabiliyormusunuz derseniz bence kesinlikle EVET ! Çoğu arkadaşım titreşimden bahsetmiş. CBR250 ve Hyosung 250 lik kullanmış biri olarak şunu söyleyebilirim. Titreşim bir miktar var. Fakat kesinlikle abartı veya rahatsız edici değil. Frenleri bu motorun en iddalı yeri diyebilirim. Oldukça başarılı frenlemelere sahip. Yakıt olarak. Şu anda motorum 500 km civarında çok fazla ölçüm yapmadım ama az ne çok az yakıyor ne çok fazla yakıyor yani bence uygun düzeyde. Cebinizi sarsmaz. ! Yol tutuşu ve virajlardaki performansıda hayret verici açıkca beklediğimden daha iyi bu motoru alırken sıkıntılarla karşılaşacağımı biliyordum. Fakat cazibesine kapıldım ve aldım. İyikide almışım Pişman kesinlikle değilim. Alacak arkadaşlara tavsiye ediyorum bu yazılmış olan sorunlarla kesin karşılaşacaklar bunu bilsinler sonradan vay neden boyle oldu demesinler sonucta ne kadar ekmek o kadar köfte.
motorun orjinalliğini bozmadım arkadaşlar lastiklerde fln bazı forumdaşlarımın lastiklerini değiştirdiklerini gördüm güzelde olmuş ama ben orjinallikten yanayım. yetersiz gördüğüm bir nokta olursa tabi değiştiririm lastikleri fakat öyle bir sıkıntı yaşamıyorum. İlerleyen zamanlarda motorumla daha fazla km yaptığım zaman oluşan sıkıntı ve deneyimlerimi sizinle paylaşacağım. Soru sormak isteyen arkadaslar varsa cevaplandırabilirim. Herkeze Güvenli Sürüşler...