Megelli 250 R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
06 Ağustos 2014, 15:11
gorfo14 adlı üyeden alıntı
Titreşimden korkma, gerçekten korkma...
Renk konusunda zevki sana bırakmak lazım bana kalsa bende ki gibi kırmızı şase beyaz grenaj alırdım :D Herkesin zevki farklıdır ;)
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:18 ----------
2 lastik arasında takıldım kaldım, Metzeler gerçekten motosiklet lastiği konusunda kendisini kanıtlamış bir marka fakat bildiğimiz gibi pahalı. Son zamanlarda benim gözümde michelin pilot sport modeline yada street modeline gidiyor kafam ikisi arasında kararsız kaldım.
Michelin pilot sport ; yol tutuşu gayet kaliteli ve hatta hayran kalınabilecek kadar güzel fakat günümüz istanbul yol şartlarına göre lastik çok hızlı bitiyormuş.
Michelin pilot street ; yol tutuşu sport gibi değilmiş hatta sport kullanıp street 'e geçenler gerçekten çok pişman oluyormuş. Sport 'un lastik ısınma süresi daha kısa olduğundan yola olan hakimiyeti gayet iyiymiş street gibi değilmiş. Benim içinde önemli olan yol tutuşu gerçekten, çünkü Megelli fabrika çıkışlı lastikler gerçekten berbat...
şŞtt.. Ses Kes, Ses Dinle 1 Tam Gaz 1 Ara Gaz..
Hayal kuruyorsan, ulaşmak için çaba sarf et.
Reklamlar
-
08 Ağustos 2014, 20:02
-
09 Ağustos 2014, 10:57
ROMMEL'İN motoru çok hoşuma gidiyor ve inşallah motoru bu hafta alcam yalnız renk konusunda kafam çok karişık bide sticker buldum
http://www.n11.com/reflektorlu-trans...s018-P19674862
http://www.n11.com/reflektorlu-trans...s019-P19674863
hangisi daha iyi gider acaba stickerlardan lastikleride arka 160 ön 130 of offfff yanıyoz fuatt abiii
diğer karenajada transformers decepticons sticker yapıştırcam ama bulamıyorum yardımcı olursanız çok sevinirim
-
12 Ağustos 2014, 09:07
dmRhn adlı üyeden alıntı
2 lastik arasında takıldım kaldım, cgerçekten motosiklet lastiği konusunda kendisini kanıtlamış bir marka fakat bildiğimiz gibi pahalı. Son zamanlarda benim gözümde michelin pilot sport modeline yada street modeline gidiyor kafam ikisi arasında kararsız kaldım.
Michelin pilot sport ; yol tutuşu gayet kaliteli ve hatta hayran kalınabilecek kadar güzel fakat günümüz istanbul yol şartlarına göre lastik çok hızlı bitiyormuş.
Michelin pilot street ; yol tutuşu sport gibi değilmiş hatta sport kullanıp street 'e geçenler gerçekten çok pişman oluyormuş. Sport 'un lastik ısınma süresi daha kısa olduğundan yola olan hakimiyeti gayet iyiymiş street gibi değilmiş. Benim içinde önemli olan yol tutuşu gerçekten, çünkü Megelli fabrika çıkışlı lastikler gerçekten berbat...
Kardeşim ben Pirelli Diablo Rosso II aldım biliyorsun. Çok memnunum ıslak zaminde mükemmel tutuyor. Özellikle bizim fabrika çıkışı lastiklere göre. Lastik en az ekipmanın kadar önemli. Onun için çobuk eriyormuş yıpranıyormuş deme. Sürüşün güzelliğine ve keyfine bırak kendini. Kafan rahat olsun. Henüz karar vermediysen motolastik.com'a bir danış derim. Sağolsunlar bana çok yardımcı oldular. Soru sorunca seni arayıp telefonda anlatıyorlar.
Metzeler M1 mi M3 mü bakıyorsun ? Ön lastik ebatın kurtarıyor ama fiyat pirelliye göre biraz daha fazla. Arka lastik ben 140 taktım (Pirelli) Metzelerde arka lastik ebatını ne yapmayı düşünüyorsun ?
-
12 Ağustos 2014, 11:30
Arkadaşlar radyatör suyunuzu sürekli kontrol edin kesinlikle su eklemeyin antifirizle tamamlayın su koyduğunuzda arızalara neden oluyor.Keyifli sürüşler diliyorum.
-
12 Ağustos 2014, 12:15
-
12 Ağustos 2014, 12:46
-
12 Ağustos 2014, 16:00
-
12 Ağustos 2014, 16:41
Mini bıçak sigorta olacaklar (mini blade fuse). Bunlar uygun görünüyorlar.Bizde 10-15-30A olması lazım yanlış hatırlamıyorsam.
Yabancı sitelerden bakmıştım ben takım olarak. Turkish.alibabaydı sanırım. Sırf bu mini bıcaklardan dolayı sigorta kutusunu komple değiştricem bildiğimiz arabalarda kullanılan sigortalara geçiş yapmayı istiyorum.
-
12 Ağustos 2014, 17:28
tian adlı üyeden alıntı
Mini bıçak sigorta olacaklar (mini blade fuse). Bunlar uygun görünüyorlar.Bizde 10-15-30A olması lazım yanlış hatırlamıyorsam.
Yabancı sitelerden bakmıştım ben takım olarak. Turkish.alibabaydı sanırım. Sırf bu mini bıcaklardan dolayı sigorta kutusunu komple değiştricem
bildiğimiz arabalarda kullanılan sigortalara geçiş yapmayı istiyorum.
Anlaşılan elektronik mühendisisin yok internet üzerinde var mevcut aslında bulması kolay, şimdi indim baktım motosikletin sigortasına 4 Adet 10A 2 Adet 15A mevcut motosiklette sigorta olarak Burada var bulabiliyorsun.
Şimdi sipariş verdim Bundan yalnız ürün 1,50TL kargo ücreti 4,55TL Toplamda 6,05TL oldu şaka gibi, kendisi astarından pahalıya geliyor ama Motosikletin motorunun yanmasından iyidir Yedekte dursun ne olur ne olmaz, bir gün başımıza yine gelecek olursa ki Allah göstermesin yine yedeğimizde bulunsun. Bize değil belki yolda birisine bile lazım olabilir
-
13 Ağustos 2014, 10:09
Arkadaşlar megellide 10 ve 15 amp sigorta olması gerekiyor 30 amp sigorta takıp tesisatı yakanlar var tanesi 30 kr olan bir sigorta tofaş parçacısından alabilirsiniz kargo paranızda sizde kalır.Bir de şu park ampülerini ledli kullanmayın sigorta attırıyor bir hafta da adam 5 defa sigorta attırıyor halen sorunu tesisatta arıyor söylememe rağmen halen kullanıp servise gelen birçok kullanıcı var.
-
13 Ağustos 2014, 11:52
Goxel01 adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar megellide 10 ve 15 amp sigorta olması gerekiyor 30 amp sigorta takıp tesisatı yakanlar var tanesi 30 kr olan bir sigorta tofaş parçacısından alabilirsiniz kargo paranızda sizde kalır.Bir de şu park ampülerini ledli kullanmayın sigorta attırıyor bir hafta da adam 5 defa sigorta attırıyor halen sorunu tesisatta arıyor söylememe rağmen halen kullanıp servise gelen birçok kullanıcı var.
Bunu dikkate almak şart Teşekkürler...
-
14 Ağustos 2014, 15:41
Goxel01 daha önce ki mesajlarından sanırım bu işlerden biraz anladığını ve hatta Megelli servisin de çalıştığını okumuştum, sana danışmak istediğim bir konu vardı. Bir sıkıntı mı var yoksa herşey normal mi öğrenmek istedim, aşağıda resimleri ile birlikte anlatıyorum. Teşekkürler şimdiden yardımın için...
Şimdi sorum şu, birinci resimde göreceğin sarı gösterge ışığı motorun kontağını çevirdiğimde yanmaya başlıyor ve motorun sesi kesildiğinde ( bıızzz sesi ) o sarı ışık sönüyor, sonrasında ikinci resimde ki kırmızı kare içine aldığım kırmızı tuşa basıyorum motor marş alması için o sarı ışık yine yanıyor yine biz ses hazırlık sesi ( bızzz sesi işte ) sonra o ışık sönmüyor, ben motorun ikinci resimde ki sarı alan içerisine alınmış marş tuşuna basınca o ışık sönüyor ve motor normal işlemeye başlıyor.
Bu normal mi? Çünkü dün motorun üzerine bindim, kontağı çevirdim, eletktrik marşını açtım sonra marşa bastım motor elektrik kesti ve bunu 5-6 deneme de aynısını yaptı, sonra ekranda Er5 diye birşey yazdı bir kaç denemeden sonra çalıştı motor. Bir daha yapıyor mu diye denemek için kapattım kontağı yine aynı sorunla karşılaştım, şans eseri bir denemem de tuttu çalıştı motor daha da kapatmadan motoru hemen bizim 1 sokak arkada ki bana en yakın olan motosikletçiye gittim, olayı anlattım adamın cevabı "Motor çok güneşin altında kalırsa beyin sapıtabiliyor bazen" dedi ki hiç mantıklı bir açıklama gibi gelmedi bana.
Yardımların için teşekkürler şimdiden, motor şuanda sorunsuz çalışıyor onda bir sıkıntım yok ama işte dediğim gibi o son marşı verene kadar yani motosikleti start ettirene kadar o ışık sönmüyor daha önce sönüyordu. Önümüzde ki hafta içi de tatile gidiyorum, dönüşte Cengiz motora götürüp göstericem ama işte insan kıllanıyor ister istemez
-
15 Ağustos 2014, 12:46
ilk resimdeki sarı ışık motor işareti olan kontak açıldığında beyin motorun enjeksiyon sistemini kontrol eder eğer sistemde arıza varsa ışık sürekli yanar hiç sönmez motor çalıştığında söner yüksek viteslerde ani gaz vermelerde hava girişi fazla olduğunda eksoz sensörü çıkan gazlardan farklı değerleri beyine bildirir beyin programındaki değerlerle uyuşmaz sa gelen bilgi yani hava karşımı yakıttan fazla olduğunda sarı lamba yanar bir süre sonra söner bu arıza değil sürücü hatasıdır gelelim ekrandaki r5 koduna eğer akü de veya elektirik tesisatında anomarlik varsa elektirik akımı zayıf olduğunda motor start düğmesine bastığında marş motoru bütün akımı üzerine çeker diğer ünitelerin alması gereken elktirik zayıflar gösterge yeterli elktirik almadığı için kapanır start düğmesine bastığnda r5 çıkar parmağını çektiğinde ekran normale döner bu arıza devam ederse akünün şarjını ölçtür akü zayıf lambası yanıyor mu kontrol et. motor çalışırken 13.5 ile 14.3 volt elk. üretir bu değerlerin altında ise motoru servise götür.
-
15 Ağustos 2014, 13:54
ilk resimdeki sarı ışık motor işareti olan kontak açıldığında beyin motorun enjeksiyon sistemini kontrol eder eğer sistemde arıza varsa ışık sürekli yanar hiç sönmez motor çalıştığında söner yüksek viteslerde ani gaz vermelerde hava girişi fazla olduğunda eksoz sensörü çıkan gazlardan farklı değerleri beyine bildirir beyin programındaki değerlerle uyuşmaz sa gelen bilgi yani hava karşımı yakıttan fazla olduğunda sarı lamba yanar bir süre sonra söner bu arıza değil sürücü hatasıdır gelelim ekrandaki r5 koduna eğer akü de veya elektirik tesisatında anomarlik varsa elektirik akımı zayıf olduğunda motor start düğmesine bastığında marş motoru bütün akımı üzerine çeker diğer ünitelerin alması gereken elktirik zayıflar gösterge yeterli elktirik almadığı için kapanır start düğmesine bastığnda r5 çıkar parmağını çektiğinde ekran normale döner bu arıza devam ederse akünün şarjını ölçtür akü zayıf lambası yanıyor mu kontrol et. motor çalışırken 13.5 ile 14.3 volt elk. üretir bu değerlerin altında ise motoru servise götür.
Teşekkür ederim Göksel, hem telefonda ki yardımın için hemde buradan da yardımcı olduğun için.
Yalnız antifrizi dediğim gibi radyatör den mi yoksa genleşme deposundan mı doldurmamız gerekiyor, bu akşam tekrar dolumunu yapayım. Yarım litre antifirizim duruyor halen evde.
-
21 Ağustos 2014, 12:27
Arkadaşlar selam 6000 olmak üzereyim. Kısmetse hafta sonu Sapancaya gideceğim. Geldikten sonra da bakıma girmeyi hedefliyorum.
Yağ, Yağ filtresi, Benzin filtresi, Buji, Zincir değişimi yaptıracağım. Fren balatalarından tam emin olamadım onları da bi kontrol edip gerek görürsem değişecekler. Şimdi buji seçimi konusunda bilgiye ihtiyacım var.
Lazer İridyum Bujiler ve iridyum bujiler var piyasada. Neye göre seçim yapmak lazım ? Bilgi verebilecek olan var mıdır ?
Kullanım klavuzum default olarak RG6YC kodlu buji öneriyor. 35 liraya falan piaggio marka bir buji mi alsam bilemedim.
-
25 Ağustos 2014, 13:07
-
25 Ağustos 2014, 20:28
Arkadaşım büyük bir sıkıntın olmadığı için sevindim.İstanbula gelecek olursam yakınlarda motoruna bakmak isterim çünkü daha önce geldiğimiz de çoğu megellinin ana sigorta start rölelerini koltuğun altına yerleştirdik sigorta değişimi kolay olsun diye ama senin motor yapılmamış bu arızayla karışlamamak için depoyu asla fulleme benzin çalkalandığı zaman problem yaratıyor kapaktan 4 parmak aşağıda olsun benzin yeterli gelince ona operasyon yaparız sorunu kökten çözülmüş olur.Keyifli sürüşler diliyorum.
-
26 Ağustos 2014, 10:14
Arkadaşım büyük bir sıkıntın olmadığı için sevindim.İstanbula gelecek olursam yakınlarda motoruna bakmak isterim çünkü daha önce geldiğimiz de çoğu megellinin ana sigorta start rölelerini koltuğun altına yerleştirdik sigorta değişimi kolay olsun diye ama senin motor yapılmamış bu arızayla karışlamamak için depoyu asla fulleme benzin çalkalandığı zaman problem yaratıyor kapaktan 4 parmak aşağıda olsun benzin yeterli gelince ona operasyon yaparız sorunu kökten çözülmüş olur.Keyifli sürüşler diliyorum.
Tamamdır usta bundan sonra fullemem kesinlikle, istanbul 'a gelmeden önce haber vermenizi bekliyor olacağım kesinlikle. Yarı depo doldurup sonra devam ederim yola, yalnız dediğim gibi genelde herhangi bir ilde bu şekilde ziyaret olacağı zaman genelde buradan duyuru yapıyordunuz umarım istanbul ziyareti olacağı zaman tekrar buradan duyuru yaparsınız...
Kesinlikle hem gelip tanışmak hemde bakımını yaptırmak isterim...
-
26 Ağustos 2014, 13:16
Uzun araştırmalar sonucu uygun fiyata D.I.D marka zincir buldum.
Online alışveriş yapabilirsiniz. Firma KMA'dan önceki distributor. KMA ile bizzat görüştüm. Entelden çook uygun fiyata D.I.D zincir alabilirsiniz. Hem de orginalliği KMA'dan onaylı
KMA'dan aldığım mail de şöyle:
Şu an için online satışımız yoktur. Çok yakın bir gelecekte hayata geçecektir. Ayrıca sahte zincir ile mücadele
Etmek adına eylül ayının ilk haftası gibi yeni bir kampanya ile özel fiyat çalışması yapılacaktır.
Şu an zincir renk tercihine göre (çelik veya sarı) 95€ ile 101€ arası KDV dahil satış fiyatı bulunmaktadır.
Kampanyayı beklemenizi öneririm. Ayrıntılı bilgi için firmamız ile irtibata geçebilirsiniz.
Kendileri bizden önceki eski distribütör firmadirlar. Ellerindeki mal orjinaldir.
http://magaza.entelenerji.com/did-motosiklet-zincirleri/did-oring-zincir/
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler