Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

QM125-10E far problemi

REKLAM ALANI

Motosikleti
    parayı bulursam bir gün olacak ;)
    arkadaşlar bende yamaha bws'nin kopyası olan ramzey scooter var;

geçenlerde bunun kısa farı yanmıştı ve farların yerini değiştirdiğim zaman düzeldi...

benim sorun bu iki farın biri uzun biri kısa,ben diyorum ki bunların ikisini uzun ve kısa olarak aynı anda kullanamazmıyım bu akşam ikisini paralel bağladım farların uzunlarını fakat ikisini bağlayınca sönüyor.tek bağlayınca normal oluyor.başka scooterlara bakıyorum onların ki ikisi aynı anda yanıyor

acaba paralel bağlayınca direnci düştünden dolayı mı çalışmıyor yoksa bunun ayrı bir bağlama taktiği ya da ayrı bir devre mi kullanılıyor...

yardım ve görüşlerinizi bekliyorum
    saygılar

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    mogli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Fazer1000 - F650 GS
    Sigortadan dolayı olabilir ya da ona benzer bir devre varsa aşırı yüklenmede kesiyor olabilir, ya da parçalardan biri arızalanmış olabilir.
    Motosiklet bir ULAŞIM aracı değil bir İSYAN aracıdır!
    Her şeyin Aslı Güzeldir!
    Ömürüm boyunca hatırlanacaksın aYe...

Motosikleti
    Alıntı mogli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sigortadan dolayı olabilir ya da ona benzer bir devre varsa aşırı yüklenmede kesiyor olabilir, ya da parçalardan biri arızalanmış olabilir.
    hayır arkadaşım farın tek ucu uzun tek ucu kısa bir de ortak uçları var;

ben iki far alıp paralel bağladım açık olarak,el ile 12 volta bağlayarak bağladım uzun-uzuna;kısa-kısaya fakat yanmadı.birde farın tekinin kısası yanmıyordu ondan olmaz herhalde.

yardımlarını bekliyorum veya başına böyle birşey gelen var mı?

Motosikleti
    arkadaşlar ben motoru sattım ve kurtuldum ama size yine de olayı açılaklayayım.arkadaşlar farlarda bir kısa bir uzun ve de bir de ortak olarak bağlanmış şase var ve benim bu farların ikisi aynı anda çalıştıramamın sebebi benim güç kaynağının yeteri kadar güç verememesidir.hepsi bu.motora bağladığımda ikisi birden hem uzun hem kısa hemde sellektör olarak yanmaya başladı.
    siz de eğer iki farınızdan biri uzun biri kısa ise;
    ikisini de ortak bağlayarak ikisinin de hem uzun hem de kısa olarak yanmasını sağlayıp far şiddetinin iki katına çıktına şahit olabilirsiniz...ama akünüzünde biraz kaliteli olması gerekir tabi ki...
    saygılar...
    kazasız sürüşler...

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler