Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Hyosung/S&T Kanuni GV 650 Aquila Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI

Motosikleti
    CBF 600 - NC 700 - Versys 650 - Tracer 900
    arkadaşlar, yakın zamanda dd-250e-9b mi satmayı ve gv 650 almayı düşünüyorum. Nette bir iki tane mantıklı motosiklet var. Bu motorda benden daha tecrübeli birilerine de göstermek isterim alırken. Motoru tanıyanların katkısının olacağını düşünüyorum. Yardımcı olabilir misiniz?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ZERDÜŞT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung GV 650
    Alıntı slamdunk_tr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar, yakın zamanda dd-250e-9b mi satmayı ve gv 650 almayı düşünüyorum. Nette bir iki tane mantıklı motosiklet var. Bu motorda benden daha tecrübeli birilerine de göstermek isterim alırken. Motoru tanıyanların katkısının olacağını düşünüyorum. Yardımcı olabilir misiniz?
    Almayı düşündüğün motosikletlerin linkini paylaşırsan, elimizden geldiğince yardımcı oluruz elbet..:bounce
    ANATOLIAN EAGLES MK / Bağımsızlık ve Özgürlük benim karekterimdir. M.K.Atatürk

Motosikleti
    hyosung Gv 650
    Alıntı gv650i adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ŞEHİR DIŞINDA OLACAGIMDAN KATILAMIYORUM AMA GENELDE MİLLET TATİLDE BİR HAFTA SONUNA AYARLASAYDINIZ DAHA ÇOK KATILIM OLURDU DİYE DÜŞÜNÜYORUM

ufak harfe düzeltecektim düzeltemiyorum kemal sabah yola çıkıyorum geleceksen gel

kaya abi ne zaman dönüyorsun.?yarın yerinde olacaksan sana uğramak istiyorum??benim motora birde senin gözünle bakalım

bu motorun lastik ölcüleri nedir: burdaki açıkalmada ön için 120/70 ZR18 arka için 200/70ZR diyor ancak

kendi orjinal sitesinde

Rear Tyres(arka): 180/55-ZR17 Rear(ön), 120/70-ZR18
    ölçüleri bu

dolayısı ile iki farklı ölcü var doğrusu hangisi?
    :flower:Kıyamet:flower:Gelsede:flower:Kopsak :flower:[B][I][/I][/B][COLOR="Blue"][/COLOR]

nastyboy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA X-MAX 400 ABS
    Tüm arkadaşların Zafer ve Ramazan Bayramını kutlar emniyetli sürüşler dilerim

Motosikleti
    hyosung gv650 aquila
    herkese ıyı bayramlar....

Motosikleti
    CBF 600 - NC 700 - Versys 650 - Tracer 900
    Alıntı ZERDÜŞT adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Almayı düşündüğün motosikletlerin linkini paylaşırsan, elimizden geldiğince yardımcı oluruz elbet..:bounce
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...7592718/detay/

Fiyatlar çok karışık. 8000 ile 13000 arası çok değişiyor. Fiyatta 5000TL değişim mantıklı değil. Çok ucuz olanlara baktım, net kazalı; en pahalı olanlar da sahibi bulunmaz hint kumaşı sandığı için, alttan 1000 en üstten 2000TL yi çıkardım. Olması gereken fiyat 9000 - 11000 aralığına denk geliyor(tamamen bence). O nedenle link'dekini gidip göreceğim hemen bayramdan sonra. Belki de bildiğiniz bir motordur?

FatihKARAKAŞ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R 1200 RT

Fiyatlar çok karışık. 8000 ile 13000 arası çok değişiyor. Fiyatta 5000TL değişim mantıklı değil. Çok ucuz olanlara baktım, net kazalı; en pahalı olanlar da sahibi bulunmaz hint kumaşı sandığı için, alttan 1000 en üstten 2000TL yi çıkardım. Olması gereken fiyat 9000 - 11000 aralığına denk geliyor(tamamen bence). O nedenle link'dekini gidip göreceğim hemen bayramdan sonra. Belki de bildiğiniz bir motordur?
    HYO GV 650 deki bu fiyat skalasının genişliği beni de rahatsız ediyor. Çoğu fikir HYO GV 650 için 9000 üzerinin pahalı olduğu yönünde. Birde ST Kanuni olduktan sonra genel eğilim 250 CC yönünde ilerlemiş görünüyor. Ben GV 650 için 2009-10-11 modele hiç rastlamadım internette
    # Çocukluk saflığını kaybetmeyen adama büyük adam denir. (Mencius) #

Motosikleti
    Hyosung GV650
    arkadaşlar, 2 yıldır bu statör problemi beni ne zaman vuracak diye bekliyordum, sonunda geldi ve vurdu. tabi vurmadan önce gereken önlemleri almalıydım ama işim ve ilgisizliğim sebebiyle bu önlemi hep atlamıştım. bunu da hallettim mi bütün kronik sorunlar halledilmiş olacak kısmetse.

bu arada, haziran ayında ankara-olimpos-bodrum-istanbul-ankara turu, ağustos ayında da ankara-istanbul-bursa-edirne-ankara turu yaptım. toplamda 4000 km'nin üstünde yol yaptım. kronik statör arızası dışında arıza yaşamadım. hele ki ilk gezide benzin almak dışında motorun kapağını bile açmadım.

herkese iyi bayramlar diliyorum

Motosikleti
    Hyosung GV 650

Çevremdeki bir kaç kişiye ve sürekli gittiğim ustama motoru sordum ne yazıkki bilen yok..ama resimlerden gördüğüm kadarı ile diri duruyor.2007 model olması itibarıyla yeni lastik ister üzerindekilerin artık sertleşmiş olduğunu düşünüyorum..Lastiğin yanaklarında üretim yılı ve haftası yazar..yine kayışında bir raf ömrü olduğunu kabul ediyorsak kayışında yenisi ile değişmesi gerekecektir.Ben kayışı kargo dahil 550.00 Tl ye aldım 5 günde koreden getirtttim.Lastik fiyatları değişken ama tercihini Michelin ve metzellerden yana kullanmanı öneririm.Yurt dışından alacaksan lastikleri ön lastiğin 120/70/ ZR18 ,arka lastiğinde 180/55/ZR17 olarak araştır 240 ve üzeri hızlara uygun olanı seç.Bunun dışında ilanlardaki motorlar hakkında abartılı olanlar vardır mutlaka ama içlerinde öyle motorlar varki yazdıkları rakam bile az bana sorarsan..Bu sayfada üyemiz olan ve dostum olan bir arkadaşın motoru 12.800 Tl olarak ilanda..diyeceksinki nesi var..söyleyeyim..Koruma demiri standart koruma demirinin ötesinde,paslanmazdan yapılmış krom yeni bir koruma demiri fiyatı 500 tl.çanta demiri kromdan yapılmış..aynı şekilde fiyatını bilmiyoruım ama yurt dışından alınan nikelaj kaplamalı değil ömürlük..eksozlar sesli yurt dışından özel getirildi 1000 Tl de o diyelim..artı jet kit yanında veriyor ve daha şuan aklıma gelmeyen ufak tefek değişikler ve verilen emekler var..bu motorda daha 7000 km de ve sahibi bunu her zaman bakımlı tuttu..hapşırsa gereğini yaptı..aksatmadı..ve ilk sahibi..bu motoru alan kişi rahat edecek.Elbette herşey imkanlarla sınırlı bunu anlarım ancak öyle ucuz motorlar varki arada aldığında adam etmek için kaç bin lira harcarsın kaç saat servislerde kalırsın bilemem.Bu motorların bazı sahipleri ilk kez büyük motor alan ve sağda solda bu işi bilmeyen ustalarla oynatan sonra sıkıntı yaşayan insanlar..Temiz bakımlı bir makina alırsan rahat edersin..buda biraz şans, para ve araştırma işi..Bu motorların ederini tespit için bilmek gerekir..bunu genel okuyucuya hitaben yazıyorum,Viceroy arkadaşımız daha önce bu konuda çok detaylı bilgileri paylaştı geriye dönük o yazıları insanlar okursa bu konu daha net anlaşılır diye düşünüyorum ,onun dışında senin linkini gönderdiğin motor temiz ise bu fiyat bedava bana göre..kaçırma..alacağın motora +1500 TL ekle..hesabını buna göre yap..sana özelden cep telimi yolluyorum ..

Bu vesileyle bende motosiklet.net okuyucularının Mübarek ramazan bayaramını ve aynı güne denk gelen Bağımsızlımızın önemli mihenk taşı olan 30 Ağustos zafer bayaramını geçikmelide olsa kutluyorum.Sevgi ve saygılarımla..

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:01 ----------

Alıntı FatihKARAKAŞ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben GV 650 için 2009-10-11 modele hiç rastlamadım internette
    Bunun en büyük nedeni distibütörlüğün kanuni ye geçmesinden sonra ciddi anlamda düşen satış grafiğidir..satılanlarda eşe dosta tarzında destek bağbında daha ziyade..194 sayfayı okumak biraz zaman alır ama nedenler konusunda ve bu motora ait bilgi konusunda çok şeyi yakalamak mümkün..

slm arkadaşlar bende bir gv650 kullanıcısıyım ve motorumdan çok memnunum bu yaz iki motorsikletli iran gezisine çıktık kayseriden ve gezi dönüşünden bir kaç gün sonra motorumun çalışmasında tak tak ses gelmeye başladı gaza bastığım zaman bu ses serileşip sürtme sesi gibi geliyor birde motorumun gaza basınca belirli devirlerden sonra tekleme yapıyor ve güvenebileceğim hiç bir usta yok kayseride sizce bu tak tak sesi nerden olabilir yalnız iran dönüşünde yağını değiştirttim ve motorun yağına baktığımda 1 litre anca kalmıştı ve ondan öncede vardı bu ses ama gaza basınca serileşmesi yoktu bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim sesde motorun alt bölümünden geliyor ustaya sorduğumda alt bölümde boşluk olduğu için hangi ses olursa olsun ordan verir dedi daha önce motor ustasına uğradığımda motorun hava ve benzin ayarının bozulduğunu bunu ayarlanması gerektiğini söyledi bu konuda bilgisi olan varmı varsa bu sesin neylerden kaynaklanabileceğini söyleye bilirmisiniz kim krank bilyasından diyor kimi derbiyaj balatasından diyor kimi yatak sarmış olabilir diyor yanlız motor gaza bastığım zaman eskisi gibi gidiyor sadece ses rahatsız edici ve bir aydırda garaja çektim motoru bu ses yüzünden binemiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim

ylcndrsn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung GV 650
    benim aklıma takılan sentetik yağların balatalarda kaçırmaya neden olabileceğini duymuştum. en randımanlı ve iyisi hangisi ise onu kullanmak isterim castrol, shell, arasında takıldım kaldım birde würth çıktı, sonuç olarak kullanan tecrübeli arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum .

Motosikleti
    Hyosung GV 650
    Alıntı ylcndrsn adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    benim aklıma takılan sentetik yağların balatalarda kaçırmaya neden olabileceğini duymuştum. en randımanlı ve iyisi hangisi ise onu kullanmak isterim castrol, shell, arasında takıldım kaldım birde würth çıktı, sonuç olarak kullanan tecrübeli arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum .
    Önceki yıllarda shell ve Castrol yağlarını kullandım en son olarak ise würth..bir problem yaşamadım..bunların hepsini kullanabilirsin..bulabilirsen API SL 10/40 bulamazsan 10/40 API SJ grubu yağları tercih et..Alpetin de ürettiği 10/40 API SL yağını da kullanabilirsin..bana göre bunların hepsi uygun..

Motosikleti
    gv-650
    keşke istanbulda olabilseydin...sanırım teknik anlamda söz söyleme sırası bu site içinde en son bana düşer biliyorum..zira motorun yağının nerden değiştiğini hala bilmiyorum...ama şu bilgilerimi aktarabilirim.genel olarak motorlarımızda belli bir kilometreden sonra olabiliyor sanırm bu ses.motor soğukken bir vuruntu şeklinde ortaya çıkıyor yğksek devirde ve ısındıktan soınra azalıyor yada yok oluyor ise sanırım kronik sıkıntılardan ama önemsenecek bişi değildir sanırm.
    halidun,haldun, viceroy, mesajlarını okuyunca daha net bir bilgi verebilirler ama genel olarak sanırım görmek gerekecek...

---------- Post added at 23:16 ---------- Previous post was at 23:13 ----------

nurierdem kadeşim;
    yuzde100cesurmotorcu@hotmail.com-
    yüz cesurmotorcu/facebook

badabat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung GV650-Yamaha MT09
    arkadaşlar gv650 arka lastik genişletme hakkında bilgisi olan kimse yokmu acaba?
    YOLLAR GİDİŞİME KIZLAR DURUŞUMA HASTA

Motosikleti
    hyosung gv650 aquila
    slumdunk_tr arkadas...umarım aradıgın hyo650 ı bulursun...ucuz etın yahnısı gercekten ucuz olur...tecrube ıle sabıttır...9-11 bın aralıgı demıssın...9 bınlık hyo 650 lere bakma bıle...11-13 arası olanları ıncele derm...evet bende 9 bıne aldım...yaptıgım ve yapacagım masraflarla cebımden cıkan mıktar 2 bın tl yı emınım gecmıstır....hıc uzatmıcam konuyu....sunlara dıkkat et...konjektor + sargı + aku konusu cozulmus olmalı....debrıyaj balatası ve ayarlarları ıyı durumda olmalı.....fren balatarı ıyı durumda olmalı.....kayış ve kasnak iyi durumda olmalı....en azından arka tekerın saglam olmalı...bunlar almayı dusundugun motorda ıyı durumda ıse ver 13 bın tl ... ılerde acıtmaz....9-10 bın aralıgında bı motorda bu saydıklarımı sen degıstırmek zorunda kalabılırsın...yıne 13 bını gorursun.....dedıgım gıbı tecrube ıle sabıtt...herkese keyıflı surusler....

Motosikleti
    BMW R 1200 RT
    Ben de yaklaşık bir aydır GV 650 araştırıyordum. Yazdıklarını görünce HYO konusunda fikrim değişti sayılır.
    13000 TL verecek olursam Dragstar 650 almak daha mantıklı olur diye düşünüyorum. Tip olarak GV 550 çok modern bir cruiser ama malzeme kalitesi ve kronik problemler tipten bir adım önce gelir bence
    Alıntı cold play adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    slumdunk_tr arkadas...umarım aradıgın hyo650 ı bulursun...ucuz etın yahnısı gercekten ucuz olur...tecrube ıle sabıttır...9-11 bın aralıgı demıssın...9 bınlık hyo 650 lere bakma bıle...11-13 arası olanları ıncele derm...evet bende 9 bıne aldım...yaptıgım ve yapacagım masraflarla cebımden cıkan mıktar 2 bın tl yı emınım gecmıstır....hıc uzatmıcam konuyu....sunlara dıkkat et...konjektor + sargı + aku konusu cozulmus olmalı....debrıyaj balatası ve ayarlarları ıyı durumda olmalı.....fren balatarı ıyı durumda olmalı.....kayış ve kasnak iyi durumda olmalı....en azından arka tekerın saglam olmalı...bunlar almayı dusundugun motorda ıyı durumda ıse ver 13 bın tl ... ılerde acıtmaz....9-10 bın aralıgında bı motorda bu saydıklarımı sen degıstırmek zorunda kalabılırsın...yıne 13 bını gorursun.....dedıgım gıbı tecrube ıle sabıtt...herkese keyıflı surusler....

inzell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Elinde fazla stator olan varsa satın alabilirim. Özelden mesaj atarsanız iletişime geçeriz...
    www.motorumla.net

Motosikleti
    hyosung gv650 aquila
    Ben de yaklaşık bir aydır GV 650 araştırıyordum. Yazdıklarını görünce HYO konusunda fikrim değişti sayılır.
    13000 TL verecek olursam Dragstar 650 almak daha mantıklı olur diye düşünüyorum. Tip olarak GV 550 çok modern bir cruiser ama malzeme kalitesi ve kronik problemler tipten bir adım önce gelir bence

yukarıda yazdıgım sorunları dıkkatle ıncelemenı onerırım....hyonun fazladan sargı + konjektor ve aku problemı cıkabılır...diğer sorunlar her motorda zaten dıkkat edılmesı gereken seylerdır....elektrık sorunu cozulmus bır hyonun yerını (bu fıyat aralıgında ) hıcbır cruser tutamaz bu da ayrı bır gercektır....

Motosikleti
    BMW R 1200 RT
    Tabiki sorunları çözülmüş HYO gv 250 çok güzel olur, ben de katılıyorum. Katılmadığım konu bu motorun 13.000 Tl değer görmesi

Motosikleti
    Hyosung GV 650
    Sen gönlündeki motoru al arkadaşım..bende tam tersi 40 beygirlik hava soğutmalı tel jantlı şamrel lastikli bir motor almak yerine çelik jant dubleks lastikli,su soğutmalı,72 beygirlik güce sahip ve bizim gibi sıradan okuyucu ve kullanıcıların dışında adam gibi araştırmış ve istatiksel olarak yılın motoru seçilmiş bir GV 650 yi tercih ederim.. ki öylede oldu pişman değilim..Cold play kardeşimin aktardığı bilgiler doğru..ancak şöyle bir durum var..geçmişte bir dönem üretilen GV 650 lerde ki çoğunluk 2007 yılına aittir ..statör hatalı sarılmış..bunu daha yeni keşfettik..statör bir zaman sonra sargıdaki hata dan dolayı atlama yapabiliyor ve burada çıkan sorun konjektöre yansıyordu..şimdi statör yeniden sardırsan maliyeti 150 TL ki ben öyle yaptım..konjektör ün bedeli ise 200 TL civarı..statörün düzgünse ne konjektörde bir sorun olur nede akü de..ama bunları birinin arızalanması ve fark edilmemesi durumunda tüm motosikletlerde! olduğu gibi zincirleme konjektör ve akü sorunu yaşanır..bu GV 650 ye mahsus değildir..cold play ağzı yandı aldığı ikinci el motor cidden bakımsız ve yanlış uygulamarla doluydu..arkadaşımız dır tanıyor ve biliyoruz..şuan servise sokacak motorunu ve servis sonrası inşallah rahat edecek..bir şey daha var..bu forumu lütfen en sondan alıp okumayın..burada gelişi güzel araştırmadan okumadan yazılmış bir yorumun GV 650 yi karalar nitelik taşımasını hoş görmüyorum.beğenirsin yada beğenmezsin o başka bir şey..ama bilgi edinmeden fikir yürütmek sağlıklı bir yaklaşım değil.saygılarımla.

Ve neden 13.000 TL fazla bir rakam olarak bu motorda görülüyor bunuda yazarsan sevinirim..

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:59 ----------

Alıntı cold play adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yukarıda yazdıgım sorunları dıkkatle ıncelemenı onerırım....hyonun fazladan sargı + konjektor ve aku problemı cıkabılır...diğer sorunlar her motorda zaten dıkkat edılmesı gereken seylerdır....elektrık sorunu cozulmus bır hyonun yerını (bu fıyat aralıgında ) hıcbır cruser tutamaz bu da ayrı bır gercektır....
    Mahmut bizim akiler bakımsız jel akü diye tabir edilen türde..bu aküleri ara ara ç.alıştırmak gerekiyor..motor uzunca süre yatacaksa çıkartmak yok çıkarma fırsatın olmadıysa vurdurmak veya ara kablo ile şarj etmek yerine aküy çıkarıp tek başına şarja bağlayıp tam dolmasını sağlamak gerekiyor aksi durumda ani akım statöre zarar verebiliyor..Yamaha larda ise bizim aküden farklı olarak Pil akü diye tabir edilen bir akü çeşiti kullanılıyor..kontağa basmasan bile 2 sene olduğu yerde durur marş basıncada çalışır..buda akünün özelliğidir.Bizdeki konjektör sorunlarının bir başka nedeni 14 BS YTXTR-14 kodlu yuasa akü kullanmak yerine doğru gücü vermeyen çin malı akülerin kullanılması bu yanlış akülerde konjektöre zarar veriyor.2.el kaç tane GV 650 de garip garip markalarda üzerindeki verilerin altında güç üreten yalan yanlış çin aküleri gördük ve bunlarda konjektöre ve statöre zaman içinde zarar veriyor masraf açıyor..gerçi senin için inşallah kabus bitti doğru yerdesin..motorun servisden çıktığında sen bile tanıyamayacaksın..

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 17 kullanıcı var. (0 üye ve 17 misafir)

Bu Konudaki Etiketler