Numaranı aldım Serdar, bende cevap yazıdım sana.
Hayırlı yolculuklar dilerim. Yarın görüşmek üzere.
Numaranı aldım Serdar, bende cevap yazıdım sana.
Hayırlı yolculuklar dilerim. Yarın görüşmek üzere.
bu gün güzel bir gündü ankaradan serdar geldi tanıştık sonra ahmet güney motorlara bakım filan akşam ettik uzay senide andık ancak özel programın varmış rahatsız etmiyelim dedik haftaya güzel bir program düşünüyoruz varmısınız maşukiye taraflarına gidelim arkadaşlar
Selam arkadaşlar,
Aklımdakileri paylaşmak ve fikrinizi almak istiyorum.
Elimde Garmin Nuvi 200 navigasyon cihazı var. Çakmak girişi de yaptırdım. Cillop gibi çalışıyor Motosiklete bağlantı için de aşağıdaki adresten olmasa da bu ürünü aldım :
Buyrun
Ucundaki top, anlayacağınız üzere gps cihazının arkasındaki deliğe giriyor ama bence çok sağlıklı değil. Küçük bir çukur veya arnavut kaldırım gibi bir yol gpsi buradan çıkarır ve öbür dünyaya yollar diye düşünüyorum.
Hem yağmurdan, hem de düşmelerden, sonsuz acılardan kaçınmak için şu tip ürünler arıyorum ama bu kadar pahalı olmamalı :
Kappa 30 € civarındaymış. Ekstradan üzerine şeffaf yağmurluk da geçiriliyor.
Bu da Givi amcam
Bir de bu var ama bu da ilki gibi düşebilir.
Ya pahalı olanları alıcam, ya da kendim gidip bir bel çantası alıp, önünü kesip şeffaf bir malzeme ile modifiye edicem
Bi çanta yaw
[Bu alan reklam için kiralıktır. İletişim: 444 UZAY]
ya o kadar dert etme bir gün gel saglamca baglarız üzerinede su geçirmez kılıf takarsın olur su altı poşetleri var onlardan
şahane olur dolarcıklarınlada bize kebab ısmarlarsın
arkadaşlar artık umumi istek üzerine servis açıyorum bundan sonra motorları bana getirin bakıma uygun servis kalite bir numara hemde
arkadaşlar herkese selam.uzun zamandır nete giremiyordum,arıza vardı allaha şükür halloldu.kaya abi senin motorun ilanını gördüm,satıyomuşsun.hayırlısı olsun.abi peki 15 kuruşu nasıl yakar bu motor özel bişeymi yaptın.bujileri hava filtresini karbüratör ayarlarını yağ hariç bakımlarını uzay kardeşin ustasında yaptırdım.yanlış anlaşılmasın ustalığını pek beğenmedim.deponun üstünüde çizmiş işim olduğu için motoru bırakıp akşam aldım.yine yanlış anlaşılmasın bujileri ayarları filtreyi değiştimi ondan bile şüpheliyim .neyse kaya abi senin dükkan nerde abi bigün uğramak isterim şu yakıt sırrını banada söyle iyi akşamlar
ben bostancı köprüsüne çok yakınım ne zaman istersen tel aç gel her bazen dışarıda oluyorum tanışırız telefonum 532 2124353 işin sıırını çay içerken anlatırım karanım görüşmek üzere hafta sonu maşukiyeye gelirsen hem tanışır hem gezeriz
---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:19 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:17 ----------
dedim ya sen halledersin
---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:23 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:19 ----------
ankara ekibinden serdar bu gün tel bekledim senden ama ses çıkmadı umarım sag saglim ulaşmışındır arıyacaktım yorgunsundur uyuyor olabilirsin diye aramadım yarın 10 kadar aramazsan ararım
Herkese Selamlar !!
Haldun Abi, merak etme sağ salim geldim
Biliyorsunuz cuma günü saat 5 gibi direk yola çıktım. Otobanda 100 civarı bir hızla giderken yavaş yavaş hızlanayım dedim. Alet yine ara sıra gaz kesip sonra tekrardan kendine geliyordu. 100-130 arası bi hızlanıp bi yavaşlayarak gidiyordum. İçimden bu ilginç olacak derken hava durumunda gözükmemesine rağmen bi de üstüne yağmur yağmaya başladı. Sağa çekip belki lazım olur diye aldığım yağmurluğu çektim. Tekrar yola koyuldum. Tabi bu arada pantolon normal kot, ıslandı 5 dakika sonra İki ileri bir geri derken Bolu'daki BP ye kadar geldim. Depoyu sonuna kadar doldurup artık duran yağmurun da yardımıyla gazı biraz açayım dedim. 130-140-150-160-170-180-190-20-206 a kadar çıktım. Ama aralarda motor kararsız davranmaya devam etti. çiçek kokusuydu, yüksek hızla tatlı tatlı viaj dönmeydi derken birden gözüm yakıt ibresine ilişti !!! Yedekteydim ve daha 150 km anca olmuştu. 10 km daha gidince motor sustu Hava kararırken ben boşta yavaşça süzülmeye başladım, süzüldüğü yere kadar
Adapazarı - Hendek girişinde motor durdu. Sonrası gişelere kadar itme, otostop, benzinci, otostop, gişe, ters yönden otobana geri dönüş şeklinde oldu.
Saat 11 civarı İstanbul'a girdik sağ salim. Ertesi gün öğlen saatlerinde Haldun Abinin dükkana gittim. Ve bu grubun belki de en yardım sever insanıyla tanışmış oldum. Kendisi işini gücünü bıraktı ve akşama kadar benim motorla ilgilendi Gerçekten teknik bilgisi ve tecrübesiyle bu grubun en bilgili kişilerinden birisi...
Önce malum strator mevzusuna bakalaım dedik. Grenajı açtığımızda gördük ki benim konjektor zaten değiştirilmiş. TATA VN 125 diye bir konjektor takmışlar. Bunun bağlantı kabloları orjinalinin 1,5 katı kadar daha kalındı. Haldun abinin orjinal konjektorün kablolarına el değmeyecek kadar sıcaktı ama bendeki konjektorde bir problem yoktu. Alternatorün ürettiği akım ve konjektorün regüle ettiği akımlar gayet normaldi. rolantide 12V civarı çıkışlar veren konjektör deviri arttırdıkça 13V a kadar yükseliyordu. Ama orjinal konjektor devri arttırdıkça tam aksine voltajı düşürüyordu. Bunu seçilen konjektorün yetersiz olmasına bağladık. Stratorü değiştiren arkadaşlar, konjektor bağlantı kablolarının ısınma durumunu kontrol etmeliler, sorun hale devam ediyor olabilir.
Sonra aşırı yakıt ve güçten düşme ile ilgili olarak hava filtresine baktık ve facia ile karşılaştık. Neyse ki Haldun abi kendi motoruna yeni taktığı filtresini söküp benimkisine taktı. Daha sonra bujilere bakalım dedik ve bir bujinin iyice kararmış olduğunu gördük. Bunun üzerine yine Haldun abi yeni aldığı iridyum bujilerle benimkileri değiştirdi. E artık yağı da değiştirelim dedik ve yine Haldun abinin kendi yedeği olan yağ filtresi ile beraber yağı değiştirdik. Yağı Castrol Power1 10W 40 koyduk. Yarı sentetik ve API SJ bir yağ. Shell SG idi hatırlarsanız. Haldun abi daha sonra amortisorleri de uzun yol için daha iyi olur diye biraz daha sertleştirdi. Arada Ahmet Güney de geldi, debriyaj itme çubuklarını değiştirdik.
Son civatayı taktığımızda hava kararıyordu. Çevre yoluna çıkıp gazı açtığım anda tekrar şok oldum. Alet resmen uçuyordu !!! Hani biraz daha olsa önü kalkacak Ben ilk bindiğimde zaten şaşırmıştım, şimdi bu şakınlığım 2 ile çarpılmış oldu !!!
Dönüş yolunda Bolu da 10 motorluk bir racing kafilesine rastladım. elemanlarla tanıştım ve geri kalan yolu beraber döndük. Artık nasıl geldiğimi siz düşünün
Haldun abi sana tekrar tekrar teşekkür ederim... O kadar yardımının üstüne bir de karpuz kestin ya, artık bişey diyemiyorum
Ever tried, ever failed..No matter, try again, fail again, fail better
Ah be adaş, 10 numara gezi olmuş, gelemediğime bi daha üzüldüm şimdi. Gerçi o yağmur ve yolda kalma kısımlarını biraz hızlı geçmişsin
Bu arada konjektör olayında marka-model öğrenmiş olduk, senin motorun eski sahibi olayı çözmüş bile. Yalnız daha önce sorunun asıl olarak statörden kaynaklandığı sonucuna ulaşmıştık, oraya müdahale edilip edilmediğini görmek de oldukça zor.
"Racinglere ezilmeyen cruiser"la dönüş de oldukça keyifli olmuştur eminim.
Serdar gelişinle sevinirdin tanıdık memnun olduk biraz zamanın kısıtlı oldugu için tam misafir edemedik ama elimizden geldiğince makinayı elden geçirdik tabi bu övgülerin senin iyiliginden kaynaklanıyor sonradan ögrendim gerçi ama pizzaları bile sen ısmarlamışın karpuzun lafımı olur
ankaraya gelince bende sana lahmacun isrmarlıyacagım
Otoburkaplan iyi macera yaşamışsın Motorunun sorunları giderilmiş halde eve dönmene çok sevindim Aksi halde o kadar yol ve zaman facia olurdu.
Halidun abiye saygım bir kat daha arttı
Uzay,
Son gönderdiğin çanta bence güzel. Benim GPS 5" olduğu için onu almamıştım. Ama dışındaki şeffaf kılıf yansıma yapacaktır. Benimkisi çıplak olduğu halde gündüz zar zor gözüküyor.
Ever tried, ever failed..No matter, try again, fail again, fail better
Eyvallah. Ben de şu an çıplak kullanıyorum. Gündüz yansıma yapıyor. Uygun açıyı bulunca sorun yok ama motor her çukura girdiğinde gps biraz daha aşağıya bakıyor Bir şekilde sabitleyeceğim artık
Benim gibi yol özürlüler için gps çok güzel bir şey. Neden bugüne kadar almamışım bilmiyorum
arkadaşlar site sustu arkadaşlar habire yol yapıyor galiba .ben temmuzun 20 sinde karadenize dümen kıracagım çadırlı damlı bir gezi düşünüyorum bir kaç arkadaş gelmek istiyor sizede teklif ediyorum hazırlanın gidelim ne dersiniz 47 gün sonra marşa basacagız vami gelen
arda hatırlatacagım
Şu an bu konu içerisinde 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 misafir)