Elcikler acerbis rally pro, şu sitede bulunabiliyor: http://www.advenduro.com/
(Not: ben buradan almadım, getirttim)
Elcikler acerbis rally pro, şu sitede bulunabiliyor: http://www.advenduro.com/
(Not: ben buradan almadım, getirttim)
arkadaşlar elimde xt125r amortisör, zincir dişli kiti ve siyah ön çamurluk var parçalar sıfır ihtiyacı olana duyrulur
Selam... Siz yamaha XT125 kullanıcılarına güzel bir film seyretmenizi tavsiye ediyorum...
Herkese kazasız belasız sürüşler..
http://www.dailymotion.com/video/x54...a-xtx-125_auto
sensör ön tekerlekte diye biliyorum ben
motor yanımda değil üzerinden bakmadım .
kablo şemasında şu şekilde.
ön tekerleğin diskinin motora yakın tarafında olur genelde.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:59 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:51 ----------
benzer bir motor olan XTZ 125 den bir görüntü
dostum ,motor tamircilerinde envai çeşit yağ keçeleri var ,sorun etmene gerek yok
Arkadaşlar motorumun tüm grenajlarını yenilediğim için elimde aşağıdaki parçalar mevcuttur.
1-Mavi,Sağ Yan grenaj tamamen sıfır ambalajında,
2-Siyah,ön çamurluk(çizikli,XT600,XT660 uyumlu olup,orijinalinden daha sağlamdır.)
3-eksoz koruyucu(hafif hasarlı,boyalı)
4-siyah sağ ve sol yan kapaklar(sele alt yan parçalar)
mevcuttur.İhtiyacı olan özel mesaj atabilir.
Keçe problemini çözdüm RSD2 36x48x11/12,5 ölçüdeki keçeler xt 125 r için uygun ancak yine yamahada yok bir arkadaşıma getirttim 100 tl'yi buldu.
Fren balatalarında EBC FA 350 tanesi 35 tl ön ve arka aynı bir sorun yaşamadım.
tavsiye edebileceğim bir değişiklik ise NGK platin (VX)buji (15 tl.)taktım hiç ummadığım şekilde ilk çalışmalar daha rahat hızlanmalar daha iyi ,herhalde normal buji bazen ateşlemiyordu yakıt bile düştü sanki.
rsd keçeleri velomoto'dan baksaydın daha ucuza gelirdi
http://www.velomoto.com.tr/urun.php?...8&kategori=153
Aldık artık ben almadan önce ölçüsünü bilmiyordum bir arkadaşım ingiltereden yamahadan aldı toz ve yağ keçelerini birlikte getirdi.Yinede teşekkürler.Zaten bu kronik bir problemmiş yine ihtiyaç olur fazla atlayıp zıplamak bu motora uygun değil.Ben yinede xt'den memnunun önce ikinci motor olarak almıştım sonra büyüğünü satınca buna alıştım çoçuklu olunca uzun yolada araba ile gidiliyor.Ama motosiklet sürekli olmalı.Çevremdekiler ybr alsaydın parça yönünden sıkıntı yaşamazdın diyorlar ama enduroya alışmışım.Herhalde xt'yi satsam üzülürüm.
cbr125 imi bir xt125x ile takaslamayı düşünüyorum...sizce iki motor arasında fiyat konusunda ne kadar fark olabilir...iki motorda eş değer km ve temizlikteler...9bin kmdeki motora 4.750 tl gibi bir fiyat isteniyor piyasası nedir cıbırdan gayet memnunum ama hem asvalt hemde arazide gezmek daha zevkli olacaktır diye düşünüyorum...ayrıca bu modelin kronik bir sorunu varmıdır?
Kastino QM 50,Mondial 150 RF,Honda CBR 125R,Kawasaki KLR 650...
YBR ile XT aynı klasmanda değil herşeyden önce.YBR XT ye göre daha naif.
YBR nin parça bolluğunun sebebi Yan sanayi,aynı parçaları Yamaha'dan isterseler
fiyatlar 3-4 kat oluyor.
XT bir hafif enduro,bu motor elbette 2 zamanlı bir KTM,Husaberg ile kıyaslanmaz
"fazla atlayıp zıplamak" için gereken motor ise en az 30 hp.max 120 kg hard enduro olmalıdır.
XT şehirdışına çıktığımızda ufukta gördüğümüz bir dağa bizi rahatlıkla ulaştırır ve çıkarır,şehir içinde de inanılmaz kıvrak ve rahat zaten.Ben XT
nin şanzımanını BMW F650gs şanzımanından daha rahat ve başarılı buluyorum.
Ben de bu motora ikinci motor olarak alıştım,F650Gs ile giremediğim yerlere bu motorla hafifliğinden dolayı rahatlıkla girebiliyorum (biri 200 kg,biri 112 kg)
Dün 450 km deki 2010 model bir Kanuni Cros 250 kullandım,Hani şu çok övülen kavuniçi renkli yeni model 250 lerden.
XT 125 e ne kalitede,ne de arazi performansında yetişmesi mümkün.
Mrb savas bey,
sahibindendeki İlan no: #27580291 ile ilgileniyorum, bu satıcı telefonda görüştüm bana bi önceki motor sahibinin lastikleri cantlarla beraber x modelininkiyle değiştirdiğini soyledi, sizce bi sakıncası olurmu birde bu motorun parcaları istanbulda belirli bir yerde bulunurmu X model ön çamurluk lazım bana
tesekkur ederim...
iyi akşamlar herkeze .. aklıma xt125 yattı . okuduğum yorumlardan kitlendim. kesin karar çıkmıyor . 2005 model hasarsız sağlam bakımlı ruhsatlı borçsuz xt yi ortalama kaça almalıyım .. birde kullanan arkadaşlardan uzun yol maceraları varsa dinlemek isterim . saygılar ..
---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:47 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:41 ----------
#25801305 bide bu ilanla ilgileniyorum .. incelerseniz sevinirim .
Merhaba xt125r kullanıcıları uzun zamandır para biriktiriyorum ve başlangıç için cross/offroad motor araştırıyorum xt125r hakkında bir sürü topik okudum ve çok kafama yattı sanırım bu motorda karar kıldım özellikle sizin yazdıklarınız çok yardımcı oldu bana.
Hele @Savaskayan abimizin yazdıklarını okuyup resimlerine baktıkca daha da bi kararlı oldum kendisinin bu paylaşımcı ruhuna teşekkür ediyorum
Parayı hemen hemen toparladım sayılır bu yazda inşallah ehliyet alacağım. mayısta yaşım da tutuyor yaz sınavlarına girmeye zaten şehir içi kullanım olarak almayacağım motoru sadece dağda.dağ evinde bütün kış yatıcak belkide .
Boyum 1.83 kilo 80 motoru hiç deneme fırsatım olmadı sizce uygunmudur boyuma göre bu motor? ne çok kısa kalmasını nede bacaklarımın bükülmesini, istemiyorum açıkçası.
xt125r ı 0 almak istiyorum ancak 2010 model nedenseki bulamadım :S
Aslında açıkçası yaşımı söylemeyede çekiniyorum çünkü çoğu zaman ciddiye almıyor üyeler ama çocukluğumdan beri bir motor tutkunu olarak paramıda denkleştirdikten sonra kesin karar kıldım bu motor üstünde.Şimdiden yorumlarınız ve cevaplarınız için teşekkür ediyorum hepinize iyi sürüşler iyi paylaşımlar.
Peki @savaskayan abi getirtmek çok mu pahalıya patlar motorda 2.ele sıcak bakmıyorum heleki cross da
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)