Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
21. sayfa BirinciBirinci ... 111920212223 ... SonuncuSonuncu

Yamaha XT125 Cross Modeli Kullanıcıları

REKLAM ALANI

teşekkür ederim ercan kardeş vrdiğin bilgiler için.yetmiyor demişsin yetmemesinin ne gibi problemleri var mesala rampalardamı zorlanıyor asfaltamı yetmiyor,.peki ramzey 200 olsa farkedermi güçte yani güç olarak ramzey daha güçlümüdür sence..birde 2, eli nasıl sizce bu motorun satacağım zaman sıkıntı yaşarmıyım.peki herhangi bir motor ustası bunların tamirini yapabilirmi veya muhakkak servisemi gitmem gerkir..vee bu arada sanırım motor alanakar biraz başınızı ağrıtabilirim

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Ahmanamra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XT 125 R 2006
    Hocam yetmiyor derken şöyle anlatayım . şehirler arası yol sıkıntı . son hızı benim görebildiğim 120 gerçek hız muhtemelen 110 falandır . Arazide dersen orjinal ön dişlisi 14 olunca bazı uzun ve dik bayırlarda kalıyorsun. Ama 12 dişli takarsan bayır derdin kalmıyor çok fazla. Yani anlatabilmişimdir umarım bunun dışında bi yetmezliği yok büyük beklentilerin yoksa. Ramzey tabiki güç olarak bizimkinden daha iyi 200 cc sonuçta. Dişli oranlarıda farklı tabi. O yüzden daha torklu. 2. ele gelirsek rahat bulur rahat satarsın ama temizini bulman zaman alabilir. Ha diğerleride turşuya çıkmış motorlar değil hani. Ufak tefek bakımlarla işini fazlasıyla görür. Bir çok usta bakabilir bu motora . Üzerinde ybr motoru var. Elektirik sistemi belki farklıdır bir çok motora göre oda çok zor bişi değil.
    Etme cahille sohbet küstürürsün. Silme çıkını cam kırığıyla kestirirsin. ;)

http://www.facebook.com/amraercan

teşekkür ederim ercan bey.düşünmeye devammm

xt125 cileri görünce hemen üye oldum siteye. Arkadaşlar ben motorumdan çok memnunum. Benim ilk motorum.ramzey cross 200 ile bu motor arasında kalmıştım ancak xt yi görünce düşünmeden xt dedim. Çok pimpirikli birisi olduğum için çok araştırdım xt ler için iyi şeyler yazılmıyordu bazı yerlerde ne çalışma sorunu ne güç sorunu benim motorumla hiç bir sorunum yok iyiki almışim. Boy 1.85 benim gayet pratik bir motor. ömürlük kullanmayı düşünüyorum inşallah.

---------- Post added at 10:59 ---------- Previous post was at 10:54 ----------

şuan kis bakimi için içeri aldım motorumu arkadaşlar aldığımda motorun arka tekerden 1tane jant teli yoktu malum bakım yapıyorum şu an ve bahara kadar her can sıkıntısında bodrum kata inip motorumu temizliyorum. Bulunduğum yerde bu jant telinden bulamadim baş kısmı düz olduğu için. Şayet yardımcı olabilecek arkadaşim olursa öyle mutlu olurum ki. 2 3tane jant teli gönderme imkanı olan arkadaş varsa ücreti ne ise hesabına yatırabilirim arkadaşlar. Başlık çok güzel. Xt125 çiler buradan motorlarımizin sorunları ve parçaları hakkında bilgi paylaşımında bulunabiliriz..
    Ahmanamra bunu beğendi.

kardeşim öncelikle biraz sorunlu motordur..
    üzerinde ybr motoru olmasına rağmen ybr kadar sorunsuz değildir..
    Gerçi benim xt125'im şu ana kadar beni ufak bi elektrik arızasından başka hiç üzmedi..
    motorumun ilk sahibiyim ve 54000 km deyim motorumdan gayet memnunum..
    xt hakkında çok arıza çok şikayet duyabilirsin..
    Lakin sen yinede çok inanma kötü motor yoktur kötü kullanıcı vardır..
    çevremde xt sahibi arkadaşlarım var..
    daha 20000 küsür ve 12000 küsür km de olmalarına rağmen bir çok sorunla karşılaştılar..
    Yakıt konusuna gelirsek..
    performanslı kullanırım 100 km de genelde 3 litre civarında bir tüketim değerine sahibim..
    Xt güzel bir başlangıç cross motorudur dengesi rahatlığı kullanımı güzeldir..
    Ahmanamra bunu beğendi.

hunter_28 özele mesaj attım bilgin olsun dostum

Motosikleti
    XT 125 R 2006
    Emre kardeş www.motoliz.com da vardı oraya bakıp netten sipariş verebilirsin ama tek tek bulman zor takım halinde almalısın . Almışken değiştirip akorunu yaptırırsın uzun sürede arkadana bakmazsın.

abi her yerde aradım yok bulamıyorum teli ya. Normal baş kısımlari eğik tel olsa alır bi çin motordan takarim ama bununki düz başlık olduğu için bulamıyorum.

Motosikleti
    XT 125 R 2006
    Hocam bak bu siteden orginalini alacaksın.http://www.motoliz.com/YedekParca.as...21016&ID=19592

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:43 ----------

[IMG][/IMG]

Bizde haftasonu bi karlanalım dedik
    Buzzard, cenkito, Carbondioxid ve 2 diğerleri bunu beğendiler..

abi adres için teşekkür ederim. Siz karda iyi geziyorsunuz =) ben kiyamiyorum içerde yatıyor. Abi bu ön amortisör bakımi nasil yapiliyor? Yağı nereden değiştiriyoruz bilgi verebilirsen sevinirim

Motosikleti
    XT 125 R 2006
    Tamirciye götür onu :D kimine göre kolay kimine göre zor iş :D Ben değiştirmedim sol keçe patlak yap kaçırıyor götürücem en yakın zamanda bende :D

abi bizim buradaki motosikletciler bunun yağı değişmez dedi sordumda =) anlayan bilen yok rolanti biraz düşük nasıl yükseltileceğini bile bulamadilar

Motosikleti
    XT 125 R 2006
    İşin zor ozaman kardeşim Yamaha servisi yokmu yakın illerde . Oraya götür motoru . YAhut tamirciye gittiğinde süspansiyonun üstündeki siyah tıpaların çıkıp altında vidalar olduğunu söle onlar anlar :D kontağın yanlarındaki siyah yuvarlaklar var ya süspansiyonun teğeleri hani. Onlar çıkıyopr yerinden. Rölanti ayarıda motorun sol tarafıunda kalıyor karbüratörün ortasında bi yerde . çekebilirsem resmini yollarım . Sen en iyisi eli anahtar tutan bi arkadaş bul kendine orda motorcu :D
    cenkito ve 35emre35 bunu beğendiler.

Motosikleti
    XT 125 R 2006
    Bi kaç resim daha yükleyip yapınayımda başlık hareketlensin

[IMG][/IMG]

[IMG][/IMG]

[IMG][/IMG]

[IMG][/IMG]

orginal dişlisi olaydı çıkamazdım buralara kadar . Üzerinde 12 ön dişli var. lastiklerde sava mc23 rockrider . Karda baya baya tutundu karma dişli olmasına rağmen saolsunlar Seviyorum bu motoru ya . MArş tuşum bozuldu allahtan kickstart var yoksa tırmalardık orda :D
    35emre35, cenkito, Carbondioxid ve 2 diğerleri bunu beğendiler..

abi senin resimleri gördükçe içim gidiyor valla öyle kafa dengi biri yok ki arada bir çıksam. Bilgiler için ayrıca çok teşekkür ederim. Çok sukur su an hiç bir sorunum yok grenajlardaki vernik atması hariç. Geçenlerde nette kaza yapmış bir wr 125 gördüm kafa kısmı bizim xt lerle aynı abi diyorum ki wr nin kafa grenaj ve ön çamurlugu bizim motorlara taksak uyar mi aceba? Motorumu çok seviyorumda kafa biraz salak gibi duruyor sanki tasarım olarak =)

Motosikleti
    XT 125 R 2006
    Valla ben tipinin hastasıyım xt nin. Aksine wr karga gibi geliyor gözüme :D Tercih meselesi kardeşim. Vernik atması bendede başladı ama büyük sıkıntı değil.

benzetme güzeldi karga gibi =D abi rölanti ayar vidasinin olduğu resmi yüklemeni bekliyor olacağım öyle makbule geçerki inan. Elimden çok iyi iş gelir kendim her şeyini yapıyorum motorumun ama rölanti önemlidir dedim motosikletciye götürdüm hele birisi baktı baktı anlamadı bunun içi açılacak içten otomatik bunun rölanti dedi kalsın abi dedim. Siteye yeni üye oldum bide tl den giriyorum yakında bende yüklerim motorumun resimlerini. Artık başını ağrıtırim abi =)

Zesta - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pulsar 200 NS
    Bende bu motoru dün aldım 2008 model deneyim yaşadıkça yazarım bu konu pasif kalmayı haketmeyen bir konu diye düşünüyorum
    Herkese iyi forumlar
    Carbondioxid ve Ahmanamra bunu beğendiler.

hayırlı olsun kardeşim ben satmayı düşünüyorum almayi düşünen varsa. =) alan kisi kontağı çevirip binecek öyle masrafmis arızaymis toz toprakmis benim motorda olmaz =)
    hep o olmaz olası yzf 125 yüzünden. Yzf almayı çok istiyorum. O nedenle motorumu ya satmam gerekiyor ya da yzf 125 ile takas...

Motosikleti
    XT 125 R 2006
    Hayırlı olsun zesta . modeli yüksek almışsın ne mutlu sana Ufak tefek arızalarıda takma kafana .

21. sayfa BirinciBirinci ... 111920212223 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler