125x bir ay önce almıştım. Aldığım gün hava yağışlı olduğu için servise göstermeye fırsat bulamadık satan kişininde fazla vakti yokmuş fotoğraf çekiminemi ne yetişmesi gerekiyormuş.
Neyse verdim parayı aldım getirdim motoru sakin kafa ile bindiğimde
1- boşta gaz verdiğimde ön taraftan şıkırdama sesi geliyordu servise gittim eksantrik bilyesi (6002 6003 kodları) idi sanırım değiştirdik.
Usta subap ayarlarını gevşek yaptı sıcak havalarda iyi oluyormuş haliyse şakırtı giderken kafa şişirir oldu
2- bide ne görim km seyir halinde iken 0 gelirken arada yükselip düşüyordu km rediktörü arızalandı heralde servistede mevcut değilmiş akdemirleri aradım 1 aya gelir dediler sipariş geçersek pff
3- rolanti sorunu stop ediyordu ve motor 1 gün yatınca ilk marşta almıyordu usta karbüratörde sorun var dedi değişmemiz lazım dedi rölanti ayarı yapılamıyor dedi değiştirmemiz lazım dedi
ybr karbüratörü siparişi verdi sanırım orjinal değil yalnız çakması 100 tl demişti ybr parçaları uymuyor diye okudum bende forumda bi kaç mesajda kendimde ybryi getirdim yanına
ybrde jigle kolu gibi bişi vardı karbüratörün ortasında xt de yoktu ve ölçüleride uymuyordu göz kararı bakıldığında
Bodrum da bu motordan anlıyan kimse varmı pazarları yanına gidebilirim yada motoru emanet edebileceğim usta bilen varsa paylaşırsa sevinirim. Uzun bir yazı oldu oldu gibi sankim
Herkese kazası seyirler dilerim...