Honda CBF 1000 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
07 Temmuz 2024, 02:42
Selamlar, biraz konuyu hortlatıcam kusura bakmayın. Geçmişi belli uzun yıllardır tandığımızda olan 2006 model cbf 1000 i satın aldım. Gerçekten bu kadar güzel olabileceğini hayal etmiyodum. Bende uzun yıllar binicem inşallah. Kozmetik olarak cam değişikliği yapmak istiyorum fakat bulamıyorum. Facebook kullanmadığım için burdan sormak istedim. Tavsiyeniz var mıdır? Puig modeli var, iyi midir? Farklı iyileştirme tavsiyeleriniz varsa da çok memnun olurum. Çok teşekkürler.
Reklamlar
-
08 Temmuz 2024, 09:00
Ekerem adlı üyeden alıntı
Selamlar, biraz konuyu hortlatıcam kusura bakmayın. Geçmişi belli uzun yıllardır tandığımızda olan 2006 model cbf 1000 i satın aldım. Gerçekten bu kadar güzel olabileceğini hayal etmiyodum. Bende uzun yıllar binicem inşallah. Kozmetik olarak cam değişikliği yapmak istiyorum fakat bulamıyorum. Facebook kullanmadığım için burdan sormak istedim. Tavsiyeniz var mıdır? Puig modeli var, iyi midir? Farklı iyileştirme tavsiyeleriniz varsa da çok memnun olurum. Çok teşekkürler.
Stoklarda ithal ürün bulamazsın büyük ihtimal. MK1 CBF 1000 ile CBF 600'ün camı aynı.
Linkteki ürünü alabilirsin.
https://www.n11.com/urun/honda-cbf600-cbf1000-acik-fume-cam-zeus-56cm-4mm-9442464
Sonrasında istersen deflektör ekleyebilirsin.
https://www.n11.com/urun/gp-kompozit-universal-cift-baglantili-asansorlu-deflektor-seffaf-26497748?magaza=**********&pid=519717802
Motorun elektrik tesisatına çok yüklenme, yağını zamanında değiştir. Aksi halde alternatör sargısı yanabilir. Yaptırması çok zor birşey değil fakat CBF 1000'in arıza çıkaracağı tek yeridir.
İyi sürüşler.
-
08 Temmuz 2024, 11:35
Ekerem adlı üyeden alıntı
Selamlar hocam,ne hortlatması valla bende kimse paylaşım yapmıyor diye üzülüyorum :. puig en güzeli fakat pahalı stokta da zor bulursun ben bir kaç ay önce bulmuştum öyle şansa,seviyorum modelini. Kendim zeus uzun cam kullanıyorum füme renk,gayet iyi sona kadar yükseltince deflektör ihtiyacı da duymadım deneyebilirsin zaten sordurlu88 de onu önermiş.
-
09 Temmuz 2024, 01:19
cbf imi satmaya karar verdim.. Ailecek karavancılığa başlayacağız... Belki arayan falan vardır diye ilk buraya yazdım.. Bilginize.. Fotoları az yukarıda mevcut... Yeni çekmiştim..
-
09 Temmuz 2024, 08:58
alp_tunay adlı üyeden alıntı
cbf imi satmaya karar verdim.. Ailecek karavancılığa başlayacağız... Belki arayan falan vardır diye ilk buraya yazdım.. Bilginize.. Fotoları az yukarıda mevcut... Yeni çekmiştim..
Pişman olursun, hem motorcu hem karavancı birinden sana tavsiye... O topa girme
-
09 Temmuz 2024, 21:42
sodurlu88 adlı üyeden alıntı
Pişman olursun, hem motorcu hem karavancı birinden sana tavsiye... O topa girme
2 motor daha var.. motoru bırakmıyorum
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
-
13 Ekim 2024, 14:23
Benim motor sandım biran noktası noktasına benziyor bu arada bende de CBF1000 Sc58 var fakat statör durumundan dolayı 3 haftadır sorunlu bir süreç yaşamaktaydım . Sardırdım ama pek başarılı olamadı şu sıralar sıfıra yakın bir statör ile sorunumu gidermek üzereyim .
-
14 Ekim 2024, 19:44
erensey adlı üyeden alıntı
Benim motor sandım biran noktası noktasına benziyor
bu arada bende de CBF1000 Sc58 var fakat statör durumundan dolayı 3 haftadır sorunlu bir süreç yaşamaktaydım . Sardırdım ama pek başarılı olamadı şu sıralar sıfıra yakın bir statör ile sorunumu gidermek üzereyim .
Akünüz eskiyse, o da statörünüzü yakıyor. 2-3 defa başıma geldi, sardırdım, en sonunda çözümü akü değişiminde buldum, şu an rahatım.
-
15 Ekim 2024, 09:32
tommygun adlı üyeden alıntı
Akünüz eskiyse, o da statörünüzü yakıyor. 2-3 defa başıma geldi, sardırdım, en sonunda çözümü akü değişiminde buldum, şu an rahatım.
2 senelik akü, birzaman konjektordendir diye düşündüm ama ölçümlerden sonra bu hipotez suya düştü
-
16 Ekim 2024, 15:34
bu arada bende de CBF1000 Sc58 var fakat statör durumundan dolayı 3 haftadır sorunlu bir süreç yaşamaktaydım . Sardırdım ama pek başarılı olamadı şu sıralar sıfıra yakın bir statör ile sorunumu gidermek üzereyim .
CBF 1000'lerde genel olarak yaşanan bir sorun sargının yanması. Soğutmayı yağla yapıyor ve pek başarılı değil soğutması. Uzun süre yüksek devirlerde kullanıyorsanız bu sebep olabilir sargının yanmasına, yada elektriksel bir sorun vardır. Sonuç olarak sarıgının yanması problem değil, başka bir problemin sonucu. Bunu çözmezseniz orjinalde alsanız sonuç değişmez yine yanar.
-
17 Ekim 2024, 09:55
veee yeni bir statör ile karşınızdayım.. sonuçlar güzel 14.2 gösteriyor yükteyken rölantide 13.7 değerleri görmekteyim. motoru kışlayacağımdan dolayı aküyü yenilemedim ( zayıf olduğunu biliyoruz sene başında ağır bakımda onu da değiştireceğim )
-
17 Ekim 2024, 15:36
Maalesef bende de aynı sorun oldu... Kronik olduğu söyleniyor... Yeni sardırdım..Aküm eskiydi yeniledim..Sıkıntı kalmadı..
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:28 ----------
veee yeni bir statör ile karşınızdayım.. sonuçlar güzel 14.2 gösteriyor yükteyken rölantide 13.7 değerleri görmekteyim. motoru kışlayacağımdan dolayı aküyü yenilemedim ( zayıf olduğunu biliyoruz sene başında ağır bakımda onu da değiştireceğim )
Ben de yeni sardırdım..Rolantide 14.2 , fan açınca 13.8-13.9 gösteriyor...bazan yüksek devirde , 4000- 5000 de 14.4 olduğu da oluyor...
-
21 Ekim 2024, 13:52
Maalesef bende de aynı sorun oldu... Kronik olduğu söyleniyor... Yeni sardırdım..Aküm eskiydi yeniledim..Sıkıntı kalmadı..
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:28 ----------
Ben de yeni sardırdım..Rolantide 14.2 , fan açınca 13.8-13.9 gösteriyor...bazan yüksek devirde , 4000- 5000 de 14.4 olduğu da oluyor...
Firma ismi verebilir misin ? yedek olarak tuttuğumu bütçem iyileşince sardırmaya göndereyim ve fiyatı da belirtirseniz sevinirim . Bu arada FB grubunda bir çift 33bin de olan Sc58 kasalar ile yolda kalmışlar statör den dolayı
-
22 Ekim 2024, 20:46
Firma ismi verebilir misin ? yedek olarak tuttuğumu bütçem iyileşince sardırmaya göndereyim ve fiyatı da belirtirseniz sevinirim . Bu arada FB grubunda bir çift 33bin de olan Sc58 kasalar ile yolda kalmışlar statör den dolayı
Firması var mı bilmiyorum.. İzmirde kendi ustam yolladı sardırmaya...Öğrenebilirsem yazarım buraya....
-
22 Ekim 2024, 21:57
Facebook da "Kadir Küçük" ismi ile arama yap, profil resminde stator olan birini göreceksin. Kendisi uzun süredir bu işi yapıyor.
-
23 Ekim 2024, 11:40
evet gördüm biliyorum kendisini ama bu izmir'li ustayı çok duymuştum o başarılıydi arkadaşın statörü de o sardırdı 20bin km gitti . ne kadara sardı benim yedek statörü ona yollayacağım ustandan alabilir misin iletişimini @alp_tunay @sondurlu88
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:24 ----------
hocam öğrenebilirsen fiyatıyla irtibat yazar mısın
-
23 Ekim 2024, 12:14
2 Gündür İstanbul'daydım. Hazır gitmişken ustama da uğrayayım dedim, lifte bir baktım Cbf 1000, şakayla karışık "keh keh keh statör mü?" diye sordum. Valla doğru bilmişim.
-
23 Ekim 2024, 12:35
2 Gündür İstanbul'daydım. Hazır gitmişken ustama da uğrayayım dedim, lifte bir baktım Cbf 1000, şakayla karışık "keh keh keh statör mü?" diye sordum. Valla doğru bilmişim.
Başka da arıza çıkaran bir yeri yok zaten CBF 1000 nin.
-
23 Ekim 2024, 19:57
sodurlu88 adlı üyeden alıntı
Başka da arıza çıkaran bir yeri yok zaten CBF 1000 nin.
Sahibiyle konuştum "Getir"in motosiklet eğitmenlerinden biriymiş ve sürekli uzun yol yapıyormuş. Birkaç gün önce akü yenilemiş, akünün bağlantılarını ters takmışlar, "muhtemelen ondandır" dedi. Uzun yolda 200 km üstü hızlarda bile ne titreşim, ne kafa sallama, ne de rüzgardan olumsuz etkilenme olmadığını söyledi.
-
23 Ekim 2024, 21:54
Sahibiyle konuştum "Getir"in motosiklet eğitmenlerinden biriymiş ve sürekli uzun yol yapıyormuş. Birkaç gün önce akü yenilemiş, akünün bağlantılarını ters takmışlar, "muhtemelen ondandır" dedi. Uzun yolda 200 km üstü hızlarda bile ne titreşim, ne kafa sallama, ne de rüzgardan olumsuz etkilenme olmadığını söyledi.
Uzun süre hem yeni kasa hem eski kasa CBF 1000 kullandım. Parasının fazlası ile karşılığı bir motor. Konforlu, performansı yeterli. 200km/h üzeri hıza bende çıktım ama uzun cam, çanta olmamalı motorda. Yoksa kafa sallar, hatta Türkiye'de CBF 1000 ile yüksek süratte tank slapper yaşayıp düşen var. İnternette videosu bulunuyor. Rüzgar koruması uzun cam deflektör ile çok iyi hale getirilebilir. Orjinal camı yetersiz. Benim için CBF'in en zayıf yönü süspansiyonları. Konforludur ama çok spor sürüşe gelmez. Fazla yumuşak kalıyor. Bozuk yollarda da iyi absorbe edemiyor, çok uzun sürüşlerde bel sırt ağrısı yapar. Sıfır R25 parasına temiz güzel bir tane denk getirilebilir ve uzun süre sorunsuz hizmet eder. Acemi motoru değildir yalnız. ER6 dan sonra sana tavsiye ederim misal. Herşeyi ile beğenirsin.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)
Bu Konudaki Etiketler