Hava filtresinden bir şekilde kirli hava giriyor demek.
Yalnız yağ değişimi cidden 12 binde bir, ben sadace siz kaç binde yaptırıyorsunuz diye sorayım dedim.
www.motorumla.net
Ben motorumun yağını 10.000 km de bir değiştiryorum. Yağ filtresini iki yağ değişiminde 1 defa değiştiriyom. Zaten koyduğum yağ tam sentetik ve uzun ömürlü aslında dahada geç değiştirsem olur ama tedbir amaçlı erken değiştiryom
Denildiği kadar okumayan bir toplum değiliz. ErkekIer bildiğini okuyor, kadınlar da canına okuyor
Makul bir aralık. Birde kullanım tarzıylada alakalı, üst limitlerde kullanmıyorsak ve çevre etkisi de yoksa kitapçıkta yazan zamana kafamız rahat uyabiliriz.
www.motorumla.net
Kitapçıktaki ihtimal en iyi ihtimaldir. Sürüş stili-şartları, start-stop sayısına göre servis aralığı kısalabilir diye bir ibere vardır oralarda .Ayrıca 1 yıl geçtiğinde km'ye bakmaksızın mutlaka değiştirmelisiniz. Yani ortalama motosikletini 8.000 devirle süren ile ortalama 4000 devirle süren şahsın yağı aynı aralıkla değişemez veya bi çalıştırmada 20 km yol yapan ile 270 km yol yapanın yağı aynı aralıkla değişemez vs. vs.
'92 ZZ-R250, '06 ZZ-R600, '05 ZZ-R1200
Ben 6000 km de bir servise gidiyorum. Serviste 6 binde bir gelinmesini söylüyor. her gidişimde yağ yağ filtresi standart olarak değişiyor. sadece en son 12 bin bakımında gittiğimde extra fren balataları değişti. Akşam eve gidince kitapçığı tekrar kurcalayacağım ama 12 bin de bir yağ değişmesi bence çok fazla. Neticede devirli makineler.
ARTİSTLİĞİN SONU FİGÜRANLIKTIR...
Haklısın ama günümüzde tam sentetik yağlar dayanıklı ve uzun ömürlüdür. Bence tanıdık veya bildik yağ firmasından bireyle görüşürsen sana yağ hakkında o kadar detay verirki çok şaşıracaksın. Mesela, ben işim gereği yağlarla yakından ilgilenmek zorundayım ve kamyonlar için kullanmış olduğumuz yağların 100.000 km dayanıklı yağ olduğunu biliyormuydun...ancak servisler bu nedenden dolayı az para kazanacağından servislere girme zorunluluğunu daha kısa tutmaktadır. Senin bindiğin makinanın yağıda emin ol servisin söylediğinden daha uzun ömürlüdür. Buna emin olabilirsin
Denildiği kadar okumayan bir toplum değiliz. ErkekIer bildiğini okuyor, kadınlar da canına okuyor
Hayırlı uğurlu olsun, Allah kaza bela vermesin
Offf, sorgusuz sualsiz, saman altından... tercihin güzelliğine gell Kolisine talibim
Hayırlı olsun, güzel günlerde kullanmak nasip olsun, subaneke, dinimiz,amin
İnsan, farlara siyah bant çeker öyle paylaşır fotoyu, nazar değecek Dicek bişey bulamıyorum, YAKIŞIRR
"Beyaz bir motosikletim daha oldu" serisinnin devamını bekleriz ana sayfada
Yaşasın MEKANIK, kahrolsun elektronik | Yaşasın METAL, kahrolsun plastik | Yaşasın TORK, kahrolsun beygir | ...
Eyvallah ferdinandd. Kolisine talip olanlar hemen oracıkta halleti işlerini.
Bir beyaz motorum daha oldu diye konu açsam mı acaba?
www.motorumla.net
Aç tabi abi, mevzu BUYUK, 2 fotoyla sotelerde gizlenip kurtulabilicein boyutta deil
Yaşasın MEKANIK, kahrolsun elektronik | Yaşasın METAL, kahrolsun plastik | Yaşasın TORK, kahrolsun beygir | ...
periyodik bakım mototal:
yağ filtresi, motul 5100 10W40 yağ, buji değişimi ve işçilik toplam 454lira
yağ 100 lira buji 100 lira filtre desen 25 liradan fazla etmez. 450 ne alaka. İyi .....lar. noktalı yerleri siz doldurursunuz.
Abi 125cc KTM lerin bakımlarında bile 300-350 liralardan bahsediliyor, 1000 lik 4 silindiri kıyaslayınca çok büyümüyor gözünde insanın ama...
Anlamadığım Honda nın kendi içindeki bakım fiyat politikası
Değişen parça belli, fiyatı belli, yağ falan herşey ortada, saat ücretide belli... ee dökümde ne yazıyor yarım milyar TL karşılığı olarak
12 bin bakımında fren balatalarına 400 tl istediklerine göre arkadaşın söylediği fiyat pekte abartılı değil. Balataların ne özelliği var diyorum orjınal diyor. O zaman markası honda olmalı dediğimde yok abi şu marka diyor :D Tabi tutturabildiklerine. Daha iyi bala setini dışardan yarı fiyatına alıp serviste taktırdım. Sağ olsunlar takmaktan para almadılar.
ARTİSTLİĞİN SONU FİGÜRANLIKTIR...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)