İkisini de kullanmış biri olarak yazıyorum, ciddi farklar var arasında.
8500 km deneyimle ben olsam almazdım sanki. 50000 km sonra geçtim ben CBF1000'e. Efendi efendi kullanırım dersin eyvallah ama NC gibi kamyon olmadığını farkedince bastıkça basasın gelir bazen.
İşte 8500 km tecrübeyle beraber bakarsın sıkıntılı bir pozisyona girmişsin. Yine de elinin ayarını bilirsen CBF1000 çok uysal bir motor olabiliyor. Yakıt konusunda uzun yolda karşılaştırdık 100 km'de 1 litre farketti sadece, hatta 1 litrenin de altına düşebiliyor fark ikiside 100 civarı seyrederse. Şehiriçindeyse 1.5-2 litreye kadar çıkabiliyor yakıt farkı.
Şehiriçi kıvraklığına değinecek olursak; CBF1000, ağırlık merkezi daha aşağıda ve daha dengeli bir yapıda. İkisinin de arka lastiği 160'lık oluşundan, birde CBF'in ekstra dengeliliğinden ötürü şehiriçi seni daha çok memnun edebilir bile.
Fiyat konusuna gelirsen, kendin de demişsin zaten kafa kafaya geldiği takdirde diye. Malesef NC ülkemizde hakettiğinden 7-8 bin lira pahalı satıldığından dolayı CBF'le kafa kafaya olur hale geldi. Tabi bu sizin için bir bakıma da güzel bir fırsat. En basit detay, selelerinin arasında bile büyük kalite farkı var. Şimdi olmasa bile ilerleyen zamanlarda mutlaka CBF1000 tavsiye ederim. Bu sene 2014 kasa satılmayacakmış sanırım ülkemizde. Satılırsa eğer CBF'imi sıfırlarım o derece memnunum. Bu fiyata başka alternatif dahi yok. Neyse, yeter bu kadar övgü.