Beyler bir de benim makinaya ne zamandır binmiyorum. Arada kullanıyorum.
Yalnız sübap ayarı istiyor gibi makina. Bi çeşit çalışıyor sanki. Huzursuzlanıyor. Sesini yükseltti bana karşı.
Bu sübap ayarının başına geçsek kendim halledebilir miyim. Yoksa bizim ustaya götüreyim mi. Malum dükkan'da adam depoyu söküyor, sağa sola koyuyor insanın içi gidiyor.
Birde olurda egzoz değişimi yaparsam, sübap ayarını değiştirmek falan gerekiyor mu acaba?
Makinayı değiştirelim diyorduk ama bu sene bütçe konusunda zorlayacağı için erteledik.
Alet'te güzelken binelim.
Kışın ufak ufak yükleyeceğim makinayı.
Kışın akşamları uğraşmalık bi kaç yapacağım şeyler var. Fikri olan varsa güzel olur.
Böyle dış hava derecesini ölçecek bir termometre yapacağım.
Şöyle birşey olabilir.
Güzel bir ürün bulabilirsem, Motor su veya yağ sıcaklığını da alacağım. (tamamen bilgi için.)
Vites göstergesi yapacağım. Ne gerek var demeyin, alışkanlıklarımdan kurtulmam için bunu yapmam şart. (Muhtemelen LED olur.) Uzun yolda ihtiyaç duyuyorum. İçime kurt düşüyor "ya 4 te gidiyorsam onca yolu" diye. Debiryaja basıp 5 temi diye kontrol ediyorum. Böyle böyle alışkanlık oldu. Çok zararlı olduğunu biliyorum ama engelleyemiyorum kendimi. Balatayı baya yedim böyle. Önümüzdeki sezona değiştirebilirim balatayı sırf bu yüzden. Az km'de bitmez demeyin, böyle yapa yapa bitti bitiyor benimki. O yüzden takacağım gösterge.
Motor devir saati. Rpm tachometer diyol la.
Şöyle birşey olabilir. Evet at organına konmuş kelebek gibi olacak ama, varsa daha güzel bir fikriniz, onu'da alabilirim. Örnek olarak atıyorum. Buna benzer birşey olur ellam. Bunu da nereye monte ederiz bilmiyorum.
Örnek saat.
Geçen'de plakanın hemen üstünde ki reflektörü (kedi gözü), ledli ile değiştirdim. Fren ile beraber daha çok'ta yanıyor. Arkadan görünürlük adına güzel oldu. Arkada stop lambası ile beraber iki lambam oldu işte.
Bu işleri kendim yapınca, çok sağlam yapıyorum, içime sinecek şekilde yapıyorum ve çok ta hoşuma gidiyor be.
Muhabbet olsun diye yazıyorum. Hem de fikrinizi almak için.
Konuya mesaj gelince mutlu oluyorum nedense. Her gün'de göz atmayı ihmal etmiyorum.
Kalın sağlıcakla, motodaşlar.
Başkan benim yok bildiğim buralarda.
Bulursan sende haber salıver buralara. Düşünürüm bende.
Olmadı amerikadan alacağız artık. Oda gümrük te kalacak, %20 vergi binecek.
450 dolar egzoz. 110 dolar kargo. 90 dolar vergi. Toplam 650 dolara hallolacak