Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Hyosung (S&T) GT 650 Comet Kullanıcıları...

Motovento
    REKLAM ALANI
    _engiin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung gt 650
    elektrik aksamı sorunsuz,ondan kesinlikle eminim,lastikler kafamı karıştırıyor,geçen yıl Adana-Antep-Sivas-Erzincan-Erzurum tarafından gitmiştim yollar-bizim yusufeli yolları hariç iyiydi ama bazı yerler kilometrelerce acayip bozuktu,yol çalışmaları vardı bozuk satıh,ziftlenmiş yollar...

bu sefer yukardan gidicem karadeniz tarafından,yollarda çok bişe olacağını zannetmiyorum.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Motosikleti
    Hyosung gt 650
    ipone 10/40 motor yağı 4+1 litre şeklinde kampaya varmış galiba 100 tl. yer: şişlide merkez yedek parça trump towersın orda veya aynı bölgede moto referans profilo alışveriş merkezine yakın.ihtiyacı olan varsa fiyat makul gibi

Motosikleti
    Hyosung gt 650
    tmmdır yağı değiştim,yağ tıpasını sökücek anahtar yoktu onun etrafındaki somunları söktüm,her tarafını iyice bi temizledim,filtreyi filan da değiştim,herşey yolunda gitse mucize olurdu zaten,yağ tıpasının somunlarını sıkarken çok sıkmış olucam ki bir tanesinin tepesi kırıldı al başına bela,öteye sordum beriye sordum yok,kimi motor inecek dedi,kimi 80 tl ye yaparım dedi,neyseki aklıma 'herşey bulunur motor' geldi,Allahtan ev tepede motorcuda tepenin aşağısındaydı,boşa attım indirdim,yatırdı motoru bir vida kaynak yaptı hop çıkardı 5dk da.Antifirizini suyunu filan da değişti sağolsun..neyse bu günüde yeni öğrendiğim 2 veciz sözle kapattım:

1.si bi sitede rastladım "çalışan motor kurcalanmaz"

2.si favorim,usta kırdığım civatayı tekrar takıp sıkarken söyledi,oruç oruç sölediği lafa bak,ben biraz incelterek sölicem "çok bilmem napmakla çocuk olmaz" yani civataları fazla sıkmamak lazım,yeteri kadar

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:52 ----------

bi soru sevgili arkadaşlar ,sava marka lastik takımını 560 tl ye buldum,2013,eski değil,nasıl sizce ??

UNdocab - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung GT650, RT125
    Alıntı _engiin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    tmmdır yağı değiştim,yağ tıpasını sökücek anahtar yoktu onun etrafındaki somunları söktüm,her tarafını iyice bi temizledim,filtreyi filan da değiştim,herşey yolunda gitse mucize olurdu zaten,yağ tıpasının somunlarını sıkarken çok sıkmış olucam ki bir tanesinin tepesi kırıldı al başına bela,öteye sordum beriye sordum yok,kimi motor inecek dedi,kimi 80 tl ye yaparım dedi,neyseki aklıma 'herşey bulunur motor' geldi,Allahtan ev tepede motorcuda tepenin aşağısındaydı,boşa attım indirdim,yatırdı motoru bir vida kaynak yaptı hop çıkardı 5dk da.Antifirizini suyunu filan da değişti sağolsun..neyse bu günüde yeni öğrendiğim 2 veciz sözle kapattım:

2.si favorim,usta kırdığım civatayı tekrar takıp sıkarken söyledi,oruç oruç sölediği lafa bak,ben biraz incelterek sölicem "çok bilmem napmakla çocuk olmaz" yani civataları fazla sıkmamak lazım,yeteri kadar

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:52 ----------

bi soru sevgili arkadaşlar ,sava marka lastik takımını 560 tl ye buldum,2013,eski değil,nasıl sizce ??
    Öncelikle usta haklı
    Sıkma gücünü sıktığın şeyin kafasına göre ayarlayacaksın.

fiyat çok da uygun değil açıkcası.
    ver gazı... ver çoşkuyu

sessizsakin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    benelli tnt25
    Alıntı _engiin adlı üyeden alıntı Mesajı göster

650 ye storm 2 ultra satıyodu oltay motor. eminim sava'dan daha iyidir, hatta pirelli, michelin ayarında bile diyebilirik. sava'yı bilemedim.
    UNdocab bunu beğendi.
    !?

Motosikleti
    Hyosung GT650, RT125
    Dün Motosikletime KOSO göstergeyi taktım çok güzel oldu
    Accayip ballıydık neredeyse hiç uğraşmadan her büyük sorunu çözecek yöntemler bulabildik.
    Oruçlu oruçlu -1 deki havasız garajımda terler içinde iş yaptığımızı görünce Allah acıdı halimize.

Sadece 2 şeyde sorun çıktı
    1 hararet göstergesinde: Nedenini çözemedim bağladığım anda direk göstergenin maks sıcaklığı olan 120 derceyi gösteriyor.
    Gösterge ile beraber gelen sensörleri bağladığımda ise değerler doğru.Motosikletten gelen niye böyle oldu çözemedim. Gösterge ile beraber gelen sensörü bağlayabilir miyim onu da çözemedim

2 Benzin göstergesi Bizim motorda 1/2 ve E ışıkları var yani 2 kablolu bir soket. göstergede ise EFI lerde de olduğu gibi tek kablodan değer istiyor.
    Bu kablonun çalışma prensibi nasıl onu çözüp ona göre araya ufak bi elektronik birşey yapmam lazım.

Lazım olanlar için yükleyeyim dedim

Hyosung GT 650 Work Shop Manuel

sessizsakin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    benelli tnt25
    Alıntı UNdocab adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dün Motosikletime KOSO göstergeyi taktım çok güzel oldu
    Accayip ballıydık neredeyse hiç uğraşmadan her büyük sorunu çözecek yöntemler bulabildik.
    Oruçlu oruçlu -1 deki havasız garajımda terler içinde iş yaptığımızı görünce Allah acıdı halimize.

Sadece 2 şeyde sorun çıktı
    1 hararet göstergesinde: Nedenini çözemedim bağladığım anda direk göstergenin maks sıcaklığı olan 120 derceyi gösteriyor.
    Gösterge ile beraber gelen sensörleri bağladığımda ise değerler doğru.Motosikletten gelen niye böyle oldu çözemedim. Gösterge ile beraber gelen sensörü bağlayabilir miyim onu da çözemedim

2 Benzin göstergesi Bizim motorda 1/2 ve E ışıkları var yani 2 kablolu bir soket. göstergede ise EFI lerde de olduğu gibi tek kablodan değer istiyor.
    Bu kablonun çalışma prensibi nasıl onu çözüp ona göre araya ufak bi elektronik birşey yapmam lazım.

Lazım olanlar için yükleyeyim dedim

Hyosung GT 650 Work Shop Manuel

karbüratörlü gt250r'ların göstergeleri bahsettiğin şekilde olması lazım.

Depo aynı olduğuna göre, yakıt şamandırası da aynı mantıktadır diye düşünüyorum. sende 250r'da vardı. eğer enjeksiyonlu değilse bi depoyu sök. bi bak. montaj yuvaları aynı ise, eski gt250r benzin şamandırasından alabilirsin. tabi fiyatını bilemedim

bizim motorların benzin şamandırası diye birşey yok. üzerinde iki kapasitif sensör var.

Sensör artık benzine değmediği zaman sinyal iletiyor. bu yüzden yaklaşık seviye değil sadece 2 farklı durumu gösterebiliyor.

Hararet sensörü sıkıntı olabilir. genelde sensörler yarı iletken olmaya başladı. yarı iletken sensörler de, npn veya pnp tip oluyor. yada analog çalışanları oluyor. Şİmdi koso'daki yarı iletken npn tip ise, bizdeki sensörler analog veya pnp ise bizdeki hararet sensörü olmayacak.

Veya göstergenin ayarlarını manuel'ini bi kurcala. belki sensör tipi seçme şansın vardır.

----------------------------------

göstergenin benzin girişi muhtemelen direnç mantığı ile çalışıyordur.

Ben olsam şöyle basit bir test yapardım, + uçtan bir kablo çekip ucuna 10 - 20 ohm bir direnç, dirençten sonra bir diyot ve diyottan sonra bir potansiyometre bağlardım. potansiyometreyi en yüksek konuma ayarlardım. Yavaş yavaş değerni düşürürdüm.

Değeri düştükçe göstergedeki değişimi izlerdim. eğer beklediğim gibi bir değişim alıyorsam, yarım depo ve bitti depo çıkışlarına 10 - 20 ohm direnç, diyot ve potansiyometre ile ölçerek belirleyeceğim 2 farklı değerde direnci bağlardım.

ikisinin çıkışını en son birleştirip göstergeye verirdim. diyotlar sayesinde iki sensör birbirine karışmaz, gösterge de alacağı tek kablodan, ya o ya da öteki sensörden gelecek sinyalin direncine göre sabit 2 farklı değer gösterebilir.

Ama bütün bunlar gösterge direnç mantığı ile ölçüyorsa mantıklı. yoksa tırı vırı.

Göstergenin manuel'inde belki yazıyordur ama bilemedim.
    !?

TanImsIz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Aprilia Tuono V4 ve İmola 125
    Kayalar motordaki 2010 model st kanuni Gt 650 yi almış bulunuyorum arkadaşlar.. Motoru sanırım yarın teslim alırım, güzelce bi temizledikten sonra fotoğrafları paylaşıcam
    zenon, UNdocab ve sessizsakin bunu beğendiler.

Motosikleti
    Hyosung GT650, RT125
    Alıntı TanImsIz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kayalar motordaki 2010 model st kanuni Gt 650 yi almış bulunuyorum arkadaşlar.. Motoru sanırım yarın teslim alırım, güzelce bi temizledikten sonra fotoğrafları paylaşıcam
    Hayırlı olsun güle güle kullan. Yanlız motor çok bekledi. Lastikleri ne alemde bir bak sertleşmiş mi
    Fren hidroliklerini değiştirmeni tavsiye ediyorum. 2 yıl içinde kullanılmasa dahi hidrolikler yavaş yavaş özelliğini kaybeder nemden çok etkilenir.
    ver gazı... ver çoşkuyu

Motosikleti
    Hyosung gt 650
    hayırlı olsun,kazasız belasız inş.
    * Sonsuz, bütün paralel doğruların çakıştığı yerdir.

Motosikleti
    undocab : motoru 3 yıldır takip ediyorum zaten, geçen sene alacaktım kısmet bu seneye oldu. Aklımda hepsi, yağı haric hepsini tek tek değiştirmeyi düşünüyorum. Yağınıda rodaja özel yağ olduğu için değişmicem. Lastikleri inceledim, sıkıntı görünmüyor şimdilik. Kullanalım bakicaz artık.
    UNdocab bunu beğendi.

Motosikleti
    Hyosung GT650, RT125
    Yeni motosiklette insan pek girmek istemiyor ama amortisör yağını da düşün derim. Zamanla sıvıdan gres kıvamına geçiyor.
    Rodaj yağı diye birşeyden pek emin değilim. Servise de sor istersen.

Bir gün gt650 ciler buluşalım ya zaten 3-5 kişiyiz. Neslimiz tükeniyor diye bakarsınız birileri kuruyemiş atar bize :D

Motosikleti
    Hatırlayan arkadaşlar vardır belki, 2007 de de Gt 650 almıştım ben 0 km olarak. Motoru iyi tanıyanlardanım. Fiyat performans olarak çok yerinde bi karar bu motor. Toplaşmak lazım dediğin gibi, iyi kötü motorlarımızı görelim. Eksiklerimizi artılarımızı bilelim. Bu arada Tiger egzos arıyorum, nerden temin edebilirim

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:20 ----------

Ayrıca ön camada ihtiyacım var, arkadaşlar.. Yurt dışından Hyosung parcaları satan siteler mevcutmu ? Bildiginiz güvendiğiniz siteler varmı..

gv650i - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GV 650 HYOSUNG AGUİLA
    Hatırlayan arkadaşlar vardır belki, 2007 de de Gt 650 almıştım ben 0 km olarak. Motoru iyi tanıyanlardanım. Fiyat performans olarak çok yerinde bi karar bu motor. Toplaşmak lazım dediğin gibi, iyi kötü motorlarımızı görelim. Eksiklerimizi artılarımızı bilelim. Bu arada Tiger egzos arıyorum, nerden temin edebilirim

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:20 ----------

Ayrıca ön camada ihtiyacım var, arkadaşlar.. Yurt dışından Hyosung parcaları satan siteler mevcutmu ? Bildiginiz güvendiğiniz siteler varmı..
    bende ön cam mevcut istersen gel bir bak 5322124353
    UNdocab bunu beğendi.

Motosikleti
    Hyosung GT650, RT125

Çirkin olur be değişik bir cam ile sanki. Orjinal tacı komple çıkarman lazım sonra givi tarzı birşeyler takıcan galiba.
    Bence de yan yana gelip bi + - görmek lazım

Aldığın motorun plaka ve rengini yazsana belki bizdekilerdendir :D
    Bendekini eski sahibi istanbuldan alıp Bursaya götürmüş bu sebeple 16 plaka. Seninkininde plaka değişmiş olabilir ama tanırız belki.
    Görüştüğümüzde benim motora nazar deydirmek yok ona göre
    üzerinde çalışıyorum hala bitince koyarım fotoğrafları
    ver gazı... ver çoşkuyu

Motosikleti
    Motoru sıfır aldım, henüz plaka çıkartmadım. Plaka işleri ile kendim ilgilenicem. En kısa zamandada bir buluşma düzenleyelim.. Bu arada , motorumu arka sehpaya almak icin arkadaki aparatları almam gerekiyor, fakat bunun aparatları metrik kaçtır bilen varmı ? Sanırım çok kolay bulamicam bunu..

ysfist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2015 xt660z TENERE
    Motoru sıfır aldım, henüz plaka çıkartmadım. Plaka işleri ile kendim ilgilenicem. En kısa zamandada bir buluşma düzenleyelim.. Bu arada , motorumu arka sehpaya almak icin arkadaki aparatları almam gerekiyor, fakat bunun aparatları metrik kaçtır bilen varmı ? Sanırım çok kolay bulamicam bunu..
    bugun servise bakima soktum sizin motoru hazirliyorlardi. cikista da karsilastik zaten :-) tekrar hayirli ugurlu olsun hocam motorunun sesi yeter. kazasiz belasiz

Motosikleti
    Güzel tesadüf oldu kardeşim Tekrar saolasın, bakalım getirdik garaja koyduk. Soğusun yıkama temizleme yapıp, tankpad ve beyaz jant fosforu çekicem. Sonra güzel resimlerle karşınıza çıkacak karafatma

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:14 ----------

Arka sehpa kaldırma bobini metrik 12 imiş , nerden bulucaz bunu ya , heryerde metrik 10 kadar var ulan hyosung :/
    ysfist bunu beğendi.

Motosikleti
    Hyosung GT650, RT125
    helecoil ile yap 1 sayfa geride nasıl birşy olduğunu yazmıştım

Wazaa.35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    İnnova 125 (7.000km) 07
    Arkadaşlar bir kronik belayada ben bulaşmış bulunmaktayım devirdaim ufaktan su sızdırıyor bunun için keçe nerden bulurum dl100 v-strom keçesiyle aynı oldugunu okudum doğrumudur 5000km deyim daha, daha önceden bi terletme vardı fakat şuan ufak ufak sızdırıyor başka ne tür keçe kullanabilirim

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler