Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Hyosung (S&T) GT 650 Comet Kullanıcıları...

Motovento
    REKLAM ALANI
    UNdocab - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung GT650, RT125
    belki birine lazım olur.
    Detaylı kataloglar
    http://www.hyosungmotors.hu/download...z-katalogusok/

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Motosikleti
    Hyosung GT650, RT125
    Motorumu aldım sonunda
    Tabi önünde gösterge yok fakat çok güzel oldu eskiyen parçalar bir yenilendi kendine geldi :p
    Allah herkese böyle kazalar nasip etsin.

dreamkiller - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Silverwing 600
    Hayirli olsun hacim.. Allah tekrarindan korusun..

Valla celik fren hortumu ve on caliperlerin degisimini bende yapacagimda su basimdaki illetten bir kurtulmam lazim once.. Ne yaptin gidon bakiniyormusun?
    UNdocab bunu beğendi.

sessizsakin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    benelli tnt25
    Alıntı UNdocab adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    acaba her vites için 1 tane bundan mı alsam diye düşünüyorum. Uçak kokpiti gibi :p

Yarın motosikleti teslim alıyorum sonunda. Boşu boşuna bukadar beklemesinin tek sebebi kanuniden gelecek parçalardan başka birşey değil. Tek yapılan parça alıp montajını yapmak o kadar.
    Tabi gösterge şuan idareten olacak. Aldığım gösterge geldiğinde montajını yapıcam.

Birde arkadaşlar size sorayım. Çelik fren hortumu ve yeni nesil 4 pistonlu kaliper takmayı düşünüyorum.Bunu çelik fren ve 4 piston kaliper almak olarak ayrı ayrı değerlendirsek sizin fikriniz ne olurdu?
    Sonuçta motorun gitmesinden daha çok durması önemli bence.

Depomun içi hayvan paslı =/ bunun için por-15 diye bir ürün var çok süper birşey. Amerikadan kargo çok pahalı. Avrupa distribütörü ile görüştüm kargosu kaç para tutar diye sordum. Türkiyeye çok defa göndermek istedik her seferinde gümrükte kaldı içerik Türkiyenin güvenli maddeler sayfasını ihlal ettiği için geçirmiyorlarmış =/
    Adam ilginç olarak şunu da ekledi. Eğer almanyada arkadaşın varsa ona gönderelim o arabayla türkiye'ye gelirken getirir sana :D

Ben daha önce'den kaliper çok birşey değiştirmeyecektir demiştim sana O zaman kafam güzeldi benim sanırım. 4 pistonlu kaliper pek güzel olur. lakin yeni versiyon kaliperle eski versiyonun montaj şekli ve ölçüleri aynı mı acaba? direk oturuyor mu? eğer öyleyse çelik hortum + 4piston kaliper kesinlikle çok iyi olur. tavsiye ederim biraz çok para gider ama frenler güzel olur. Arkayı değiştirmene gerek yok derim.
    UNdocab bunu beğendi.
    !?

Motosikleti
    Honda Silverwing 600
    Kadir sen fazer larin baglantilarinin iyi bir tornaci ustasi ile uydurulabileceginden bahsetmistin sanirsam.. Gerci kimse fazerlarin frenlerinden memnun degil ama :-)

_engiin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung gt 650
    Merhaba arkadaşlar,sizlere bişey danışmak istiyorum
    mahallede 2 yaramaz çocuk var geçen aylarda motorumu devirmişlerdi,deposu filan biraz ezilmişti,gören olmadığı için,bide çocuklar işte diyerek bişe demedim.Bugün tekrar devirmişler,ama bu defa komşular filan görmüş,çocuğu sıkıştırdım arkadaşını ispiyonladı hemen.elcik,arka ayaklık,vites kolu,kırılmış,deposu iyice ezilmiş,gözüm gibi baktığım motorum..sizce ne yapmalıyım?

Motosikleti
    benelli tnt25
    Alıntı _engiin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba arkadaşlar,sizlere bişey danışmak istiyorum
    mahallede 2 yaramaz çocuk var geçen aylarda motorumu devirmişlerdi,deposu filan biraz ezilmişti,gören olmadığı için,bide çocuklar işte diyerek bişe demedim.Bugün tekrar devirmişler,ama bu defa komşular filan görmüş,çocuğu sıkıştırdım arkadaşını ispiyonladı hemen.elcik,arka ayaklık,vites kolu,kırılmış,deposu iyice ezilmiş,gözüm gibi baktığım motorum..sizce ne yapmalıyım?

Öncelikle deviremeyecekleri şekilde bağlayarak bırakabilirsin. ben hep böyle bırakıyordum. çocuklar hadi devirir motora zarar verir. salak bir çocuk devirip altında kalsa, ailesinin vırvırından geçilmez ortalık. çocuğu mal gibi yetiştirip sokağa saldıklarına değil de, senin motoru devrilebilecek şekilde bırakmana bakarlar.

şimdi de ailesine gitsen benzer birşey olma ihtimali yüksek. yine de şansını denemekte fayda var. Ailesine gidip sizin çocuk böyle böyle yaptı diyebilirsin. Bir ihtimal masrafları karşılatma şansın olabilir. en azından bir kısmını. Depo iyi para. gerisi neyse de..
    !?

Motosikleti
    Hyosung gt 650
    motoru evin camının hemen dibine bırakıyorum camdan bakınca göriyim diye,bağlayacak yer yok,zaten çıkmaz sokakta kuytu bi yer,devirmek için çaba harcamak lazım yani,devirmeden önce komşu uyarmış,kovmuş oradan ama mutfağa girince sesi duymuş,öyle yada böyle ailelerinden parasını alıcam yoksa yine rahat durmazlar.

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:37 ----------

depo tamir ettirilebilirmi? kaça patlar bi fikriniz varmı?
    * Sonsuz, bütün paralel doğruların çakıştığı yerdir.

Motosikleti
    benelli tnt25
    Alıntı dreamkiller adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kadir sen fazer larin baglantilarinin iyi bir tornaci ustasi ile uydurulabileceginden bahsetmistin sanirsam.. Gerci kimse fazerlarin frenlerinden memnun degil ama :-)
    Vala ben fazerlardan komple memnun değilim :D

kaliper'i değiştirirken üst fren merkezini de değiştirmek iyi olur. onların sonuçta basınçları birbirine göre.

Kaliper de illa gt650 kaliperi olcak diye birşey yok. Lakin farklı bir kaliper seçildiğinde ilk dikkat etmek gereken şey, o kalipere uygun fren balatasının gt650 diskine uygun olması. bunu garantilemek için de, diski gt650 ile aynı çapta olan motorların kaliperlerine bakılabilir.

Malum gt650'de teleskopla kaliper arasında bir bağlantı sacı var.

Yeni alınacak kaliperi teleskopa bağlamak için, iyi bir tornacının yeni bir bağlantı sacı yapması gerek. iyi bir tornacı olmalı. çünkü o sac sonradan uygun şekilde çelikleştirilmeli. uygun metalden yapılmalı ve mutlaka iyi ustalıkla yapılmalı. yoksa freni bir gün sıktığınızda kaliperin tekerle birlikte dönüp gittiğini görmek hoş olmaz :D

Hayabusa kaliperi kullanın :D bağlantı sacı yapabileceğiniz her kalipere can feda.

Bağlantı vidaları comet'inki yönünde olsa daha iyi olur. tekere paralel bakan daha yeni versiyon motorlarınki gibi bağlantı vidaları daha iyi ama, bağlantı sacını dayanıklı yapmak sıkıntı olabilir.
    !?

Motosikleti
    Hyosung GT650, RT125
    Alıntı dreamkiller adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hayirli olsun hacim.. Allah tekrarindan korusun..
    Valla celik fren hortumu ve on caliperlerin degisimini bende yapacagimda su basimdaki illetten bir kurtulmam lazim once.. Ne yaptin gidon bakiniyormusun?
    Amin düşük hızla olduğu için ben bu versiyondan çok karlı çıktım
    Sigortadan bana kalan para sayesinde cebimden çıkan para tekrar geri girdi dolayısı ile Gösterge beleşe geldi

Depo çok güzel oldu.
    Çamurluk sıfırı ile değişti
    Gidon da çizikler vardı sıfırlandı
    Kumanda paneli eskimişti sıfırlandı.
    Manetler çizikti eskiydi sıfırlandı
    Far tasında sorun vardı zaten o da sıfırlandı
    Orj gösterge olmadığı için parasını aldım Koso Gösterge beleşe geldi.
    Orjinal ayna olmadığı için parasını aldım Ducati aynalara 30tl gibi bir para çıkmış oldu cebimden

Gidon yenisi ile değiştiği için şuanlık duruyor bu 30 40tl lik gidonlara çok dandik diyorlar.Bi bakarım çok sorun olmayacağını düşünürsem alırım.

Alıntı sessizsakin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben daha önce'den kaliper çok birşey değiştirmeyecektir demiştim sana O zaman kafam güzeldi benim sanırım. 4 pistonlu kaliper pek güzel olur. lakin yeni versiyon kaliperle eski versiyonun montaj şekli ve ölçüleri aynı mı acaba? direk oturuyor mu? eğer öyleyse çelik hortum + 4piston kaliper kesinlikle çok iyi olur. tavsiye ederim biraz çok para gider ama frenler güzel olur. Arkayı değiştirmene gerek yok derim.
    Ciddi maliyet tutuyor bu sebeple şuanlık bu plan askıda 600+80 kargo Kaliperler tutuyor. Çelik fren hortumu da 250 300 tutuyor. O sebeple şuan askıda bu olay.
    Çıkan kaliperler para etse yine yapılırda bu şekilde olunca eldeki ile idare edicez :D

Alıntı _engiin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    motoru evin camının hemen dibine bırakıyorum camdan bakınca göriyim diye,bağlayacak yer yok,zaten çıkmaz sokakta kuytu bi yer,devirmek için çaba harcamak lazım yani,devirmeden önce komşu uyarmış,kovmuş oradan ama mutfağa girince sesi duymuş,öyle yada böyle ailelerinden parasını alıcam yoksa yine rahat durmazlar.

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:37 ----------

depo tamir ettirilebilirmi? kaça patlar bi fikriniz varmı?
    Yaşadığım ufak bir kazada depoda çift tarafta ezik ve çizik vardı. Eziklerin düzeltilmesi komple boya (kırmızıda lokal boya tutturulamıyor kolay kolay) 220tl gibi birşey tuttu.
    ver gazı... ver çoşkuyu

Motosikleti
    Hyosung gt 650
    malumunuz yukarıda bahsetmiştim çocuklar motorumu devirmişti,başımdan geçenleri anlatayım ki her motor sahibinin başına gelmesi muhtemeldir bu tip şeyler
    dün ailelerle konuşmaya gittim birisi makul yaklaştı bize düşen neyse öderiz dedi,diğer aileye gittiğimdeyse kadın sadece bağırıp çağırdı,ne kadar kibar davrandıysam beni hiç konuşturmadı
    tüm apartmanında o kadından şikayetçi olduğunu o an öğrendim.
    Polise gittim,başvurumu yaptım,ekip otosuyla geldik ve polis motorun hasarlarını filan tespit etti,o kadın polisede kapıyı filan açmadı ama oğlu beni aradı uzlaşalım dedi.çocuklardan ifade alınamayacağından ailelerinden aldılar.
    çocuklarda öttü tabi bu arada,motoru oynarken değil hadi gel şu motoru devirelim diyerek itip devirmişler.
    2 aileden de belli miktar ücrete anlaştık,memur bey parayı öderlerse gelirsin bi ek ifadeyle şikayetten vazgeçersin demişti ama karakola gittiğimde işin rengi değişti.Karakoldaki memur bu işin bu kadar kolay olmadığını,ortada mala zarar verme olduğunu ve mahkemeye çıkılması gerektiğini söyledi,ancak orada şikayetten vazgeçebilirmişim.2 aileyide ifadeye çağıracaklar tekrar,al başına yeni bir iş..o kadının yüzünden diğer ailede işin içine girmiş oldu,bakalım inşallah olay daha fazla uzamaz,ben vazgeçtim bu sefer polis vazgeçmiyor
    UNdocab bunu beğendi.

Motosikleti
    Hyosung GT650, RT125
    Devletin mantıklı bir uygulaması. Çünkü belki aileler seni tehdit ile vazgeçiriyor diye senin karşı tarafa "benim yapacak birşeyim yok vazgeçsemde devlet mahkeme açıyor" demen sağlanıyor.

Ben de bugün e6da benzinim bitti 5-6km yürüdüm diye üzülüyordum :D

Motosikleti
    Hyosung gt 650
    Alıntı UNdocab adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Devletin mantıklı bir uygulaması. Çünkü belki aileler seni tehdit ile vazgeçiriyor diye senin karşı tarafa "benim yapacak birşeyim yok vazgeçsemde devlet mahkeme açıyor" demen sağlanıyor.

Ben de bugün e6da benzinim bitti 5-6km yürüdüm diye üzülüyordum :D
    bu açıdan bakmamıştım,mantıklı.

Motosikleti
    Honda Silverwing 600
    geçmiş olsun bilader.. Valla en mantıklısını yapmışsın ve işi hukuksal alana taşımışsın.. Ama bir süre motorunu mahallede tutma derim.. Sonuçta bunlar belliki eğitim seviyeleri düşük aileler.. Sana para verdik daha ne mahkemesi diye birgün karşına çıkarlarsa anlatamazsın bu modellere uygulamanın böyle olduğunu. Sıkıntıyı motordan çıkarmaya kalkarlar başını ağrıtırlar..

Motosikleti
    Hyosung GT650, RT125
    Bu ara polis denetimleri sıklaştı. Trafik sigortası denetimi yapıyorlar.İyi de ediyorlar. Bu 2 oldu E-6 da polis çevirdi.
    İlkinde pazartesi günüydü gt250 ileydim. Sigortası biteli 1 ay olmuştu satacağım için yaptırmamıştım. Çevirmeden 3 gün önce Cuma akşamı internetten yaptırdım. Ama bir uyarı olarak " Sigorta firmaları fiyatları değişimi olabiliyor. Bir değişiklik olursa onayınızı alıp sigortanızı devreye alacağız" gibi bir açıklama vardı.Tabiki araya haftasonu girince evraklar gelmedi Çevirme sırasında Polis bitmiş olan sigorta kağıdına baktı. İnternet üzerinden sigorta yaptırdığımı Plakayı sorgulayabileceklerini söyledim ama bir yandan da tırstım ya sigorta 3-5 kuruş fark sebebiyle yapılmadıysa. Plaka sistemden sorgulanınca mecbur çekici çağırıp trafikten men etmek zorunda oluyor
    Allahtan polis sorgulamadan tamam git ama evrağını yanında bulundur dedi. O günün öğleninde kağıtlar geldi.

Diğer çevirme bugün oldu. Hiç birşey demeden ruhsatı verdim sigorta kağıdına baktı ruhsat muayne var kayıt ettiler yukarıya rapor vermek için. Sonra ehliyet ruhsatımı alıp gittim
    Ama şöyle bir durum vardı yanımda gt250 ruhsatı varmış ama bende gt650 vardı :D
    Adam ne rengine ne o an bendeki aracın plakasına baktı.Baksaydı arıza çıkarırmıydı bilmiyorum

Motosikleti
    Hyosung gt 650
    benim trafik sigortasının da günü doldu,hangi firmadan kaça yaptırdınız?

Motosikleti
    Hyosung GT650, RT125
    Bende 16 plaka var 127tl ye yaptırdım
    internetten trafik sigorta diye aradım sigortam.net diye bi adres vardı orada yaptırdım

Motosikleti
    Hyosung gt 650
    oradan bana tek teklif geldi anadolu sigortadan 273 tl,geçen yıl liberty sigortadan 160 tl ye yaptırmıştım.orayada henüz sormadım,bakalım kaça yaptırıcam.

shi_bumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Aprilia Caponord
    Şu aralar en uygun Sombo Japan sigorta yapıyor.

Motosikleti
    Hyosung gt 650
    bugün benim hayvanın gidonunu değiştirdim,çocuklar yatırınca çok az eğilmişti..şu piyasada satılan renkli naked gidonlardan aldım.
    gidon gayet güzel,çok hoşuma gitti hayvana ayrı bi hava kattı.Tek eksik tarafı o gidonlara uygun gidon topuzu bir türlü bulamadım,o yüzden kapalı uçlu elcik aldım.Onun haricinde orjinal gidonunda kütüklerin bağlı olduğu kısımlara karşılık gelen 2 delik var,yarın bir matkapla o delikleri yeni gidona açmam lazım,yoksa kütükler tam kapanmıyor,o deliklere karşılık gelen miller var kütüklerde,onuda halledersem gayet güzel olacak.
    geriye sinyal,sol ayaklık ve depo tamiri kaldı.
    UNdocab bunu beğendi.

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 misafir)

Bu Konudaki Etiketler