cpu fanı dayanıksız birşey bir sezon bile çıkaramaz.birisi radyatöre koymuş sonra motor mefta :-)
tamam da işte o düzeneğin her motora uygun ayarlanması zor olacağı için benim aklıma olsa olsa bu şekilde yaparak universal yapılmıştır bu ihtimali geldi
Arkadaşlar bakın sakalda bıraktım artık kaale alınmak için Ben size bu elektrik işinin çözümünü söyledim. Bir MOSFET konjektör alıp unutacaksınız dertleri. Normal bir konjektöre motor çalıştıktan 5 dakika sonra elinizle dokunamazsınız o derece sıcak olur. Aynı sürede bir MOSFET konjektör ılınmaz bile.
Motora ekstra elektriki aksesuar takmayın. Sis farı, elcik ısıtma vb.
100W far ampulü sakın kullanmayın. Elinizden geliyorsa arka stopları, sinyalleri falan led yapın.
Daha önce söylediğim o aküden direkt konjektöre kablo modunu dikkatlice yaparsanız hiçbir problem olmaz. Kalınca bir kablo kullanın. Araya mutlaka 30A bir sigorta koyun. Yukarıda bir arkadaşın verdiği elektrik şemasındaki şarj devresindeki 30A sigortayı da sökün. Onu sökmezseniz toplam sigorta değeri 60A olur. Ben yeni motorumda da uyguladım, en az 0.5V farkediyor.
Motora bir voltmetre takın. e-bay'de güzel, ucuz modeller var.
ben yeni seri yanmayan dedikleri orjinal aldım sen demeden önce o sebeple sorun çıkartamaz döverim:-)
devreyi bu cumartesi yapıcam 30 amperin söküleceğini bilmiyordum. volt metreye gerek yok yav ön far 55w onu 35w ile değiştirebiliriz sinyaller led olunca hızlı kırpışmasın diye devre gerekiyor değil mi
kürşat kayboldu ayna siparişi vericem son onayını istedimbirde cuma akşamı görüşelim dedik adam kayıp
Geldim hacım geldim.. Sana ö.m. attım.. iş nedeni ile angaranın bağları isimli türküyü çığırıyorum şu an. Dönüşüm geç saatte olabilir.. Undo bu akşamı pazartesiye ertelesek olurmu abicim kusuruma bakmazsan.. Malum yetişemeyebilirim.
sorun değil müsait olduğumuz başka bir zamana yaparız
şimdi geldim angaranın tren yoluu!!! Yahu geldim de bir kanım kaynamakta atlayıp tokura bir aleme akim diyorum..
Eveet. motosiklete bakım çalışmalarına başladım. vaktim oldukça da gerekli malzemeleri tedarik edip işlemlere başlayıp 1 haftaya yardırma moduna geçmeyi planlıyorum.
İlk ve en önemli adımı atıp, lastik aldım. Pirelli angel ST. yeni üretim tarihli ve gayet güzel bir lastik. yorumlarda michelin pilot road 3 ile karşılaştırmalarda vs kimisi daha iyi demiş, kimisi daha kötü demiş... ben her zamanki gibi, istediğim lastiği alıp, o lastiğin bana verebildiklerine göre sürerek mutlu olacağım .... fiyat 850 tl. arka 160/60/17, önü de 120 / 70 / 17 aldım. orjinali sanırım 120 / 60 / 17. bu 60 / 70 ön tekeri daha bombe yapıyor. virajlarda daha iyi performans. arkayı da 160 / 70 bulabilsem daha güzel olacaktı. Ama hemen almak isteyince 60 vardı. o da olur dedik
Lastikleri motolastik.com'dan aldım. firma izmirde. izmirde olduğumdan ve aldığım lastik stokta olduğundan ertesi gün geldi. 27 lira kargo ücreti. Hemen her tür marka ve uygun fiyat tavsiye ederim.
Sırada zincir var. bi zincire 150 - 300 - 500 gibi rakamlar vermek de ne gıcık. oringli paslanmaz sanayi zinciri mi taksam :D
bende garajdayım foto yüklemek eziyet yoksa atardım 5 6 tane. ön farı komple indirdim. göstergede 2 ampul yanmış oto elektirikçide 5w var üzerindekiler 1.7w
sonraya bıraktım bugün zinciri değiştirip farı ayarlarsam yeter. belki karaköye giderim gösterge için açık mavi ampuller düşünüyorum.
birde.koltuk kaplamacıya uğruycam bakalım neler vsr ihtimalde
celal gösterge lambalarını led ile değiştir şu park lambası yerine takılanlar iş görür motoru 25 watt yükten 1'5 wata düşürüyorsun
hacı bugün onun için dolandım durdum. 5 6 noktaya uğradım yok istediğim gibi.
son yerdeki adam sağolsun çok ilgilendi. senin de dediğin gibi led taksam olurmu dedim. led tek noktayı aydınlatır o yüzden olmaz dedi. sen denedin mi. nasıl yapam bilemedim
benim aklımda açık mavi 3gen yaparak gösterge panelinin arkasına montaj etme var adamın dediği olaya çözüm yoksa tek led kullanırdım.
dediğin gibi ciddi yükten kurtarır.
far konusunda bir gelişme yok gibi. osram nırmal h4 taktım aynı yine kıyalar çok cansız yanıyor sanki parklar gibi. uzunu düzelttim şimdi fena değil.
adamda tek ampullu zenon vardı lambanın ucunu oynatan bir zımbırtı var bu sayede tek ampul zenon hem kısa hem uzun oluyor.
iyi midir kötümüdür bilemediğim için almadım. fiyatı da makul dü 70tl herşey dahil.
deneyen varmı acaba. birde karşı şeritten gelenlerin gözünü alır diye istemedim
zinciri değiştirdim iyi oldu.
koltuk kaplama için arkadaş ümümraniyede bir yer önerdi. haftaya orada yaptırıcam.
aklıma geldi topcase lazım diye düşünürken hacı birde geçen istanbulda olduğunda görüşemedik diye demiri istemeye utandım :-)
usta, hazır bağlanan ledlerden alcaksan bilemedim de, envai çeşit led var. 0.5 watt ledler var. genelde 8mm çapında olurlar. eğer gösterge yuvalarına oturuyorlarsa, gündüz bile rahat görünürler. led tek noktayı aydınlatırdan ziyade, tek doğrultuda aydınlatır. spot lambalar gibi.
Gösterge lambaları yerine led iyidir. candır. Farlara ben dalacaktım ama, yakında muayene var. muayaneden geçim. sonra dalıcam farlara. led yapıcem kompile. ebay'de felan 15 - 20watt led modüller var. hatta aliexpresste de var. 10 - 15 dolara. güzel bir far lensi içine gömülseler, çok manyak olabilirler gibiler.
Undocab, ne zinciri aldın. nerden aldın. kaça aldın. yau ben zincir değiştiricem, motor 1 yıla yakın yattığından zincir pert olmuş. paslı maslı. daha güvenilmez. Sanayi zincirlerine bi bakıcam ama fırsat bulamıyorum. oringli paslanmaz zincirler var sanayi camiasında. baklaları dikişli kaynaklı olmadıktan sonra da motosiklete de uyarlar ama, gözle görmediğimden henüz emin de olamıyorum.
Bugun baya bir yol yaptim beyler.. Motor 250 km yi gorecek tek depoyla bana yeterde artar.. Eskiden 200 de lamba yakardi.. Undo hacim senin debriyaj olayini aliskanlik haline getirmeye calistim ise yaradi sanirsam :-) simdi motorda son bir kac is kaldi.. Oncelikle kilometre teli bulmam lazim, zira uydurma cikti uzerundeki, biraz yuksek hizda bir kasise girince kilometre duruyor, baska bir kasise girince tekrar calismaya basliyor.. Teldendir diye dusunuyorum.. Normal kilometreden yaklasik 200-300 km geriden geliyor motor haliyle bakim isinde beni yaniltabilir o yuzden ivedilikle degistirmem lazim.. Ayrica bujilerde degisecek.. Hala far ariyorum ciftli yapacam on fari kafaya koydum birde onumuzdeki ay basi lastikleri yeniliyorum SAVA ile.. Size deneyimlerimi yazacagim malum bilinen bir lastik degil..
Buji ihtiyaci da bazen hizlanmada motor kasiabiliyor.. Sanirsam bujiden kaynakli problem.. Onumuzdeki ay erikliye gidecegiz iki motor.. Cadir olayina girecegiz.. Hatunlarida goturcez yanimizda o yuzden gitmeden adam gibi elden gecirmek lazim tokuru :-)
gösterge ampullerini sökmek çok kolay. göstergenin dış siyahını tutan 2 vidayı sök kabı çıkar hemen görünüyor su almasın diye lastikli olarak bir deliğe sokulmuş. mikro çip ampul deniyormuş üzerindeki ampullere çekiyorsun geliyor.farlarım.şuan süper oldu.
amortisörün dibinden ayarldım şimdi yol iyi oldu. herşey en yumuşaktaydı. ortaya aldım hepsini
dün zinciri değiştirdim demiştim. did.xring aldım entelenerji.com dan 240 gibi birşeydi galiba.taksit yapmıyorlar. birde 525 xring 112 bakla var 4 baklayı kendim çıkardım spiralle. klips almıştım onu taktım perçinleyemediğim için.
kürşat boşa gaz verme gerçekten çok fark ediyor.
benim şaşmıyor 3 depodur 289km de ışık yanıyor.
zincir yaşama yağlama için scotpiler almıştım. onu ayarladım ucu benim hatam sebebiyleyanlış
bugün far işini hallettim canavar gibi oldu. bağlantılar yanlışmış. kısyı açınca kısa + uzunun ışığı azıcık yanıyordu tâbi kısaya tam güç gitmeyince sönük yanıyormuş birde göstergede kısadayken uzun ışığı az da ols yanıuordu. uzuna.geçince daha parlak yanıyordu. şimdi düzeltince kısada gösterge panelinde hiç ışık yok yani olması gereken gibi.
Bu arada tekstil yan çanta almak istiyorum lakin egzoz sanırsam problem çıkartacak? Daha önce deneyen var mı bu yan çantaları? nasıl bir formül uydursak da egzozdan yakmasak çantaları
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:11 ----------
Kadir selam,
120/70/17 ön çamurluğun içindeki demir parçaya değme yapıyor mu? Bende SAVA da 120/60 olmadığı için 120/70/17 alacağım..
If you don't Ride, You don't know...
Kawasaki Ninja 250 R - Kymco Xciting 250 I - Hyosung GT650 Naked - Honda FJS600 Silverwing
Ulan butun gun motorun hayalini kur.. Eve kosar adimla gel.. Hatunu anasinin evine yolla arabayi ver.. Sonra montunu giy kaskini tak ve aklina gelsin.. Sttrrr anahtarlar arabada!! Simdi köskös oturuyorum evde hay ben boyle adalete..
lastik sorun olmaz gt250 de aynı çamurluk var 110 70 17 kullanıyor.
çok kötü olmuş be :-)
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)